Guider

MacBook Pro fastnat på laddningsskärmen - Hur åtgärdar du det?

Är din MacBook Pro fast på laddningsskärmen med Apple-logotyp på den? Du har väntat i flera minuter och visade det inga framsteg? Normalt behöver det bara cirka 30 sekunder för att Mac ska starta. Om det inte hände, försök lösningarna nedan för att åtgärda det.

Se även: Så här fixar du Mac kommer inte att ansluta till WiFi

MacBook Pro fast vid laddningsskärmen

Stäng av din Mac

När du ser att din MacBook Pro har fastnat på laddningsskärmen kan du inte stänga av den från Apple-menyn. Allt du kan göra är att trycka på strömbrytaren i några sekunder tills datorn är avstängd. Koppla sedan bort alla kringutrustning från din Mac och vänta i 30 sekunder till 1 minut. Tryck på strömbrytaren på din MacBook Pro för att slå på den.

Återställ NVRAM

När MacBook Pro har fastnat på Apples logotyp och laddningsfältet inte visar några framsteg på några minuter kan det vara en lösning att återställa NVRAM. Först måste du stänga av datorn. Slå på den igen och tryck genast på Alternativ, Kommando, P och R samtidigt. Släpp dem efter cirka 20 sekunder eller när du hör startljudet eller när Apple-logotypen visas.

Återställ SMC

Många MacBook-problem kan lösas genom att återställa System Management Controller (SMC). Framför allt frågorna relaterade till lågnivåfunktionen på Intel-baserade Mac-datorer.

  • Stäng av din MacBook Pro
  • Tryck och håll ned Skift, Alternativ, Kommando-tangenter på vänster sida och tryck på strömbrytaren helt i cirka 10 sekunder.
  • Släpp alla tangenter och slå på din Mac.

Börja i säkert läge

Du kan använda metoden Felsäkert läge för att kontrollera om din MacBook har ett annat problem eller inte. Om du inte hittar något problem, försök starta datorn normalt. För att starta Mac i felsäkert läge, håll ned Skift-tangenten och håll den ned tills inloggningsfönstret visas och släpp sedan den.

Reparera skivan

Hårddisken kan vara anledningen till att din MacBook Pro har fastnat i laddningsskärmen. Försök i så fall att reparera disken.

  • Starta om datorn
  • När du hör klockan trycker du helt och hållet på Kommando och R tills du ser Verktyg-menyn på skärmen.
  • Välj Diskverktyg och klicka på Fortsätt-knappen
  • Klicka på Visa och välj Visa alla enheter
  • Välj disken från sidlistan
  • Välj Första hjälpen och klicka på Klar.

Installera om macOS

Om du installerar om MacOS kan du reparera operativsystemet på din MacBook Pro och åtgärda skadade filer. Du behöver en pålitlig internetanslutning för att utföra denna metod. Starta sedan om datorn och håll ned Kommando- och R-tangenterna tills macOS Utilities-menyn visas. Välj Installera om macOS och klicka på Fortsätt. Följ sedan instruktionerna på skärmen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found