Guider

Så här fixar du Samsung Galaxy S8 Bluetooth-problem

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus är de senaste flaggskeppen från Samsung som hittills har förvärvats av många. Smarttelefonen gjorde ett inträde på smarttelefonmarknaden nyligen och har kunnat tillfredsställa användarna med sina fantastiska nya och coola funktioner. Men brister åtföljs alltid av varje ny gadget och Samsung Galaxy S8 upprätthöll också samma tradition.

Medan användare av det senaste flaggskeppet började klaga på många problem på deras helt nya Galaxy S8 och S8 Plus, är Samsung Galaxy S8 Bluetooth-problem mycket vanliga av dem och här i den här artikeln kommer vi att diskutera alla möjliga korrigeringar för att bli av med denna fråga .

Se Aso: Hur man tar bort bloatware i Samsung Galaxy S8

Potentiella korrigeringar för Samsung Galaxy S8 Bluetooth-problem

Lösning 1: Starta om enheten

Att starta om enheten är det första rådet eftersom den här lilla och snabba processen kan fungera som magi för att lösa många problem, inklusive Bluetooth-problem på Samsung Galaxy S8. En omstart kommer att återställa enheten och om problemet inte är med Bluetooth, snarare det händer på grund av något problem i enheten, kan omstart ibland lösa problemet ibland. Denna process är mycket snabb medan den kan spara mycket tid och ansträngning. Men om detta steg inte fungerar för dig, gå sedan till de andra förklarade metoderna.

Lösning 2: Aktivera och inaktivera flygplansläge

Nästa fix för detta Bluetooth-problem i din nya Galaxy-enhet är att växla flygplanslägesomkopplaren. När enheten är inställd på flygplansläge skär den alla anslutningar tillfälligt och sedan växlar du av flygplansläget, får enheten tillbaka alla anslutningar. Det här steget kanske fungerar för dig. Du kan även testa med flygläget för att se om det fungerar och lösa Bluetooth-problemet.

Lösning 3: Kontrollera Bluetooth-omkopplaren

Detta är det viktigaste steget för att lösa Galaxy S8 Bluetooth-problem. Det kan finnas olika orsaker till problemet och det kan lösas på olika sätt. Men först bör du kontrollera om Bluetooth-alternativet är aktiverat eller inte. Om den redan är aktiverad, slå av den en gång och sätt på den igen. Om problemet fortfarande kvarstår går du vidare till nästa metod.

Lösning 4: Rensa cache från Bluetooth

En annan lösning är att rensa cacheminnet för Bluetooth-appen på din enhet. När cacheminnet är mer kan det ge upphov till många problem inklusive att sakta ner appens prestanda. Så du bör rensa cacheminnet mycket ofta. Så här rensar du cacheminnet för Bluetooth.

  • Gå till inställningar> applikationshanteraren och svep åt höger för att visa fliken Alla.
  • Tryck på den fliken och välj Bluetooth-appen.
  • Tryck nu på önskad knapp för att stoppa appen kraftigt.
  • Klicka sedan på rensa cache och gå sedan för att rensa data.

Det är det och det kan enkelt lösa Bluetooth-problemet.

Lösning 5: Torka cachepartitionen

Det föregående steget rensar bara cacheminnet i Bluetooth-appen medan du också kan välja att rensa cachepartitionen om ovanstående steg inte går att lösa Bluetooth-problemet åt dig.

För att torka cachepartitionen går du till inställningar> lagring och trycker på knappen Rensa data som tar bort cache för alla appar i enheten.

Lösning 6: Ta bort och återupprätta alla Bluetooth-anslutningar

Detta är ett annat användbart trick som föreslås för att prova om alla andra förklarade metoder inte fungerar för dig. Ta först bort alla Bluetooth-anslutningarna en efter en och anslut dem sedan igen. Om problemet händer på grund av en viss enhets parning hjälper det dig att förstå problemet och du kan enkelt gå till rätta med det.

Lösning 7: Fabriksåterställning

Har du provat allt annat och fortfarande kvar med samma problem? Då är den ultimata idén att utföra en fabriksåterställning som raderar allt från enheten och lämnar den till en helt ny. Då måste du ställa in den från grunden igen. Men det kommer definitivt att lösa alla typer av problem med enheten.

För att utföra fabriksåterställning mot inställningar> säkerhetskopiering och återställning> fabriksåterställning> återställ allt.

Så det här är lösningarna på Samsung Galaxy S8 Bluetooth-problem. Fortsätt försöka dem en efter en så kommer du definitivt att bli av med dem.

Se även: Så här fixar du automatisk rotering som inte fungerar på Samsung Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found