Guider

Så här fixar du en iPhone som inte startar

Det finns några problem du kan möta när du använder din iOS-enhet och du kan fixa de flesta av dem med lätthet, men vad ska du göra om din iPhone inte slås på? Om du försökte slå på din enhet genom att trycka och hålla nere sömn / väckningsknappen och du bara ser en svart skärm, betyder det inte nödvändigtvis att din telefon är trasig. Många iPhone-användare rapporterade samma problem. För det mesta kan problemet enkelt åtgärdas om det uppstod en programkrasch som orsakade problemet eller om ditt batteri gick ner och tömdes helt.

Läs också - Hur man iPhone 6 som inte slås på  

I den här artikeln ska vi diskutera skälen till att iPhone inte slås på och vi kommer att lista några saker du kan försöka starta upp igen.

Se även: Så här fixar du iPhone laddas inte 

Vad ska jag göra om din iPhone inte slås på?

Låt oss först diskutera skälen till att iPhone inte slås på. Vi nämnde redan två: programkraschen och det faktum att ditt batteri gick ner och tömdes helt. Om det inträffade en programkrasch kommer en kraftåterstart att lösa problemet och enheten slås på. De andra orsakerna som kan orsaka problemet är skadad firmware, vattenskador eller maskinvaruproblem.

Tvinga omstart av din iPhone

När iPhone stängs av och inte slås på igen är det första du bör försöka med en kraftstart. När en programvara kraschar blir skärmen på iPhone svart och det ser ut som att telefonen är avstängd. Tvinga omstart är vanligtvis allt du behöver för att sätta igång saker igen. Här är vad du behöver göra:

 • Håll sömn / vakna-knappen intryckt i minst 20 sekunder
 • Släpp knapparna när du ser Apple-logotypen på skärmen.

Om detta inte fungerar byter du av Mute-omkopplaren flera gånger och går sedan igen för en kraftstart. Om din iPhone inte slås på, gå till nästa lösning.

Ladda din iPhone

Om batteriet på din iPhone tappar helt slås enheten inte på förrän du låter den ladda ett tag. Många användare säger ofta att de är säkra på att batteriet inte var tomt - även om du är säker, anslut din iPhone till en väggladdare och låt den stå i en halvtimme eller mer. Tänk på att du inte bör försöka sätta på enheten igen direkt - om batteriet är helt tomt behöver din iPhone lite tid att ladda.

Var din iOS-enhet het när den stängdes av? Som du säkert redan vet kan överhettning få batteriet att tappa snabbare. Du kanske inte ens märker att batteriprocenten går ner, speciellt om du spelar ett krävande spel och massor av saker är påslagna (Wi-Fi, GPS, Bluetooth, etc.). Det här är en av de vanligaste anledningarna till att iPhone inte slås på.

En av användarna skrev: ”Min iPhone 6 blev varm slås inte på, vad ska jag göra?”. Låt i så fall enheten svalna, anslut den till en väggladdare och vänta ett tag innan du försöker slå på den.

För att sätta på din iOS-enhet igen, tryck och håll ner sömn / väckningsknappen och förhoppningsvis kommer Apple-logotypen att visas. Om din iPad eller iPhone inte slås på även efter laddning, gå till lösningen Säkerhetskopiera, uppdatera eller återställ din iPhone med hjälp av iTunes som beskrivs nedan.

 iPhone laddas inte eller slås inte på

När du låter enheten ladda bör laddningsskärmen visas efter ett tag. Om inget händer och din enhet inte laddas finns det några saker du kan prova:

 • Testa ett annat vägguttag.
 • Ändra laddningsmetoden. Anslut din iPhone eller iPad till din dator istället för att använda en väggladdare.
 • Försök med en annan USB-port.
 • Rengör laddningsporten för att ta bort smuts, skräp eller damm.
 • Se till att USB-kabeln inte är skadad.
 • Försök med en annan USB-kabel.
 • Testa en annan laddare.

Säkerhetskopiera, uppdatera eller återställ din iPhone med iTunes

Innan du ansluter enheten till din dator och startar iTunes, se till att du har den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad. När iTunes inte är uppdaterat kan olika felmeddelanden visas.

