Guider

Så här fixar du Wi-Fi-anslutningsproblem på Nexus 5

Läs original Nexus wifi-guide

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man löser Wi-Fi-anslutningsproblem på Nexus 5. Bland många är det vanligaste problemet Wi-Fi-anslutningsproblem. Många Nexus 5-användare har klagat på forumet att de står inför ett problem med Wi-Fi-anslutning. De flesta sa att andra smarta telefoner enkelt kan ansluta till samma Wi-Fi-nätverk, men Nexus 5 misslyckas med att ansluta. Lyckligtvis finns det några sätt att åtgärda Wi-Fi-anslutningsproblem på Nexus 5 och du kan följa dem om du står inför samma problem.

Se även - Så här anpassar du rullgardinsfältet för meddelanden 5

Lösningar för att lösa Wi-Fi-anslutningsproblem på Nexus 5

Wi-Fi-anslutningsproblem på Nexus 5

Här är några sätt att åtgärda Wi-Fi-anslutningsproblem på Nexus 5 och du kan följa dem för att få en lösning.

Flygplansläge

Det första steget du kan göra är att öppna flygplansläge på din Nexus 5; stäng av den och sedan igen, på den. Ibland löses problemet endast på detta enkla sätt. Om du inte får något resultat, följ nedanstående lösningar.

Wi-Fi-anslutning

Öppna Inställningar> Trådlöst och nätverk> Wi-Fi> Välj ditt nätverksnamn > Tryck på glömma på din Nexus 5 . Efter några minuter ansluter du nätverket igen och anger lösenordet. Kontrollera sedan Wi-Fi-anslutningen.

Wifi router

Ibland uppstår Wi-Fi-anslutningsproblemet på Nexus 5 på grund av Wi-Fi-routern. Så följ den manuella instruktionskontrollen, om Wi-Fi-routern är uppdaterad. Om du upptäcker att problemet uppstår på grund av routern, koppla sedan ur strömmen och anslut den igen efter en tid. Återställ sedan routern för att förnya anslutningen.

Auto frekvens

Du kan möta Wi-Fi-anslutningsproblemet på Nexus 5 på grund av automatiska frekvensinställningar, även om du använder en router med dubbla band som är 2,4 GHz och 5 GHz. Medan du står inför en sådan fråga kan du försöka lösa det genom att ställa in din smartphone så att den endast använder 2,4 GHz-bandet. För att göra det, gå till Inställningar på din telefon och sedan Trådlöst och nätverk> Wi-Fi> . Klicka sedan på menyknappen igen och välj Wi-Fi-frekvensband / avancerat och tryck sedan på 2,4 GHz.

Undvik dåliga anslutningar

En annan process som du kan följa för att åtgärda Wi-Fi-anslutningsproblem på Nexus 5 är genom att välja alternativet "Undvik dåliga anslutningar" på din telefon. Om det finns ett svagt Wi-Fi-nätverk kommer det att förhindra att din smartphone ansluter till det nätverket. För att undvika dåliga Wi-Fi-anslutningar kan du låta din Nexus 5 försöka ansluta till starkt tillgängliga Wi-Fi-nätverk genom att välja Inställningar på din telefon och sedan Trådlöst och nätverk> Wi-Fi> klicka på menyknappen> Avancerat Wi-Fi , avmarkera sedan alternativet ”Undvik dåliga anslutningar. “

Radera data

Ta bort alla dina sparade WIFI-sparade inställningar och anslutningar, t.ex. (Wifi-nätverk för barberaren, wifi-nätverket för hemmet osv.) ... Ta nu bort alla lagrade data från appen Google Sök. För att navigera till:

Inställningar> Appar> Alla> Google Sök och välj sedan "Rensa data"

Dina genvägar, widgets och ikon återställs.

Översikt

  • Wi-Fi på under sömnen: Alltid
  • Skanning alltid tillgänglig: På
  • Undvik dåliga anslutningar: Av
  • Wi-Fi-frekvensband är endast inställt på 2,4 GHz
  • Wi-Fi-optimering: alltid på

Läs också - Så här åtgärdar du 5 problem med att enkelt tömma batteriet  

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found