Guider

Hur man väljer den bästa processorn för din MacBook - i5 vs i7

Om du planerar att köpa en ny MacBook finns det flera saker du måste tänka på för att välja det alternativ som passar perfekt för dina behov. En av de viktigaste sakerna kommer att vara att bestämma vilken processor som är bäst för dig, Intel Core i5 vs i7. I den här artikeln ska vi prata om båda, i5 och i7, så att du kan få en större bild och välja rätt processor för din MacBook.

Se även: Vad är den bästa webbläsaren för Mac?

www.engadget.com

i5 vs i7

Innan vi fortsätter med i5 vs i7-diskussionen är det viktigaste du måste ta hänsyn till vad du ska använda din MacBook för. Dina behov kommer att avgöra vad som är det bästa alternativet för dig. Det finns inget behov av att göra saker komplicerade. Låt oss se.

Om du är en genomsnittlig konsument betyder det att du kommer att använda din MacBook för att surfa på nätet, titta på videor, lyssna på musiken, spela de spel som inte anses vara grafiskt intensiva och du kommer att använda några vanliga produktivitetsappar. Om så är fallet är den prestanda som i5 erbjuder mer än tillräckligt för dig.

Å andra sidan, om du planerar att använda krävande appar och om du arbetar med intensiva uppgifter, som en foto- eller videoredigering, är i7 verkligen vägen att gå. Varför? Eftersom dessa processorer har hypertrådning, vilket möjliggör snabb multitasking, högre klockhastighet, vilket är viktigt för alla de intensiva uppgifterna och mer cache för de uppgifter som är repetitiva.

I5 vs i7 - batteritid och pris

Det finns några andra saker vi måste nämna när vi pratar om i5 vs i7 , och dessa saker är batteriets livslängd och priset. Om du väljer i7 kommer du att minska batteriets livslängd i ungefär en timme, kanske mer. MacBooks är perfekta mobila enheter, och batteritiden är extremt viktig. Om du inte nödvändigtvis behöver en snabbare processor men behöver längre batteritid, gå till i5. Priset kan också spela en stor roll. I7 kostar dig $ 150 mer än i5. Om du är en genomsnittlig användare kan du överväga alternativet att spendera pengarna smart, till exempel på den större hårddisken. Du kan jämföra priserna på den officiella webbplatsen:

  • Macbook Air
  • MacBook Pro

Slutsats

Krävande appar och komplicerade, intensiva uppgifter kräver Intel i7, för med den snabbare processorn kommer varje program att fungera smidigt, men batteritiden minskas. Medan i7 är ett dyrare alternativ, är det också ett smart för professionella videoredigerare, fotografer etc. För genomsnittliga användare är i5 perfekt.

Du kan också läsa: Topp bästa Mac-tillbehör

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found