Guider

Hur man aktiverar Android blått ljusfilter

Fler och fler användare upplever problem med ögonbelastning, främst för att de spenderar för mycket tid framför skärmarna. Det är en följd av modern livsstil, dvs att stirra på TV: n, smarttelefonen, datorn, surfplattan etc. Blått ljus har en dålig effekt på sömnen eftersom det bryter mot produktionen av ett hormon som är viktigt för sömn - melatonin. Lyckligtvis finns det lösningar för att minska effekten av blått ljus, antingen i standardinställningarna för din smartphone eller via appen för blått ljusfilter.

Ett filter med blått ljus är ett alternativ som gör att du kan minska mängden blått ljus som avges från enhetens skärm. Denna funktion kallas även nattläge i vissa enheter. Varför ska vi aktivera Android blått ljusfilter, och hur kan detta göras?

Se även: Hur man uppdaterar alla Android-appar samtidigt

Effekt av nattläge på hälsan

  • Det hjälper dig att somna bättre och snabbare.
  • Blått ljusfilé hjälper till att minska torra ögon och ögonbelastning.
  • Det hjälper till att förhindra näthinneskador.
  • Det hjälper till att reglera dygnsrytmer och humör.

Vissa människor känner att även den minsta ljusstyrkan är för bländande. Någons dag börjar klockan 23:00 och sedan använder han telefonen hela dagen innan han stänger av lamporna och går till sängs (en metod som vi råder folk att inte följa). I det scenariot känns även den minsta ljusstyrkan hård i ögonen. Enligt många människors erfarenheter hjälper nattläge eller filter för blått ljus att skydda ögonen. Som ett körsbär på toppen sparar du också batteritid, dvs ström. I stor skala kan du spara mycket pengar och el. Att aktivera det blå ljusfiltret, som du kan se, är en enkel process som alla kan göra genom att bara följa ovan nämnda metoder.

Hur man aktiverar Android blått ljusfilter

Som standardinställning:

Google bestämde sig för att införliva detta läge i de nyare versionerna som Android Oreo och Android Pie som "nattläge". Att ha en rimligt uppdaterad programvara måste göra jobbet enklare för dig.

Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Display> Nattläge (nattlampa).

Du kan också justera det efter vissa tider på dygnet. På enheter från andra tillverkare kan du också hitta den genom att gå till inställningar eller hitta genvägar för att aktivera den. Detta alternativ är vanligtvis under visningsalternativ på alla Android-telefoner. På vissa telefoner kallas denna funktion blått ljusfilter, någonstans nattläge, och på vissa telefoner som Huawei kallas ögonkomfort.

iPhone-användare kan uppleva detta läge i namnet "Smart Invent" -funktionen. Den här funktionen, till skillnad från ett riktigt mörkt lägesalternativ, kan visa problem med tredjepartsapparna, det vill säga din batteritid kan variera beroende på vilka appar du använder.

Genom att ladda ner appar:

På Android en eller lager Android, utan tillägg från Google eller tillverkarens gränssnitt, kanske du inte kan hitta alternativet nattläge. I så fall finns det så många anständiga appar som gör jobbet åt dig. Bluelight Filter-appen är en av de bästa. Denna app har ytterligare fördelar som att ha en genväg på din startskärm, ett val av sju olika nyanser, aktiveringsschema och en aviseringswidget.

Denna app har ytterligare fördelar som att ha en genväg på din startskärm, ett val av sju olika nyanser, aktiveringsschema och en aviseringswidget. .

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found