Guider

Så här fixar du kameran som inte fokuserar på Samsung Galaxy S5

Har du någonsin undrat varför din Samsung Galaxy S5 Camera-app kraschar eller misslyckas regelbundet? Samsung Galaxy S5 är en av de mest kraftfulla Android-smarttelefonerna och har många funktioner som många andra smartphones saknar. Kamerans kamera är fantastisk och de bilder som tagits med kamerans kamera är av hög kvalitet. Men precis som andra smartphones har Galaxy S5 också några brister och amerikansk anmärkning på Samsung Galaxy S5 är en av de största bristerna för användarna. I allmänhet, när du trycker på skärmen för att fokusera något som ligger några meter bort innan du tar en bild, visas en grön cirkel som innebär att kameran är fokuserad. Men för dem som upplevt problemet kommer inte den gröna cirkeln och bilden som tas är verkligen suddig.

Vi har listat några användbara tips som kan hjälpa dig att bli av med det här problemet utan problem.

 Se även: Kameran visar tom skärm när appen öppnas

gizmodo.com

Se även: Långsam kameraproblem på din Galaxy S5

Potentiella korrigeringar för kameran som inte fokuserar på Samsung Galaxy S5

Metod 1

Kameraappen på din telefon kan skadas eller fokusfunktionen kan skadas, och det är därför c Kamera n Inte f Fokuseringsproblem uppstår. I ett sådant fall måste du rensa cache-appens cache. För att göra det, gå till Inställningar> Programhanteraren> Alla appar> hitta nu kameraappen. Klicka på appen och rensa appcache. Starta sedan om din telefon och kontrollera om den gröna cirkeln visas på skärmen när du tar bilder.

Metod 2

Efter att ha rensat cache-appens cache om problemet fortfarande finns, måste det vara någon app från tredje part som orsakar problemet. Starta din S5 till säkert läge. I det här läget inaktiveras alla tredjepartsappar. Använd nu din telefon och kontrollera om c Camera n Inte f Focusing i Problem o På Samsung Galaxy S5 finns. Om inte, är någon av tredjepartsapparna den skyldige. Så avinstallera apparna en efter en eller gör en fabriksåterställning.

Följ stegen här för att starta din telefon i säkert läge:

  • Stäng av enheten helt
  • Tryck nu på strömbrytaren i några sekunder tills Samsung Galaxy S5-logotyp visas på skärmen.
  • Släpp strömbrytaren och tryck sedan på Volym ned-knappen. Telefonen startas om.
  • Fortsätt hålla den knappen tills telefonen startas om helt.
  • Det visar säkert läge i telefonens nedre vänstra hörn och släpp sedan knappen.

När du är säker på att detta bara är tredjepartsapparna som skapar problemet, avinstallerar du dem en efter en genom att gå till Inställningar> Program> Programhanterare> svep till nedladdade alternativ> välj önskad app> avinstallera och tryck slutligen på OK.

www.rawinfopages.com

Metod 3

Ett annat väldigt enkelt men ganska användbart knep som delas av en av våra läsare är att bara slå telefonen två gånger eller tre gånger på den övre baksidan exakt där den bakre kameran är placerad och se skillnaderna som det ger för bildkvaliteten. Detta steg har visat sig vara till stor hjälp för många användare, så du kan också testa det för att se om det här också kan göra magi för dig.

Metod 4

Ibland kan fel i kameraappen få fokusfunktionen att inte fungera ordentligt. Om så är fallet, rensa först appcachen från inställningarna som förklaras i metod 1, annars kan du också rensa cachepartitionen för att åtgärda problemet. För att göra det, följ stegen nedan:

  • Stäng av enheten först.
  • Håll sedan ner knappen Hem, Ström och Volym upp helt i några sekunder och när telefonen vibrerar släpper du strömbrytaren men fortsätter att hålla de andra två knapparna.
  • Efter några sekunder kommer Android-systemåterställningsskärmen att visas på skärmen. Släpp sedan alla knappar.
  • Använd volym ned-knappen för att markera alla alternativ och strömbrytaren för att bekräfta det. Markera torka cachepartitionen och bekräfta den med strömbrytaren.
  • Välj sedan alternativet "starta om systemet nu" så startar telefonen om.

androidsigma.com

Se även: Fullständig guide för att åtgärda problemet med Samsung Galaxy S5 Camera Crashing and Not Focusing

Metod 5

Slutligen kan du utföra fabriksåterställning men det tar bort allt från enheten och du måste ställa in det från grunden. För att utföra fabriksåterställning mot Inställningar> Säkerhetskopiering och återställning> Återställning av fabriksdata och det är det. Det raderar allt från enheten.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found