Guider

Så här fixar du Galaxy S6 Edge Bluetooth-problem

Samsung Galaxy S6 Edge är en kraftfull smartphone med toppmoderna funktioner som trådlös laddning, Quad HD-skärm, 16 megapixelkamera. Men slutanvändarna har kontaktat onlineforum och servicecenter för att lösa en mängd Bluetooth-problem. Människor har kommit fram med en mängd olika klagomål som:

  1. Bluetooth-anslutningen är instabil;
  2. Bluetooth-anslutningen i bilen kopplas alltid bort;
  3. att stänga av Bluetooth startar om telefonen;
  4. Bluetooth kopplas bort från ihopparade enheter strax efter parning.

Det är inte maskinvarufel som ska skyllas här. Snarare är det kompatibiliteten för de parade enheterna. Galaxy S6 Edge är en ny generationstelefon och användare kommer att ha svårt att skapa en anslutning med de äldre Bluetooth-spelarna i sina bilar.

Läs också: Hur man tar skärmdump på Samsung Galaxy S6 och S6 edge

Här är Galaxy S6 och S6 edge Startskärmsguide

Med detta sagt kommer följande förslag att hjälpa dig att lösa majoriteten av dina Bluetooth-relaterade problem:

  1. Uppdatering av en enhet löser kompatibilitetsproblem

Varje enhet levereras med sin unika uppsättning Bluetooth-protokoll. Dessa protokoll beror till stor del på vilket operativsystem smarttelefonen använder. Ett generationsklyfta med avseende på operativsystemet mellan två enheter kommer att orsaka problem med parkopplingen och Bluetooth-funktionerna fungerar inte smidigt. Nyare generationens operativsystem är byggda med relativt avancerade Bluetooth-protokoll och de äldre generationens telefoner är inte kompatibla med dem. Systemuppdatering är en lösning på problemet för alla typer av operativsystemanvändare.

Bilägare eller Bluetooth-headsetanvändare som möter Bluetooth-kompatibilitetsproblem när de försöker upprätta anslutning till nya telefoner som Galaxy S6 eller HTC One M9 får Bluetooth-systemets lageruppdatering eller köper ett nyare headset.

  1. Startar om Bluetooth på telefonen

Starta om Bluetooth genom att följa stegen nedan:

Inställningar> Anslutningar> Bluetooth. Växla knappen från på till av och sedan till på på några sekunder.

Om det inte löser problemet kan du försöka ansluta till enheten igen genom att först välja 'glöm enhet' och sedan välja den igen.

www.phonearena.com

  1. Starta telefonen i felsäkert läge

Ibland kan problemet med Bluetooth orsakas av någon annan applikation som körs på din telefon. Att gå in i säkert läge stänger av dessa tredjepartsapplikationer, varav en kan störa din Bluetooth-funktion. Skärmen visar att du har gått in i "säkert läge" i det nedre vänstra hörnet. Följ dessa steg för att gå in i "säkert läge" på din Samsung Galaxy S6 Edge.

Stäng av telefonen> Slå sedan på den genom att trycka på strömbrytaren i några sekunder> Tryck på volym ned-knappen i några sekunder tills låsskärmen visas> enheten skulle ha gått in i "säkert läge".

4. Rensa cacheminnet

Det är viktigt att se till att enhetens cache är fräsch. Systemuppdateringar orsakar ibland Bluetooth-funktionalitetsproblem och det kan lösas genom att rensa cachepartitionen på din telefon. Det är bättre än att göra en fullständig fabriksåterställning och är relativt problemfritt eftersom det inte finns något krav på att skapa säkerhetskopior. Följ dessa steg för att uppnå rensning av cache i din telefon:

Stäng av telefonen> Tryck på strömbrytaren, volym upp och hem-knapparna samtidigt i några sekunder> När du slår på enheten släpper du strömbrytaren men håller kvar de andra två> detta kommer att göra att Android-återställningsskärmen visas> välj 'torka cachepartition' med hjälp av volym ned-knappen> bekräfta ditt val genom att trycka på strömbrytaren> vänta medan cachen rensas> välj alternativet 'Starta om systemet nu' med hjälp av volym upp / ned-knappen> tryck på strömmen för att bekräfta ditt val> telefonen startas om.

www.youtube.com

  1. Starta om telefonen i återställningsläge

Användare kan välja att starta om sin telefon i återställningsläge antingen via en tredjepartsapplikation som snabbstart eller manuellt genom att trycka på strömbrytaren, volym upp och hemknappen samtidigt. En gång i återställningsläge, försök upprätta Bluetooth-anslutningen på din smartphone med en annan tillgänglig enhet i närheten. Detta skapar Bluetooth-anslutningen till den närliggande enheten och ihopparning är möjlig. Anslutning via ihopparning som görs av användare i återställningsläget är också tillgänglig om telefonen startas om normalt.

  1. Väljer en fabriksåterställning

Det här är den sista utvägen när allt annat inte återställer funktionen på din Bluetooth. En fabriksåterställning innebär i huvudsak att gå tillbaka till telefonens standardinställningar och inaktivera allt annat som systemet kan ha förvärvat under sin livstid.

Användaren uppmanas att skapa en säkerhetskopia av de data som lagras i telefonens interna minne innan en fabriksåterställning utförs. Så här ska du göra:

Stäng av telefonen> Tryck på knapparna Ström, Volym upp och Hem samtidigt i några sekunder> släpp alla knappar när Android Recovery-menyn visas> Välj alternativet 'Rensa data' eller 'Återställ fabrik' med hjälp för att bekräfta ditt val genom att trycka på strömbrytaren.

Samsung har inte officiellt släppt någon felsökning av programvara eller hårdvara för att lösa problemen i Bluetooth-anslutning men är medveten om sådana problem. En mjukvaruuppgradering som hanterar problemet kan förväntas från Samsung i alla möjligheter.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found