Guider

iPhone säger inget SIM-kort, ogiltigt SIM-kort eller SIM-kortfel - Hur åtgärdar du det?

Vad ska jag göra om din iPhone helt plötsligt säger att inget SIM-kort är installerat, ogiltigt SIM-kort eller fel på SIM-kortet? Det här är en fråga som stör en hel del användare, och den kan visas på alla iPhone-modeller. När ett av felmeddelandena vi nämner dyker upp kan du inte skicka eller ta emot textmeddelanden, ringa eller använda din mobildataplan. Många vill veta vad som orsakar dessa problem. Det finns ett par anledningar till att dessa meddelanden kan visas. Ett fel i programvaran är en av dem. Om SIM-kortet är skadat eller om det inte är korrekt placerat kan du se ett av felen. Problemet kan visas efter iOS-uppdateringen, om enheten kom i kontakt med vatten eller om den tappades till marken.

Det första vi föreslår att du gör är att kontakta din operatör för att se till att du har en aktiv plan. Om allt är bra och din plan med operatören är aktiv, prova lösningarna nedan.

Se även: Så här fixar du ingen tjänst på iPhone 

Vad ska jag göra om din iPhone säger NO SIM-kort? 

iPhone No Sim Card-fel är en av de vanligaste Sim-relaterade problemen. Vi kommer att dela flera effektiva lösningar för dig att försöka, så att du äntligen kan bli av med detta irriterande felmeddelande.

Källa: iphonekozosseg.hu

Lösning nr 1: Växla flygplansläge

Låt oss börja med den enklaste lösningen. Om du någonsin har upplevt iPhone Wi-Fi-problem, problem med mobildata, GPS eller Bluetooth, vet du att växling av flygplansläge kan lösa problemet. Det här enkla tricket kan fungera om din iPhone säger No Sim. Gå till Inställningar och aktivera flygplansläget. Låt den vara på i 15-20 sekunder och stäng av den.

Lösning nr 2: Starta om din iPhone

När startade du om din enhet senast? Du vet att telefoner ibland kan agera konstigt. Din iPhone säger No Sim Card, även om SIM-kortet finns i facket. Det betyder att din enhet av någon anledning inte upptäcker kortet. En enkel omstart kan lösa problemet. Håll ned sömn / vakna-knappen och dra skjutreglaget när det visas. När telefonen är avstängd trycker du på och håller ner sömn / väckningsknappen för att slå på den igen.

Lösning nr 3: Se om ditt SIM-kort är korrekt placerat

Ibland kan SIM-kortet röra sig lite. Även om kortet inte rörde sig, är det definitivt något du bör försöka att sätta tillbaka SIM-kortet igen. Stäng av din iPhone och ta bort SIM-kortet. Torka av det om det finns damm i facket eller på kortet. Se till att SIM-kortet inte är skadat. Om det är så är det anledningen till att din iPhone säger att inget SIM-kort är installerat och du måste kontakta din operatör för byte av SIM-kort. Inga skador på kortet? Lägg tillbaka den i facket och slå på telefonen.

Här är Apples guide om hur du tar bort SIM-kortet i din iPhone.

Lösning nr 4: Testa ett annat SIM-kort

Om du försökte den tidigare lösningen och det inte fungerade, prova ett annat SIM-kort. Stäng av enheten, ta bort SIM-kortet och placera ett annat SIM-kort i facket. Slå på din iPhone och se om felmeddelandet visas. Om inte, orsakar ditt SIM-kort problemet. Kontakta din operatör för byte av kort.

Lösning nr 5: Uppdatering av operatörsinställningar

I många fall, när du uppdaterar operatörsinställningarna, är problemet borta. Det är en ganska enkel sak att göra:

 • Gå till Inställningar
 • Tryck på Allmänt
 • Klicka på Om

Om uppdateringen av operatörsinställningar är tillgänglig kommer du att bli ombedd om du vill uppdatera nu. Tryck på Uppdatera.

Du kan också läsa: Hur du fixar iPhone / iPad kommer inte att ladda ner eller uppdatera appar 

Lösning nr 6: Återställ nätverksinställningar

Vad kommer härnäst? Du kan återställa nätverksinställningarna. Detta är en mycket användbar lösning för olika anslutningsrelaterade problem. Detta återställer nätverksinställningarna till fabriksinställningarna, så du måste ange dina Wi-Fi-lösenord och para ihop med andra Bluetooth-enheter igen.

 • Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar.
 • Ange ditt lösenord.
 • Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta din åtgärd.

Lösning nr 7: Uppgradera din iPhone till den senaste versionen av iOS

Har du installerat den senaste versionen av iOS? Om inte, gör det nu. Innan du börjar, se till att din enhet är laddad eller anslut den till en strömkälla. Anslut till ett Wi-Fi-nätverk.

 • Gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering
 • Tryck på Ladda ner och installera eller Installera nu (om du redan har laddat ner den senaste versionen av iOS).

Lösning nr 8: Återställ enheten till fabriksinställningarna med iTunes

Kontrollera först om du har den senaste versionen av iTunes och säkerhetskopiera dina data. Anslut telefonen till din dator via USB-kabel. När den är ansluten väljer du din enhet i iTunes. Hitta Återställ i panelen Sammanfattning och klicka på den. Godkänn det. ITunes-programvaran raderar nu din iPhone, inklusive alla dina data, och den återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kommer också att installera den senaste versionen av iOS. Enheten startas om. Ställ in din enhet så är du klar.

Vad ska jag göra om din iPhone säger Ogiltigt SIM-kort eller SIM-kortfel?

iPhone inget SIM-kort installerat fel är inte det enda SIM-relaterade meddelandet du kan se. Det finns också ogiltigt SIM-kort och SIM-kort fel. Även om orsakerna till alla felmeddelanden är ungefär desamma, visas dessa två vanligtvis för att SIM-kortet har flyttat eller för att kortet är skadat. Om du nyligen drog ut SIM-kortet ur telefonen och telefonen var påslagen kan det hända att Ogiltigt SIM- eller SIM-kort misslyckades. Många användare med jailbroken iPhones rapporterade dessa meddelanden. Om din enhet är jailbroken är det enda sättet att lösa problemet att ta bort jailbreak.

Här är flera förslag på hur du åtgärdar ogiltigt SIM-kort eller SIM-kortfel eller iPhone:

 • Starta om din iPhone
 • Stäng av telefonen och ta bort SIM-kortet. Om kortet är skadat, kontakta din operatör för utbyte. Rengör brickan och kortet. Sätt tillbaka kortet i facket, men se till att SIM-kortet är ordentligt placerat. Slå på telefonen igen.
 • Prova ett annat SIM-kort.
 • Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.
 • Återställ enheten till fabriksinställningarna med iTunes.

Vad ska jag göra om din iPhone säger No Sim, Ogiltigt SIM-kort eller SIM-kortfel efter iOS-uppdatering?

Varje ny version av iOS ger förbättringar i prestanda och säkerhet, tillsammans med buggfixar. Det kan dock skaka din enhet lite och orsaka några problem som vanligtvis försvinner efter ett par timmar när din enhet har löst sig. Om iPhone ingen sim installerad, ogiltiga kort eller felmeddelanden om SIM-kort inte försvann några timmar efter uppdateringen kan du prova de lösningar som vi nämnde i den här artikeln:

 • Växla flygplansläge
 • Starta om din enhet
 • Se om uppdateringen av operatörsinställningarna är tillgänglig
 • Återställ nätverksinställningar
 • Sätt tillbaka SIM-kortet
 • Återställ enheten till fabriksinställningarna med iTunes.

Om inget fungerar, kontakta din operatör eller besök någon av Apple Stores i närheten.

iPhone Inget SIM-kort installerat, Ogiltigt SIM-kort eller SIM-kort fel efter vattenskador

Vi vet alla att vatten är en av de största fienderna till någon smartphone där ute. Om din iPhone kom i kontakt med vatten måste du stänga av den först, koppla bort alla kablar och torka av vattnet. Vad många av oss glömmer att göra är att dra ut SIM-kortet. Om du inte gör det skadar vatten ditt simkort. Även om du kan sätta på din iPhone igen och telefonen fungerar kan du märka ett av felmeddelandena. Medan du kan prova de lösningar som vi har nämnt här måste du antagligen kontakta din operatör för byte av SIM-kort.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found