Guider

Hur man tar bort utkast på Instagram

Det är inte ett okänt faktum att mycket hårt arbete går in i ett enda Instagram-inlägg. Den här populära appen för sociala nätverk ger dig möjlighet att utarbeta de bilder du redigerat. På det sättet sparas allt ditt hårda arbete. Här har vi diskuterat här hur man sparar, får åtkomst till och tar bort utkast på Instagram.

Se även: Så här ändrar du ditt användarnamn på Instagram

Hur man sparar utkast

Instagrams utkastfunktion är ett användbart alternativ för att spara dina redigerade bilder med ett enda stopp. Du kan redigera valfritt media och spara det eller redigera vidare i framtiden.

 • När du har startat appen och öppnat alternativet för postfoto väljer du det media du vill ladda upp.
 • När du har gjort de ändringar som krävs för inlägget kan du avsluta redigeraren med alternativet "spara utkast" eller kasta bort det. Om du väljer det tidigare alternativet sparas dina media direkt i utkastgalleriet med all redigering.

En punkt som ska noteras här är att appen bara sparar ett utkast som har redigerats. Om du inte redigerar din bild visas inte alternativet "Spara utkast".

Men vad ska du göra om ditt utkast till galleri blir överflödigt eller om du bara vill radera några inlägg? Här är en guide om hur du tar bort utkast på Instagram.

Så här får du tillgång till utkast

 • När du har startat appen klickar du på alternativet för postfoto.
 • Du hittar dina biblioteksmedier uppdelade i sektioner med namnet "Alla foton" och "Utkast".
 • De fyra första bilderna i utkastet till galleriet är direkt synliga. Du kan komma åt hela galleriet genom att klicka på "hantera" alternativet till höger.

Hur man tar bort utkast på Instagram

Sedan uppdateringen 2016 är utkastalternativet en mycket använd funktion bland Instagrammers. Denna utkastningsfunktion ger dig fördelen att spara ett redigerat eller textat media. Du kan spara det här mediet som utkast så länge du vill. Men utkastet till galleri är inte en permanent bildsamling. Du kan när som helst radera alla eller alla bilder som sparats som utkast. Följ stegen nedan för att ta bort utkast på Instagram.

Du kan ta bort utkast på Instagram via alternativet "hantera" utkast. När du öppnar utkastgalleriet i appen har du tillgång till alla sparade inlägg. Du kan klicka på knappen "redigera" i det högra hörnet. Med detta steg får du möjlighet att manuellt välja de inlägg som du vill radera. När du har valt det media du vill ta bort klickar du på knappen ”kassera inlägg” längst ner.

 1. Öppna din Instagram-applikation.
 2. Klicka på kameraikonen längst ned på skärmen.
 3. Klicka sedan på 'Bibliotek'.
 4. Välj alternativet 'Hantera' till höger om dina utkast.
 5. Klicka på 'Redigera'
 6. Välj utkast / utkast som du vill kassera och klicka på alternativet 'Kassera inlägg'.
 7. Ditt oönskade utkast raderas nu från de sparade utkasten på din Instagram.

Se också: Hur man använder mindre data på Instagram

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found