Guider

Hur fixar du Nexus 7 långsam laddning och batteridräneringsproblem

Om din Nexus 7 laddas långsamt eller om du har problem med att batteriet tappas är det här den rätta artikeln för dig som fokuserar på hur du löser problemet med nexus 7 med långsam laddning.

Läs först - Android-batteriladdning

Nexus 7 levereras med ett 3 950 mAh-batteri som räcker upp till nio timmar med aktiv användning, men du kan fortfarande stöta på långsamma laddningsproblem och att batteriet tappar snabbt om det inte används ordentligt.

En av de vanligaste orsakerna till Nexus 7-laddningsproblemet är Kitkat 4.4.2-uppdateringen som tömmer batteriet. I den här artikeln kan lösningarna som tillhandahålls för att lösa batteriets tömning och långsam laddning med Nexus 7 också användas för att åtgärda problem som fördröjning, långsamma svar och kraschar av appar

Hur fixar du Nexus 7 långsam laddning och batteridräneringsproblem

Metod 1: Cache Partition Wipe

Det finns en term du måste känna till som är cachepartition innan du börjar fixa. 

Cache Partition Wip e - Detta lagrar de vanligaste och tillfälliga systemdata. Det låter dig komma åt applikationer och program snabbare och effektivare genom att lagra en cachedata. Men att torka för många cachar kan vara mycket ineffektivt, speciellt om du inte har rengjort din cachepartition sedan du köpte din telefon. Saker kan bli röriga och föråldrade, så att rensa detta med jämna mellanrum kan göra att ditt N exus 7 fungerar smidigt och löser batteriets tömning och långsamma laddningsproblem.

För att klara Cache Partition ,   måste du tillgång till återställningsläge på N Nexus 7. Även om dessa knappkombinationer varierar, måste du prova följande:

  • Stäng av din Nexus 7 
  • För att komma åt återställningsläge på din N exus 7, håll ned strömbrytaren. När Googles logotyp visas, börja snabbt trycka och hålla ned volymen medan du fortfarande håller ned strömbrytaren
  • Navigera till återställningsläge, använd volymknapparna för att flytta och strömbrytaren och välj. (Tryck ner volymen två gånger och sedan på strömbrytaren)
  • Du hälsas med: Ingen kommandotolk. Det är okej. Det här är normalt. Detta visas bara på skärmen i cirka 20 sekunder
  • Håll ned strömbrytaren och tryck på volym upp-knappen och släpp sedan båda
  • Återställningsmenyn kommer nu att fråga

forums.androidcentral.com

  • Du kan sedan fortsätta att torka cachepartitionen för att fixa Nexus 7 långsam laddning och batteridräneringsproblem.
  • Tryck på volym ned-knappen tre gånger, tryck sedan på strömbrytaren och välj.
  • Längst ner ser du en Wiping-cachepartition ...
  • När det är klart, tryck på strömbrytaren för att starta om din N exus 7.

Metod 2: Starta om enheten

Många användare har hävdat att bara en enkel omstart har fungerat dem. Detta kräver att du stänger av enheten i några minuter och sedan slår på den igen. Det ger lite vila till batteriet och batteriet kan framgångsrikt återgå till fungerande skick.

www.youtube.com

Metod 3: Fabriksåterställning

Om du har provat alla ovanstående metoder men ändå inte ändrar något i batteriets prestanda, är det bäst att utföra en fabriksåterställning som är mer avancerad än att torka cachepartitionen som raderar allt inklusive alla applikationer. Så här gör du det:

Gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ fabriksdata och återställ enhet. Det är allt. Men glöm inte att säkerhetskopiera enheten först eftersom den här processen raderar allt från din telefon.

Detta kommer att lösa problemet med säkerhet, men om situationen fortfarande är densamma föreslås det att du byter batteri för att lösa problemet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found