Guider

Hur man förbättrar GPS-signal på Android-enhet

GPS-tekniken gör våra liv enklare. Med hjälp av GPS-sensorn installerad på enskilda smartphones kan användarna använda navigationsapparna som Google Maps och olika andra platstjänster för att få tillgång till geolokalisering över olika applikationer och tjänster. Så avgörande är GPS-tekniken för navigering, det hjälper också individer att spela spel som Pokemon Go.

Se även: Så här anpassar du Android Snabbinställningar

Vad är GPS-teknik?

Innan du förstår hur du kan förbättra GPS-signalen på din telefon måste du förstå hur Android-telefonens GPS fungerar. GPS står för Global Positioning System. Den utvecklades av den amerikanska armén 1973 men släpptes 1995 för civilt ändamål. Med initiala 24 satelliter har GPS nu så många som 31 satelliter i omloppsbanan.

Android-telefonens GPS kommunicerar och fungerar med hjälp av dessa satelliter via GPS-antennen. Denna GPS-antenn är också installerad på de flesta Android-telefoner och surfplattor. Användarna kan möta dessa problem med Android GPS-noggrannhet:

  • Det totala antalet GPS-antenner på den aktuella platsen
  • Kvaliteten eller GPS-signalstyrkan för GPS-antennen på din smartphone
  • Förarimplementeringen av Android-telefonens GPS i operativsystemet

 

Hur man förbättrar GPS-signal i Android-telefon GPS?

Om du vill optimera Android GPS-noggrannheten på din smartphone kan du använda följande effektiva åtgärder:

Slå på GPS-läge “Hög noggrannhet”

För att få en stark GPS-signalstyrka måste användarna vara beredda att tappa mer batteri på sin smartphone. Du kan dock spara telefonens batteri när du skulle behöva använda GPS, som om du är klar med att jaga din önskade Pokémon. För att slå på Android-telefonens GPS måste du gå till Inställningar och sedan trycka på Plats för att säkerställa att dina platstjänster är påslagna. Användarna skulle behöva växla till höger på den övre skärmen och få den att bli grön genom att flytta knappen åt höger i din smartphone. Nu när du har aktiverat platsfliken ska du gå vidare till läge och trycka på den för att säkerställa "hög noggrannhet" för GPS-signalstyrkan. Detta skulle också använda din GPS och Wi-Fi-anslutningen för att spåra platsens smartphone. Därför,mer batteri av mobiltelefonen förbrukas för att säkerställa Android GPS-noggrannhet.

Aktivera GPS-signalen

Ett av de stora problemen för användarna när de går från en app till en annan är att GPS stängs av för att spara mobiltelefonens batteri. Till exempel, om du spelar Pokemon Go och vill titta på mobiltelefonaviseringarna kan din Android-enhets GPS stängas av. För att säkerställa optimerad Android GPS-noggrannhet och ökad GPS-signalstyrka kan du hålla Android-enhetens GPS-signal aktiv. För att säkerställa detta måste användarna installera en GPS-app för Android-enheter som Connected GPS. Sådana appar skulle fungera som en GPS-booster men skulle undergräva smartphoneens batteritid.

Ta reda på GPS-problemen

Även efter att ha provat allt får din smartphone dålig GPS-signalstyrka, du måste titta på maskin- eller programvaruproblem om det finns någon med Android-enhetens GPS. Den dåliga GPS-signalen kan bero på maskin- eller programvaruproblem som kan lösas för att förbättra GPS-noggrannheten. Du kan gå till GPS Essentials i inställningarna för din smartphone och sedan, i huvudmenyn för GPS Essentials, kan du trycka på ikonen Satelliter och observera hur din smartphone ansluter till några av satelliterna runt jorden. Om du inte observerar närvaron av någon satellit i närheten finns det risk för störningar från vissa metallföremål eller problem med Android-enhetens GPS-maskinvara eller -programvara. När din smartphone stöter på sådana problem,Du måste ta experthjälp från smarttelefons kundtjänst för att åtgärda maskin- eller programvaruproblem i din telefon på grund av att GPS-signalstyrkan är dålig.

Uppdatera GPS-data

Det kan finnas tillfällen när Android-enhetens GPS kan fastna på några av GPS-satelliterna även om de inte är inom räckvidden. Detta kan leda till att Android-enhetens GPS fungerar felaktigt. Du kan åtgärda problemet genom att använda appar som GPS-status och verktygslåda. Appen uppdaterar GPS-data på din smartphone genom att rensa GPS-data. Din Android-enhets GPS kan sedan börja söka efter nya anslutningar eller satelliter från början för att säkerställa optimerad GPS-signalstyrka och förbättrad Android GPS-noggrannhet. I appen kan du trycka eller klicka var som helst på mobilskärmen och sedan under menyikonen kan du trycka på “Hantera A-GPS-tillstånd”. Klicka sedan på Återställ. Därefter kan du gå tillbaka till "Hantera A-GPS-tillstånd" och klicka på Ladda ner. Genom att göra dessa steg uppdateras GPS-data för att säkerställa optimerad GPS-signalstyrka.

Köp en extern GPS-mottagare

Även efter att du har försökt varje steg för att förbättra Android GPS-noggrannheten och för att optimera GPS-signalstyrkan och inget fungerat kan du fortsätta köpa en extern GPS-mottagare när Android-enhetens GPS på din smartphone inte längre räcker för att fungera normalt . Du kan koppla ditt köp av den externa GPS-mottagaren med smarttelefonen via Bluetooth och kan ladda med samma laddare.

 

Slutsats : Har du Android-enhetens GPS-problem på grund av dålig GPS-signalstyrka? Du kan förbättra Android GPS-noggrannheten med hjälp av nämnda användbara tips. Dessa tips skulle säkerställa ökad GPS-signalstyrka och skulle lösa alla dina frågor relaterade till hur du förbättrar GPS-signalstyrkan och den totala effektiviteten i smartphone-upplevelsen.

Se också: 3 skäl till varför din telefon får virus och hur man undviker den

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found