Guider

Hur man kan öka mobilhastigheten på din Android

Det kan inte förnekas att Internet spelar en viktig roll i det mänskliga livet idag. I det senaste scenariot kan man inte föreställa sig livet utan internetanslutningen i ens datorsystem eller i smarttelefonen. Alla typer av arbete och aktiviteter kan göras med hjälp av Internet eftersom anslutningen har lyckats föra samman olika hörn av världen.

Oavsett livets domän behöver alla en internetanslutning i sina smartphones eller datorsystem. Studenterna behöver det för att få tillgång till det effektiva studiematerialet och ta online-handledning. Den unga gruppen människor behöver det för att klara sina tidsfrister och olika andra arbeten. Vi behöver alla för oändlig underhållning i form av musik, spel, videor och mycket mer. På grund av betydelsen av Internetanslutningen kan nöjen med dess tjänster inte åtnjutas om inte internetanslutningens hastighet är upp till märket. Till exempel om du använder internetanslutningen på din mobiltelefon och du måste komma åt YouTube. Om internetanslutningen är för långsam blir du irriterad och ditt syfte kanske inte uppfylls. Därför,Det är viktigt att säkerställa god nätverksanslutning och höja internethastigheten i mobiltelefonen eller datorsystemet för att enkelt kunna utföra olika uppgifter.

Om du har haft långsam internethastighet eller anslutning på din Android-enhet kan du ta hjälp av några effektiva tips för att öka mobil Internet-hastighet. Här är några sätt att påskynda mobildata.

Se även: Så här ställer du in Samsung Galaxy Nexus för internet

Sätt att öka mobilhastigheten på din Android-telefon

Kontrollera cachen i din telefon

Om du har haft långsam internethastighet i din telefon och inte vet hur du gör din telefon internet snabbare måste du i början kontrollera cachen på din smartphone. Många gånger blir internethastigheten i smarttelefonen långsam eller dålig på grund av att cacheminnet har fyllts i mobiltelefonerna efter åtkomst till olika webbplatser och nedladdning av olika appar på telefonen. Därför måste användarna rensa cacheminnet på sina mobiltelefoner för att öka mobilns internethastighet.

 

Avinstallera onödiga appar

Om du inte vet hur du kan påskynda mobildata måste du titta in i applistan på din mobiltelefon och analysera vilka appar som är viktiga för dig och vilka inte. Närvaron av flera värdelösa och oönskade appar i smarttelefonen tenderar att sänka mobiltelefonens prestanda när det gäller hastighet och internetanslutning. För att påskynda mobildata kan användarna därför ta bort eller avinstallera alla onödiga appar från sina mobiltelefoner. Efter att ha gjort detta kan du uppdatera din smartphone genom att rensa överflödigt cacheminne. Denna process säkerställer bättre internetanslutning när det gäller mobildata och förbättrar internethastigheten i smarttelefonen.

Aktivera maximalt dataladdningsalternativ

Detta kan vara en annan effektiv teknik för att öka mobil internethastighet i smarttelefonen. För detta skulle du behöva gå till nätverksinställningarna på den specifika mobiltelefonen och sedan efter att ha valt GPRS-överföringen föredrar att ringa föredrar måste användarna välja den data som föredras. Detta skulle möjliggöra maximal datainläsningsinställning i smarttelefonen och användarna kan säkerställas för ökad internet- eller dataanslutningshastighet i respektive Android-mobiltelefoner.

Välj Nätverksanslutning till 3G

Som smartphoneanvändare med internetdatapaket i smarttelefonen måste du vara medveten om att 3G-internethastigheten är mycket bättre än 2G. Med den senaste tekniska utvecklingen har 4G överträffat all internetanslutningshastighet och säkerställer hög internet- och dataanslutningshastighet i Android-smartphones. För att påskynda mobildataanslutningen i önskad smartphone kan användarna förbättra nätverksinställningarna för sina mobiltelefoner. För detta skulle de behöva välja önskad nätverksanslutning till 3G eller 4G istället för 2G. Detta kommer att spegla dem hur man kan påskynda mobildata på ett ögonblick och med mycket lätthet.

Aktivera textläge i webbläsaren

Om du inte är medveten om smarta knep för hur du gör telefonens internet snabbare kan du prova den här enkla tekniken för att öka mobilhastigheten. Om du inte behöver bilder för din sökning på internet och du bara behöver texter för att surfa, kan du bara aktivera textläget i webbläsaren på din smartphone. Detta kan uppnås genom att inaktivera bilderna i webbläsaren vilket ökar internethastigheten i din mobiltelefon. För Google Chrome-webbläsaren på Android-mobiltelefonen kan du använda "Textläge webbläsartillägg" för att endast aktivera texter i webbläsaren och för att inaktivera bilderna i webbläsaren. Detta kommer att ha en betydande inverkan på att förbättra den totala internethastigheten i din mobiltelefon.

Välj en snabbare webbläsare för din telefon

En annan användbar teknik som kan hjälpa dig att veta hur du gör telefonens internet snabbare är att aktivera en snabbare webbläsare för smarttelefonen som du använder för att komma åt mobildataförbindelsen. Webbläsaren spelar en viktig roll för att förbättra den totala hastigheten på internetanslutningen i din mobiltelefon. Det finns flera alternativ för optimerade webbläsare som kan användas av Android-mobilanvändare för att öka mobilns internethastighet som Opera Mini, UC Browser, Google Chrome och mycket mer som kan användas för att förbättra den totala hastigheten för mobildata i din Android-smartphone.

 

Använd Android-appar

Om du vill påskynda mobildata i Android-smarttelefonen finns det flera appar tillgängliga i Google Play Butik som är avsedda att öka internethastigheten i din Android-smartphone. Du kan ladda ner samma och använda dem för att förbättra internethastigheten i din Android-smartphone.

Slutsats : Gör du inte hur din telefon blir snabbare för Android-smartphones? Läs igenom några av de effektiva tips som kan implementeras för att öka mobil internethastighet på din Android-smartphone.

Se även: Så här ställer du in internetdelning på Mac

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found