Guider

Vanliga Huawei 7x-problem och deras korrigeringar

Drivs av 1,7 GHz octa-core HiSilicon Kirin 659-processor, som körs på Android 7.0, Honor7x är en av de senaste lanseringarna av Huawei. Det är en mellantelefon och har ganska bra funktioner för sin kategori. Även om smarttelefonen har bra betyg, står användare över hela världen inför vissa problem. Vi har sammanställt en guide som listar vanliga Huawei 7x-problem och deras korrigeringar.

Se även: De bästa funktionerna i Huawei Honor 10 View

Lista över vanliga Huawei 7x-problem och deras korrigeringar

Får inte push-meddelanden från appar

Push-meddelanden tenderar att tömma batteriet på våra smartphones. Därför har Huawei tagit hand om att noggrant utforma operativsystemet. Det är en liten förändring i inställningarna som låter dina appar meddela dig. Här är vad du behöver göra:

Lösningar

 • Gå till Inställningar> Avancerade inställningar> Batterihanterare> Skyddade appar - leta reda på appen som du vill att meddelanden ska komma igenom och skydda den. Du vitlistar i grunden appen så att programvaran för Huawei inte blockerar den.
 • Gå än en gång till Inställningar> Appar> Avancerat> Ignorera batterioptimering - leta reda på appen och ignorera appen. På det här sättet låter du den springa och ber batterioptimering att ignorera appen.
 • Gå sedan till Inställningar> Meddelandepanel och statusfält> Meddelandecenter - leta reda på appen och tryck på Tillåt aviseringar för önskad app. Om du väljer Prioriterad skärm ser du till att du får aviseringar från den appen.
 • Starta om din telefon nu, du får meddelanden från apparna nu.

Honor 7x YouTube-problem

Det finns två typer av problem som användare står inför när de tittar på YouTube på deras Honor 7x. Den första frågan är att skärmen flimrar medan du tittar på videor på kanalen. Det andra klagomålet är att deras helskärmsvisning är blockerad av svarta staplar som visas mot slutet av skärmen. Låt oss se hur vi kan hantera det här problemet.

Lösning 1- Lösa Honor 7x skärmflimrande problem genom fabriksåterställning:

En fabriksåterställning verkar fungera för detta problem. Så här kan du utföra en fabriksåterställning för din smartphone:

 • Stäng av Honor 7X
 • Håll ned strömbrytaren och volymknappen tillsammans och vänta tills skärmen visar att du är i återställningsläge
 • Välj det andra alternativet i listan som säger Torka / Återställ fabrik
 • Din telefon kommer att utföra processen, du måste vänta en minut tills fabriksåterställningen är klar. När telefonen startas om går du till YouTube och spelar upp en video.

Lösning 2- Lösa problem med bildförhållande

Videor spelas vanligtvis i 16: 9-upplösning och med sin massiva skärm har Honor 7x ett förhållande 18: 9. Så när du tittar på en video i helskärmsläge eller liggande läge på YouTube får du se stora svarta staplar. Så här kan du lösa detta problem.

 • Lösningen är ganska enkel. Allt du behöver göra är att placera fingrarna på skärmen och nypa för att zooma in videon. Så här zoomar du in en bild för att förstora den. Kanterna på videon kommer nu att röra ändarna på skärmen och du kommer att kunna se videon i helskärm utan svarta staplar. Detta är möjligt efter en av uppdateringarna på YouTube - YouTube v12.44.

Hedra 7x Wi-Fi-problem

Ibland verkar inte Wi-Fi på Honor 7x fungera ordentligt. Problemen är en instabil anslutning, dåligt Wi-Fi-nätverk och åtkomst nekad. Här är några möjliga lösningar på detta problem:

Lösningar

 • Stäng av Wi-Fi och starta om telefonen. Du bör också starta om routern.
 • Bluetooth och Wi-Fi delar samma 2,4 GHz-antenn på Honor 7x. När du kör Wi-Fi håller Bluetooth avstängd, kommer du att märka en ökning av hastigheten på din Wi-Fi-internetanslutning.
 • Kontrollera Mac-adressen på din telefon och se om den stöds av routern. Gå till Inställningar> Wi-Fi> Konfigurera och kontrollera Mac-adressen.
 • Kom ihåg att om energisparläget är aktiverat på din telefon kommer du inte att kunna använda Wi-Fi i den här situationen. För att spara batteri kopplar telefonen från Wi-Fi-anslutningen. Det fungerar bara om energisparläget är inaktiverat.
 • Håll din telefon uppdaterad med alla de senaste mjukvaruuppdateringarna som släpps av företaget. Gå till Inställningar> Om telefon - sök efter uppdateringar. Om det finns några, ladda ner och installera. Problemet kommer automatiskt att åtgärdas om företaget hittar en lösning. De kommer att dela lösningen genom uppdateringar.

Överdriven Bloatware på Honor 7x

Tillverkare och operatörer förinstallerar telefoner med sina appar och om dessa appar inte används tenderar de bara att röra i telefonen, använda data och energi. De kan också hindra prestandan på din smartphone. Så här kan du lösa detta problem.

Lösning

Gå igenom apparna på din mobil och se vilka du använder och du kan fortsätta och avinstallera de som du inte längre använder. Här är vad du behöver göra:

 • Gå till Inställningar> Avancerade inställningar> Arbets- och datalagring> Sopor> Minne - avinstallera appen

Eller

 • App Phone Manager> Systemoptimering> Minne> Förinstallerade appar - välj de du vill bli av med.

Det finns några som föreslår att du rensar appcache eller rensar cachepartition på telefonen för att förbättra prestandan, men när du har avinstallerat apparna behöver du inte gå igenom allt detta.

