Guider

5 vanliga problem med Galaxy S6 och sätt att fixa dem

För närvarande är Galaxy S6 en av de bästa smartphonesna på marknaden som är fylld med ett antal avancerade funktioner och körs på Android 5.0 lollipop, men vissa användare som redan har köpt den här telefonen har ställts inför de vanliga problemen som andra smartphones.

Samsung och dess operatörspartners har lanserat några buggfixningsuppdateringar för att ta itu med några av problemen men de kommer inte att ta itu med dem alla.

Så här har vi listat 5 vanliga problem med Galaxy S6 och stegen för att fixa dem. I vårt andra inlägg hittar du 5 ovanliga problem med Galaxy S6 och deras lösningar.

Om du har stött på batteriproblem med din Galaxy S6 besök här för att få lösningarna.

Se även - Så här åtgärdar du problem med Galaxy S6-batteriet

Wifi-problem och lösningar

Dålig wifi-anslutning är en av de vanligaste problemen med Galaxy S6 som användare redan började möta. Anslutningen tappar plötsligt och långsamt Wifi är de mest mottagna klagomålen från Galaxy S6-ägarna på forumet. Lyckligtvis finns det några sätt att lösa problemet.

Steg 1: Starta om telefonen först genom att hålla ned strömbrytaren. Hål nyckeln igen för att slå på telefonen. Det är en mycket enkel process men fixar ibland Wifi-problemet.

Steg 2: Om det första steget inte fungerar, starta om din router om det inte är gjort på några dagar. Koppla bort routern, vänta i 30 sekunder och anslut den. Du kan också göra samma sak för modem. Du kan också uppdatera routerns firmware, men om den inte heller fungerar, följ sedan nästa steg.

Steg 3: Nu är det dags att be din enhet att glömma Wifi-nätverket. För att gå till Inställningar> Anslutningar. Välj Wifi där, tryck på önskat nätverk och sedan alternativet Glöm måste väljas. Anslut nu Wifi-nätverket igen.

Steg 4: Om det tredje steget inte fungerar, gå till Wifi, tryck på Mer som finns längst upp till höger och välj sedan Avancerat. Se till att alternativet Tillåter alltid skanning är aktiverat. Kontrollera och håll ut att Keep Wifi On Under Sleep har ställts in på Always.

Bluetooth-problem och lösningar

Bluetooth-problemet är ett annat vanligt problem för Galaxy S6-användare.

Steg 1: De Galaxy S6-användare som står inför Bluetooth-problemet, slå först på och av Bluetooth. För att göra det, gå till Inställningar> Anslutning> Bluetooth. Slå sedan av Bluetooth och sedan på den efter några sekunder. Om det inte fungerar, glöm anslutningen. För att gå till Bluetooth från Inställningar, tryck på anslutningen och sedan måste du välja Glöm. Anslut nu igen.

Steg 2: Om du försöker med Bluetooth-anslutningen i bilen måste du konsultera bilens manual för att återställa bilens Bluetooth. Processen är annorlunda för varje modell. När bilens Bluetooth-anslutning har återställts och Galaxy S6 Bluetooth-anslutningen har glömts, återanslut för att kontrollera om den fungerar.

Steg 3: Starta din Galaxy S6 i säkert läge om inget av ovanstående steg fungerar. Det låter dig kontrollera om någon app från tredje part är den skyldige. Följ stegen för att starta din telefon i felsäkert läge:

> Stäng av din Galaxy S6. Håll sedan ned volym ned-knappen och strömbrytaren.

> Lämna strömbrytaren när telefonen startar upp men lämna inte volym ned-knappen.

> En text 'Felsäkert läge' visas i det nedre vänstra hörnet när telefonen gick in i felsäkert läge.

Galaxy S6 GPS-problem och lösningar

Vissa Galaxy S6-användare har rapporterat om GPS-problemet. Här är några korrigeringar som du kan prova innan du söker hjälp från servicecenter eller tekniker.

Steg 1: När du möter GPS-problem med din Galaxy S6 är det första du ska göra att gå till Inställningar> Personlig flik> Sekretess och säkerhet> Plats> Platsmetod. Försök nu använda GPS, mobilnätverk och Wifi och försök att spåra din plats. Om det inte är korrekt, använd mobilnätverk och Wifi och försök. Om det inte heller är korrekt, försök bara använda GPS. Slå på plats, sedan av och sedan på för att se om den fungerar.

Steg 2: Om ovanstående steg inte löser problemet startar du din Galaxy S6 i felsäkert läge för att se om appar från tredje part orsakar problemet.

Galaxy S6-skärmrotationsproblem och lösningar

Ett antal Galaxy S6-användare har rapporterat om skärmrotationsproblemet. Det är ett mycket irriterande problem och Samsung erkände detta problem.

Om du inte vill åtgärda problemet själv kan du kontakta Samsung. Samsung förklarade att de var medvetna om denna fråga som påverkar ett mycket litet antal användare. De sa också att de som har stått inför detta problem ringer på 1-800-SAMSUNG för hjälp.

De som vill lösa det själva, försök att återställa telefonen. Om det inte fungerar gör du en fabriksåterställning.

Appproblem och dess lösningar

Steg 1: Galaxy S6-användare som står inför problem med appar kan prova några steg. Uppdatera först den problematiska appen. Det finns en chans att utvecklaren rullade ut en buggfix som kan lösa problemet.

Steg 2: Installera om appen som ger problem. Det kan lösa problemet.

Steg 3: Om problemet fortfarande kvarstår kontaktar du utvecklaren av appen och berättar om problemet. De kan sedan identifiera problemet och åtgärda det genom en uppdatering.

Se för mer hjälp

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found