Guider

Så här förbättrar du batteritiden på Sony Xperia Z5

Om batteriet på din Sony Xperia Z5 tappar snabbare än det borde, finns det flera saker du kan göra för att förbättra batteriets livslängd. Nästan alla smartphone-ägare kommer att uppleva detta problem efter att ha använt sin enhet ett tag, och det är en av de vanligaste problemen i smartphone-världen. Här hittar du några användbara tips och tricks som hjälper dig att förbättra batteritiden på Sony Xperia Z5.

Du kan också läsa: Så här åtgärdar du pekskärmsproblem på Sony Xperia Z5

Hur man förbättrar batteritiden på Sony Xperia Z5

www.androidpit.com

Se de energikrävande apparna

Det finns många appar som betraktas som den kraft-hungriga. På Sony Xperia Z5 kan du enkelt kontrollera och se vilka appar som använder mest kraft. När du har fått en större bild kan du överväga att ta bort eller inaktivera sådana appar. För att se vilka applikationer som använder mycket ström, gå till Inställningar, tryck på Strömhantering och tryck sedan på Batterianvändning.

Avinstallera appar från tredje part som du inte behöver

Många av oss har massor av appar installerade på telefonen, även om vi inte använder hälften av dem. Apparna och deras processer körs dock i bakgrunden och det påverkar batteriet. Ta bort alla tredjepartsappar du inte använder eller behöver längre.

Aktivera flygplansläget vid behov

Om du befinner dig i området utan nätverkstäckning kommer din enhet att söka efter nätverk, vilket har en enorm inverkan på batteriet. I sådana fall är det lämpligt att aktivera flygplansläget.

Slå av Wi-Fi, mobildata, Bluetooth och GPS när den inte används

Du behöver inte alla dessa tjänster oavbrutet, så vad du bör göra är att stänga av dem. När du behöver något av det, sätt på det igen.

Minska skärmens ljusstyrka

Att sänka skärmens ljusstyrka kan också vara till stor hjälp. För att justera skärmens ljusstyrka på din Sony Xperia Z5, gå till Inställningar, tryck på Display och tryck på Ljusstyrka. Flytta bara skjutreglaget för att ställa in allt.

Programuppdatering

Det är ett känt faktum att mjukvaruuppdateringen ger nya funktioner och det löste de problem användarna kan ha, inklusive batteriproblemen. För att få ut det mesta av din Sony-smartphone, se till att programvaran är uppdaterad. För att göra det, navigera till Inställningar, tryck på Om och klicka på Programuppdatering. Om det finns en ny version tillgänglig för nedladdning, följ bara stegen som visas på skärmen så blir du klar på nolltid. Observera - använd Wi-Fi-anslutning när du uppdaterar programvaran eftersom det kan leda till extra kostnader när du använder mobildata.

Aktivera energisparläget

Sony-smartphones har så många fantastiska funktioner, inklusive energisparlägen, och genom att aktivera ett av de tillgängliga lägena håller batteriet längre. Du måste komma ihåg att dessa energisparlägen kommer att göra vissa ändringar, till exempel att inaktivera Wi-Fi eller någon annan tjänst. Det finns Stamina-läge, Ultra Stamina-läge och lågt batterinivå, så välj det som passar dig bäst.

Bildkälla: www.digitaltrends.com

Du kan också läsa: Så här fixar du problem med Sony Xperia 5 Wi-Fi

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found