Kan inte mata ut SIM-facket

Ett annat Honor 7x-problem som vissa användare har ställts inför är att de inte kan mata ut SIM-facket på sin telefon. Det kan finnas några anledningar till detta, du kan följa tipsen nedan och kontrollera om problemet är löst.

Lösningar

 • Det är möjligt att du använder fel verktyg för att mata ut facket. Huawei tillhandahåller ett SIM-fackverktyg i satsen men om du har tappat bort det eller inte kan hitta det använder du ett gem för att mata ut facket.
 • Se till att du sätter in verktyget i det högra facket som ligger precis bredvid SIM-facket. Tvinga inte ut det, annars skadar SIM-facket.
 • Om du inte kan öppna SIM-facket ens med rätt verktyg är det bäst att du besöker en Huawei-butik.

Snabbt batteridränerings-, överhettnings- och prestandaproblem

Ett annat vanligt problem som Huawei Honor 7x-användare har klagat på är batteriladdning, överhettning och prestanda. När det gäller prestandafrågor är de problem som visas fördröjningar, skärmavbrott, skärmfrysning etc. Alla problem kan lösas om du använder tipsen som nämns nedan.

Lösningar

 • Högpresterande videor är obehagliga för batteriets livslängd på din telefon. Du kan få ett par av dem installerade men för många kommer att leda till både batteriets urladdning och prestandaproblem.
 • När din Honor7x laddas, använd den inte för att titta på videor eller spela spel. Detta kommer definitivt att värma din smartphone och till och med tömma batteriet på din telefon. Vänta tills den laddas helt och använd sedan din telefon.
 • När du laddar ner videor från underhållningskanaler bör du använda en lägre upplösning på videon så att det inte blir överhettning eller snabbt batteriladdning på din telefon.
 • De flesta problem med en smartphone orsakas av appar från tredje part. Det kan finnas olika orsaker till detta. Du måste först kontrollera hur mycket batteri som används av alla dessa appar. Gå till Inställningar> Batteri> Användning av batteriinställningar - kolla listan över appar och se vilken som använder mest batteri. Du kan avinstallera appen och använda en annan istället.
 • Utsätt aldrig telefonen för direkt värme, särskilt solljus under lång tid. Det kommer att överhettas din telefon och blanda sig med dess prestanda.
 • En av de största anledningarna till prestandaproblem på en telefon är minnet. Om minnet på din telefon är fullt kommer du definitivt att möta alla slags prestandaproblem på din telefon. Avinstallera de appar som inte längre används och flytta alla videor och bilder till en annan lagring. Torka av appens cache för att öka prestandan.
 • En fabriksåterställning rensar dina telefons anpassade inställningar och data och återställer den till sin fabriks själv. Du bör göra en säkerhetskopia av data och utföra fabriksåterställning. Du kommer att finna att din telefon går fort och andra problem skulle också ha försvunnit.

SD-kort upptäcks inte

Därefter i listan över Honor 7x-problem är att SD-kortet inte upptäcks även när det sätts in i kortplatsen. Här är vad du behöver göra:

Lösningar

 • Du kan formatera SD-kortet på en dator. Ta en säkerhetskopia av kortet och fortsätt sedan med formateringen. Kopiera nu tillbaka data och sätt sedan in den igen i din Honor 7x.
 • Du bör också försöka använda ett annat SD-kort och se om det fungerar på din telefon.
 • Om inget verkar fungera kan det finnas ett problem i telefonens kortplats. Du bör få det kontrollerat med Huawei-kvalificerad personal.

Problem med Bluetooth-anslutning

De som står inför Bluetooth-problem på din Huawei 7x kan använda dessa tips nedan för att lösa deras problem.

Lösningar

 • Stäng av din Huawei Honor 7x och den Bluetooth-enhet som du är ansluten till. Vänta några sekunder och starta dem igen. Försök nu och anslut båda enheterna för att se om anslutningen kan upprättas.
 • Ta bort enheten från Bluetooth-listan och upprätta en ny anslutning:

Gå till Inställningar> Bluetooth> tryck på 'jag' bredvid enheten som du vill koppla från och ta bort den. Upprätta nu en anslutning från färska.

Ljud från öronstycket är robotiskt

Användare har klagat på att ljudet är metalliskt när de pratar via hörlurar eller handsfree. Här är vad du kan göra.

Lösningar

 • Kanske samtalsvolymen är mycket låg, så öka volymen när du pratar via högtalaren så att ljudet är högt och tydligt.
 • Om du inte använder original Huawei-hörlurar kan det vara ett problem med de hörlurar som du använder. Försök använda hörlurar av bättre kvalitet för att bli av med problemet.

Pekskärm svarar inte

Ett annat Honor 7x-problem som användarna talar om är att deras pekskärm ibland inte svarar.

 • En omstart hjälper dig att bli av med problemet.
 • Om vädret inte tillåter dig att ströva runt utan handskar kan du köpa sådana som är mobila pekskärmsvänliga. Det finns ett handskläge som du kan aktivera för att använda telefonen med handskarna:

Gå till Inställningar> Smart hjälp> Mer> Handske-läge - sätt på det.

 • Om du har olja, vatten eller smuts på fingrarna fungerar inte pekskärmen. Det borde inte finnas damm eller oljepartiklar på skärmen.
 • Som en sista utväg bör du prova en fabriksåterställning. Följ stegen ovan för att utföra det.

Följ guiden ovan om vanliga Huawei 7x-problem och deras korrigeringar för att enkelt hantera problemen.

Se även: Vanliga Huawei Honor 5x-problem och deras korrigeringar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found