Guider

Så här blockerar du textmeddelanden på din Android-telefon

Vi alla skickar och tar emot många sms varje dag för att kommunicera med våra vänner och familjemedlemmar. Av någon anledning kanske du vill blockera textmeddelanden från en viss person, eller så vill du blockera skräppostmeddelanden från olika nummer - till exempel de som erbjuder någon form av tjänster. Om du äger en Android-enhet, fortsätt läsa eftersom vi kommer att visa dig hur du blockerar textmeddelanden. Det finns tre olika metoder: Android-meddelandeapp, tredjepartsapp och operatörshjälp. Låt oss börja.

Se även: Så här blockerar du samtal på Samsung Galaxy S6

blog.laptopmag.com

Hur man blockerar textmeddelanden på Android

Metod 1: Android-meddelandeprogram

Kommer du att kunna använda den här metoden beror på Android-versionen som din enhet kör - den fungerar på KitKat eller högre, eftersom dessa versioner har ett skräppostfilter. Utan tvekan är detta det enklaste sättet att blockera textmeddelanden på din Android-enhet. Här är vad du ska göra:

  • I ditt inkorg hittar du meddelandet du fick från det oönskade numret
  • Tryck och håll fingret på det meddelandet
  • När du gör det får du möjlighet att radera det meddelandet, och det andra alternativet är Lägg till skräppost
  • Välj Lägg till skräppost
  • När ett popup-meddelande visas klickar du på OK.

Metod 2: Tredjepartsapp

Det andra alternativet du kan använda för att blockera textmeddelanden är att ladda ner och installera en app från tredje part. Vad du behöver göra är att gå till Play Store och söka efter SMS-blockerande appar, och det finns många tillgängliga.

I en av våra tidigare artiklar har vi skrivit om de fem bästa sms-apparna för Android, och en av de appar som vi har inkluderat på vår lista var Handcent Next SMS. Appen är gratis, dess design är vacker och den kommer med ett brett utbud av fantastiska funktioner. Dessutom anses Handcent vara ett av de bästa alternativen för den app för lagermeddelanden du har på din enhet. När du får den här appen, glöm inte att stänga av aviseringen för lager-sms-appen. På det sättet får du inte två aviseringar för samma meddelande. Om du vill veta hur du blockerar ett nummer på Android med den här appen är det ganska enkelt:

  • Öppna appen
  • Välj menyikonen i det övre vänstra hörnet
  • Tryck på Säkerhet och integritet
  • Välj Hantera svartlista
  • Klicka på plusikonen (+) och lägg till de siffror du vill blockera.

Handcent Next SMS är vårt förslag, eftersom du enkelt kan blockera textmeddelanden. Om du inte gillar den här appen, kolla in de andra som finns i Play Store.

Metod 3: Bärhjälp

Du kan besöka din operatörs officiella webbplats och leta efter en sida om hur du blockerar textmeddelanden. Om du inte hittar det, kontakta din operatör för hjälp så kommer de att blockera ett nummer. Tänk på att vissa operatörer tar betalt för denna typ av tjänst, så innan du ber dem att blockera textmeddelanden, informera dig om kostnaderna för tjänsten, om det finns några.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found