Guider

Hur fixar du Galaxy S6 Edge Plus batterilivslängdsproblem

Galaxy S6 Edge Plus är flaggskeppsenheten från Samsung som kom upp med högre batterikapacitet och flera förstklassiga funktioner. Tillägget av dessa coola funktioner är en av de främsta anledningarna till att batteriets livslängd dräneras mycket snabbare. Många användare av S6 edge plus har hittills klagat på just denna fråga. Men tro det aldrig som en felaktig enhet, ganska dålig batterilivslängd, är problemet med de flesta smartphones och så är det också med den här modellen. Det finns dock många alternativ där du alltid kan bli av med den här s6 edge plus batteriets livslängdsproblem. Några av de användbara knep för att förbättra s6 edge plus batteritid förklaras här.

Läs här: Så här fixar du Galaxy S6-vibrationsproblem när du använder snabbladdare

Läs också: hur man fixar Galaxy S6-mikrofonproblem

Stäng onödiga appar

Detta är det första rådet till alla som har problem med batterilivslängden med Samsung Galaxy S6 Edge plus. Det finns många tredjepartsapplikationer i enheten som fortsätter att äta en enorm mängd batteri och det finns många appar som inte är viktiga för dig. Så gå till Inställningar och gå mot batterisektionen för att ta reda på vad alla är onödiga appar som äter mycket batteri och antingen avinstallera eller tvinga stoppa dem. Detta steg har visat sig vara till hjälp för många.

Starta om enheten

Detta är en annan användbar metod för att bli av med Galaxy s6 edge plus batteriets livslängdsproblem. Oavsett vilket problem du står inför med din enhet, oavsett om det är prestandarelaterat, batterirelaterat eller något annat problem, om du startar om enheten kan det lösa problemet ibland på några sekunder. Håll strömbrytaren intryckt i några sekunder för att stänga av den och slå på den.

www.youtube.com

Behåll batteriets laddningscykel

Oavsett om du har drabbats av något batterilivslängdsproblem eller inte men en fullständig batteriladdningscykel rekommenderas en gång i månaden för korrekt underhåll av batteriet. Vad du måste göra är att bara ladda det 100% och försöka använda det helt. Detta är ett mycket användbart tips för batterianvändning som hjälper till att underhålla batteriet under en längre tidsperiod.

Inaktivera platstjänst

Vi behöver alla inte använda platstjänsten hela tiden, så det bästa alternativet är att inaktivera den och aktivera endast när det behövs. På det här sättet kan du spara en stor mängd batteri i din Galaxy S6 Edge plus. Gå till inställningarna och inaktivera den här tjänsten. Gör en vana att göra detta och du kan märka en stor förändring i batteriets livslängd på din dyra enhet.

www.androidauthority.com

Stäng av Bluetooth och Wi-Fi

Bluetooth, Wi-Fi, GPS, NFC etc. fortsätter att uppdateras ständigt och äter därmed en stor mängd data tillsammans med att tömma en stor andel av batteriet på kortare tid. Så försök att stänga av dem när du inte behöver använda dem och slå på dem i nöd. Gå mot inställningarna och vrid dem alla till och med mobildata för att fixa problemet med Galaxy S6 Edge plus batterilivslängd.

Ta bort oanvända appar

Det kan finnas många appar på din enhet som du inte använder faktiskt. Så varför blockera utrymmet med alla dessa oanvända appar? De har en dålig inverkan på batteriets livslängd medan det också påverkar prestandan. Så avinstallera dem bara från enheten och frigör så mycket utrymme som möjligt. Det förbättrar automatiskt prestanda och batteritid på din S6 Edge plus.

Använd svart tapet

S6 edge plus erbjuder dig att njuta av videor och tapeter smidigt med sin högupplösta bildskärm men samtidigt rör bakgrundsbild och animerad tapet äter en högre mängd batteri. Så du kan använda svart tapeter för att lösa problemet med batterilivslängden till viss del.

Fabriksåterställning

Om inget av ovanstående tips fungerar för dig är det sista alternativet att utföra en fabriksåterställning men ha en säkerhetskopia av all data i förväg eftersom det här steget raderar allt från enheten. Gå mot inställningar> Säkerhetskopiering och återställning> Fabriksåterställning och det raderar all data från din S6 Edge plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found