Guider

Så här fixar du inbränningsproblem på iPhone X

Bland de bästa funktionerna i iPhone X är dess skarpa OLED Super Retina-skärm för kristallklar visning. Inom några dagar efter lanseringen hittade vissa användare problem med skärminbränning med sina telefoner. Problemet är en statisk bild som visas för länge på skärmen som lämnar en svag spöklik bild som verkar stanna.

Apple har erkänt problemet och förklarat fördelarna och riskerna med en OLED-skärm. Med tiden och användningen visar OLED-skärmar visuella förändringar och detta inkluderar inbäddning eller uthållighet. Bilder med hög kontrast som visas länge kan leda till extrem skärminbränning. Detta problem kan undvikas och åtgärdas i viss utsträckning. Här är några tips om hur du åtgärdar problem med skärminbränning på iPhone X.

Se också: Så här åtgärdar du problem med batterilivslängden på iPhone X

Sätt att lösa problem med skärminbränning på iPhone X

Stäng av din iPhone X

En skärminbränning är ett permanent problem, men för vissa kan det vara ett extremt fall av bildretention. Det är enkelt att fixa en bildhållningsskärm. Allt du behöver göra är att stänga av telefonen. Låt din enhet vara avstängd under en tid - 30 minuter till att börja med och slå sedan på den för att se om inbränningsskärmen på iPhone X är fixade.

Det finns chanser att du fortfarande kan se den blekande bilden i en sådan situation stäng av din iPhone X och lämna den längre. Om du lämnar den i några timmar kan du bli av med det som finns kvar av bilden på skärmen.

Lösningen har fungerat för de flesta, men om problemet kvarstår måste du förmodligen byta ut din skärm. Du har ett års garanti med dig, så Apple tar hand om detta problem åt dig.

Tips för att undvika skärminbränning

  • Bilder med hög kontrast som har skarpa kanter är svåra. Undvik att öppna sådana bilder på din skärm.
  • Statiska bilder som körs länge är huvudorsaken till inbränning av skärmen. Gå till Inställningar> Skärm och ljusstyrka> Autolås och justera tiden för inaktivitet när din iPhone X stänger av skärmen. Håll det till ett minimum så att din skärm är säker. Håll dig fri från appar som inte låter dig automatiskt låsa.
  • Om det finns en situation när du behöver skärmen vara på under en längre period, sänk ner ljusstyrkan. Svep ner från toppen av din iPhone X-skärm och justera skjutreglaget för att sänka ljusstyrkan. Använd ljusstyrningskontrollen manuellt så att du vet när du behöver en ljus skärm eller när du kan justera till en mindre ljus skärm.

Följ tipsen ovan för att undvika problem med inbränning på skärmen på iPhone X.

Se även: Så här åtgärdar du problem med överhettning av iPhone X

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found