Guider

Så här ställer du in och använder privat läge på Samsung Galaxy S7

Medan Samsung har lagt in många användbara funktioner i deras senaste flaggskepp Galaxy S7 och S7 edge, kan privatläget hjälpa dig att behålla din integritet. Om du är rädd för att lagra några speciella filer, foton eller videoklipp på din enhet, är Samsung Galaxy S7 lösningen på det med dess privata lägesfunktion som säkerställer att du kan lagra alla dina personliga saker på enheten och de kommer inte att avslöjas för andra.

Se även: Så här ställer du in och använder Game Launcher i Samsung Galaxy S7

Vad är privat läge?

Privatläge är en funktion i Galaxy S7 som är utformad för att dölja de filer som behövs i vissa specifika appar och dessa är Galleri, Mina filer och röstinspelningsappar. Apparna döljs inte. Vissa valda innehåll i dessa appar kan döljas med PIN, lösenord eller mönstertyp. Det är mer som att låsa upp en enhet, men människor kommer inte att kunna se ditt innehåll i privat läge trots att de kan låsa upp enheten. Innehållet du kommer att dölja visas bara i privat läge, så när du stänger av läget är det dolda innehållet inte tillgängligt alls.

Så här aktiverar och använder du den här funktionen i din nyligen köpta Samsung Galaxy S7.

Så här aktiverar du privat läge:

Installationsprocessen för privatläget är mycket enklare och kräver att du går till inställningarna och gör några små ändringar för att aktivera en PIN-kod, lösenord eller mönstertyp.

  • Öppna inställningsappen från enhetens startskärm eller från applådan.
  • Klicka sedan på 'Sekretess och säkerhet' och sedan 'privat läge'.
  • Växla omkopplaren för att aktivera det här alternativet.
  • Klicka sedan på åtkomsttyp för att aktivera något av följande alternativ, PIN, lösenord eller mönstertyp. För att aktivera fingeravtryck som ett alternativ måste du först ställa in fingeravtryck och sedan ställa in något av de nämnda alternativen varefter fingeravtryck ska aktiveras. Det är allt. Du har nu framgångsrikt aktiverat privat läge på din enhet.

Hur man använder privat läge:

När du väl har ställt in privatläget kommer nästa hur du använder det. Steg för steg-processen för hur man använder och flyttar filer till privat läge förklaras här. Privatläge är gjort för att endast fungera i tre appar i Galaxy S7 nu och det är Galleri, Mina filer och röstinspelare. För att börja använda läget,

  • Starta först någon av de nämnda apparna från Galleri, Mina filer och röstinspelare.
  • Välj sedan de objekt som ska döljas. Du kan välja ett eller flera objekt åt gången.
  • Tryck på 'Mer' längst upp till höger på skärmen, vilket ger flera alternativ.
  • Klicka nu på 'Flytta till privat' och de valda objekten kommer att döljas. De dolda objekten kommer inte att vara tillgängliga då privatläget är avstängt. Du kan stänga av detta läge på samma sätt genom att gå till inställningar.

Processen är densamma för alla andra appar som låter dig dölja innehåll i Galaxy S7-enheten.

Vad ska jag göra om du glömmer lösenordet för privat läge?

Det kan finnas tillfällen när du kanske glömmer lösenordet på grund av att du inte har tillgång till det på länge. Vad ska man göra i en sådan situation? Som en lösning på det här problemet behöver du bara säkerhetskopiera alla dina data i Samsung-enheten och sedan göra en fabriksåterställning. Du kan sedan igen få tillgång till privat läge.

Se även: Samsung Galaxy Note 5-tangentbord fungerar inte - Hur man fixar det

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found