Guider

Hur man använder nattläge i Chrome OS

Ingen av oss gillar det starka ljuset som slår ögonen medan vi använder våra Chrome-enheter på natten. Användare kan nu slappna av och ha sina ögon lugna eftersom du nu har ett alternativ som filtrerar det blå ljuset på skärmen och låter dig arbeta eller använda din Chromebook under en längre tid.

Funktionen heter 'Night Light' och fungerar på Dev Channel. Utvecklarna använde Chrome OS Canary initialt för att kontrollera den här funktionen. Här har vi diskuterat hur man använder nattläge i Chrome OS. Innan det ska vi gå in på vilket nattläge som är i detalj.

Se även: Så här fäster du appar till hyllan i Chrome OS

Vad är nattljusläget

Med Night Light-läget på Chromebook kan användare ta bort det blå ljuset från skärmen. Denna funktion kan justeras manuellt till en viss nyans och sedan kan en timer schemaläggas för att färgen ska träda i kraft. Någon gång tillbaka när den här funktionen var tillgänglig i Canary Channel liknade gränssnittet vad Dev Channel har. Det finns dock ett tillägg i Dev Channel - en skjutreglage har lagts till som justerar värmen i nyansen.

Nattljusfunktionen är ungefär som flux-nyansläget på Kindle, vilket är ett plattformsplattformsprogram som automatiskt justerar färgtemperaturen på en skärm enligt tidpunkten för dagen och plats för enheten. Utvecklarna har skapat Night Light-läget med tanke på sömnstörningar som användare lider av efter att de använt sin enhet på natten.

Så här använder du nattljusläge i Chrome OS Dev Chanel

  • Du måste gå till inställningarna på din Chromebook och klicka på menyn (visar horisontella linjer, även känd som hamburgarmenyikon).
  • Välj här Om Chrome OS
  • Klicka sedan på Detaljerad bygginformation
  • Leta reda på Dev Channel och välj Change Channel

  • Dev Channel uppdateras och startas om. När du är klar kommer du att köra på Dev build
  • Gå sedan till Skärminställningar och du hittar alternativet att aktivera nattljusläge
  • När du aktiverar nattljusläget får du alternativ
  • Du har en skjutreglage för färgtemperatur som du kan justera från svalare till varmare. Nedan finns en schemaläggare som visar tiden från 6:00 till 18:00. Du kan välja tid enligt din bild.

När du har aktiverat nattläget i Chrome OS kan du njuta av att arbeta på din Chromebook även på natten utan irritation i ögonen eller sömnbrist.

Se också: Så här stoppar du automatisk uppspelning av videor i Google Chrome

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found