Anslut din iOS-enhet till din dator och starta iTunes. Om iTunes känner igen din iPhone måste du först säkerhetskopiera all din data och sedan återställa. Detta rensar telefonen.

Om skärmen är avstängd men du hör ljud, meddelanden, vibrationer etc. betyder det att skärmen inte fungerar, i vilket fall bör du kontakta Apple eller besöka någon av deras butiker.

Återställningsläge

Om iTunes inte känner igen din iPhone kan du sätta den i återställningsläget. Följ dessa steg:

 • Anslut din iPhone till din dator
 • Starta iTunes
 • Tvinga omstart av din iPhone medan den är ansluten till din dator. Håll ned sömn / väckningsknappen och hemknappen samtidigt. Håll Apple-knapparna kvar när Apple-logotypen visas. Släpp knapparna när skärmen för återställningsläge visas.
 • Du kommer att se två alternativ: Återställ eller uppdatera. Klicka på Uppdatera. iTunes installerar den senaste versionen av iOS - detta raderar inte dina data.

support.apple.com

Ibland kan uppdateringen pågå för länge och enheten kan gå ur återställningsläget. Om det händer, utför en kraftstart och välj Uppdatera igen.

Om uppdateringen inte fungerar utför du en kraftåterstart och väljer Återställ. Detta raderar allt innehåll och alla inställningar.

När processen är klar ställer du in din iPhone som en ny enhet.

Varför startar inte din iPhone?

Du tappade din iPhone och nu slås den inte på

Vi såg många kommentarer som "Jag tappade min iPhone och nu slår den inte på". Smarttelefoner är i allmänhet ömtåliga, varför olika problem inklusive den här kan uppstå när de hamnar på marken.

Det finns ett knep du kan prova som fungerade för ägare av olika iPhone-modeller, inklusive iPhone 4s, iPhone 5 och iPhone 6. Tryck på hemknappen och lås-knappen samtidigt.

Om inget händer, anslut din enhet till din dator för att se om iTunes känner igen det. Om det gör det, säkerhetskopiera dina filer och återställ. Om iTunes inte känner igen det, sätt enheten i återställningsläge (förklaras ovan) och försök att uppdatera eller återställa. Fungerar inte? Det kan finnas ett hårdvaruproblem. Kontakta Apple eller besök någon av deras butiker.

iPhone slås inte på efter vattenskador

Det sista du bör göra om din iPhone kom i kontakt med vatten är att försöka slå på den. Du måste torka ut telefonen. Det är tillrådligt att ta en ren trasa eller en handduk och ta bort vattnet. Låt din iPhone torka helt. Du kan använda en skål eller en plastpåse, fylla påsen eller skålen med det okokta riset och placera din iOS-enhet inuti. Tänk på att riskornen kan komma in i telefonen. Den andra risken med ris är korrosionen. Det andra, mycket bättre alternativet är att använda kiselgelpaket om du har tillräckligt med sådana. Fyll skålen eller plastpåsen med den, placera din iPhone eller iPad inuti den och låt den stå där i 24-48 timmar. Försök sedan slå på telefonen igen.

iPhone slås inte på efter iOS-uppdatering

Det här är inte ett vanligt problem, men ibland slås inte på eller iPhone efter iOS-uppdateringen. Vad gör man?

 • Tvinga omstart - tryck och håll ner sömn / väckningsknappen och hemknappen samtidigt och håll ned dem i minst 10 sekunder (ibland 30 sekunder) tills Apple-logotypen visas på skärmen.
 • Om det inte fungerar, använd iTunes för att återställa din iPhone till fabriksinställningarna.
 • Om iTunes inte känner igen din telefon, sätt den i återställningsläget och sedan Återställ (förklaras ovan).

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 8, iPhone x, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus och iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, Mini, iPad

Om din iPhone inte slås på trots att du har provat dessa lösningar kan det vara ett hårdvaruproblem - kontakta Apple eller besök en av deras butiker.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found