Guider

Så här fixar du problem med Samsung Galaxy S8-ljud

Galaxy S8 är utan tvekan den bästa telefonen som någonsin gjorts av Samsung men den kom också med några brister, till exempel placeringen av fingeravtryckssensorn. Samsung har tilldelat fingeravtryckssensorn på baksidan av enheten precis bredvid den bakre kameran och användare har klagat i forumet för denna udda position. Därefter kommer det röda nyansproblemet som var en programvarufel och Samsung har tagit upp det problemet genom en uppdatering av programvaran. Och nu klagar användare på ljudproblemet. Enligt användarna skärs Samsung Galaxy S8-ljud ut medan du tittar på videor, strömmar videor, spelar något spel eller lyssnar på musik. Vi kommer att förklara här några av de användbara metoderna för att bli av med det här problemet, men innan det kontrollerar du om du har stängt av telefonen eller om du har anslutit hörlurarna ordentligt.

Läs vidare för att känna till lösningsmetoderna.

Se också: Hur du fixar Galaxy S8 slår inte på problemet

Potentiella korrigeringar för Samsung Galaxy S8 Sounds minskar problemet

Lösning 1: Tvinga omstart

Den första lösningen är att utföra en kraftåterstart på din Samsung Galaxy S8-enhet. Eftersom Samsung har packat ett icke-avtagbart batteri inuti denna enhet, utförs omstart av kraften på ett annat sätt. Det du måste göra är att hålla ned ström- och volym ned-knappen tillsammans i cirka 7-10 sekunder. Telefonen vibrerar och stängs av. Slå sedan på enheten normalt för att se om S8-ljudproblemen är lösta eller inte. Om det hände på grund av ett litet firmwareproblem kan en snabb omstart ta itu med problemet, men om det händer av andra orsaker måste du gå till nästa metod.

Lösning 2: Använd fingrarna

Nästa knep är lite udda som inte kräver att du öppnar inställningsappen och utför något på telefonen ganska hårt tryck cirka 2 tum ovanför högtalaren på Galaxy S8. Detta har visat sig vara en fruktbar metod för många, eftersom vissa har hävdat att de löser problemet med Galaxy S8-ljudavbrott efter att ha utfört detta steg. Men se till att du inte erbjuder mycket tryck eftersom detta kan skada högtalaren ytterligare.

Lösning 3: Aktivera "Förhindra USB-ljudrutt"

Om ovanstående två angivna metoder inte är till hjälp för att lösa ljudproblemet i din telefon, följ sedan den här metoden. Här aktiverar du först utvecklaralternativet i din Galaxy S8 genom att gå till Inställningar> Om enheten och trycka på byggnummer sju gånger. När utvecklaralternativet är aktiverat, gå till utvecklaralternativet och bläddra ner för att få alternativet Media. Där kommer du att märka ett alternativ 'Förhindra USB-ljudrutt'. Aktivera det här alternativet genom att växla omkopplaren. Denna metod har fungerat för många. Så du kan också testa detta om det blir till hjälp för dig att lösa ljudproblemet.

Lösning 4: Kontrollera hörlursuttaget

Om du har provat alla andra metoder som förklaras här men fortfarande har samma situation, gå sedan till att kontrollera hörlursuttaget. Ackumulerat damm i uttaget kan ge upphov till ljudproblem. Så kontrollera det ordentligt och blåsa luft för att rengöra dammet.

Lösning 5: Testa högtalaren

Om högtalaren inte är i gott skick kan de andra metoderna inte hjälpa dig här. Så när du är trött efter att ha testat alla metoder men ljudproblemet inte är löst, kolla om enhetens högtalare fungerar eller inte. Detta kan kontrolleras genom att ringa * # 0 * # från din återförsäljare och följa instruktionerna på skärmen.

Lösning 6: Starta i säkert läge

Om högtalaren är ok kan det hända att någon tredjepartsapp skapar detta ljudproblem på din enhet. Så starta telefonen i säkert läge för att veta detta. Så här startar du din Galaxy S8 i säkert läge:

  • Stäng av enheten först
  • Tryck sedan på strömbrytaren i några sekunder tills du märker Samsung-logotypen på skärmen
  • Släpp strömbrytaren och håll ned Volym ned-knappen tills telefonen har startat om och säkert läge visas längst ner till vänster på skärmen.

Om ljudproblemet inte märks i säkert läge är en tredjepartsapp den största skyldige. Avinstallera appar från tredje part på en tills problemet är löst. Vårt förslag är att börja med de appar du nyligen installerade, precis innan problemet uppstod.

Lösning 7: Fabriksåterställning

Fabriksåterställning är det sista alternativet som kan lösa alla slags problem inklusive S8-ljudproblemen. Så gå mot Inställningar> Säkerhetskopiera & återställa> Återställa fabriksdata> Radera all data. Vänta några sekunder eftersom det tar några minuter att radera allt från enheten, varefter du måste konfigurera din Galaxy S8 från grunden.

Så det här är metoderna för att lösa Samsung Galaxy S8 ljudproblem. Försök med dem, men om inget fungerar, bör du gå till en ersättare.

Se också: Så här fixar du TouchWiz-problem Samsung Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found