Guider

Hur du fixar Samsung Galaxy S4 långsam laddning av batteridränering

Uppdaterad version 

Vårt beroende av smartphones ökar för dagen. Vi stöter kontinuerligt på nya appar och nya sätt att göra våra smartphones och surfplattor ännu mer användbara. Även om detta är ett komplett framsteg för den tekniska världen och för oss, ligger det enda problemet i batterierna på våra smartphones som inte kan hålla jämna steg med våra växande behov. Om du letar efter lösningar på hur du åtgärdar problem med Android-batterierna har vi listat många lösningar som kan hjälpa dig att lösa problemet.

Smarttelefonens eller surfplattans batteritid beror på vilken typ av batteri som används för att driva det. Vi pratar inte om telefoner som körs på en enda laddning i flera veckor, men det mest praktiska kravet för den genomsnittliga användaren är att ha en telefon med batteriet som håller minst en dag. Tillverkare försöker kontinuerligt uppfylla våra förväntningar genom att komma med bättre batterier och telefonprogramvara som hjälper dig att optimera telefonens batterianvändning. Men om du letar efter sätt att få batteriet att hålla längre mellan laddningarna, kanske du vill prova våra förslag.

Se även - Hur man uppdaterar programvara på Android

Lösningar för Android-batteriladdningsproblem

Lösning 1: Använd slumrande läge på din telefon eller surfplatta

Doze är en kraftfull funktion introducerad i Android Marshmallow som hjälper användare att optimera deras batterianvändning. Användare som har Android 4.1 och senare kan ladda ner gratis Doze-appen. När du har laddat ner appen kommer den att behöva aktiveras och sedan börjar den fungera i bakgrunden. Med slumrande läge kommer du att kunna förlänga batteriets livslängd på din telefon och få lite återhämtning från problemet med batteriladdning.

www.greenbot.com

Lösning 2: Använda flygplansläge

När du reser till områden där signalstyrkan är mycket svag och du kontinuerligt tappar signalen, slutar telefonen använda mycket batteri. När du kontinuerligt återansluter till ditt mobilnät på grund av låg signalstyrka lider batterilivslängden mycket. Användning av flygplansläge sparar dig från sådana situationer. Om du befinner dig i källaren i en byggnad eller på din arbetsplats finns det en möjlighet att mobilsignalen kanske inte är särskilt stark. I tider som dessa kan du använda flygplansläge för att spara batteri.

www.xcomglobal.com

Lösning 3: Kontrollera inställningarna för meddelanden om telefon / surfplatta

Din telefons aviseringsinställning för varje app kan också göra skillnad. Om din telefon meddelar dig om appar som du inte vill få meddelande om är det klokt att ändra inställningarna. Även om det kan vara till hjälp att få aviseringar om e-post eller sociala nätverksappar finns det många andra appar som kan skicka meddelanden som kanske inte behövs. Gå till inställningsmenyn på telefonen och tryck på appar. Kontrollera de appar som du anser vara mindre nödvändiga när det gäller meddelanden. Tryck på var och en av apparna och avmarkera Visa meddelanden.

www.tomsguide.com

Lösning 4: Sätt bara på GPS när du behöver det

Om du har för vana att hålla telefonens GPS påslagen hela tiden kan det vara en anledning till att du inte kan behålla tillräckligt med batteri när dagen slutar. GPS försöker ständigt kontrollera din plats, vilket innebär att ditt batteri blir snabbt förbrukat. Stäng av GPS genom att dra ner meddelandeskärmen och knacka på GPS-ikonen. Du kan alltid slå på den när du behöver GPS för plats eller för att få vägbeskrivningar. Detta hjälper din telefon att spara batteri istället för att förlora det i onödan på GPS.

mashtips.com

Lösning 5: Minimera batteriets tömning genom att kontrollera appspårning

När appar försöker komma åt din plats tar de en anmärkningsvärd mängd batteriström. Du kan välja att minska detta genom att kontrollera appens platsspårningsbehörigheter och ändra den. Detta kommer att säkerställa att appar inte får åtkomst till din telefons GPS i onödan. Gå till inställningsmenyn på din telefon och tryck på Plats. Här hittar du information om appar som nyligen försökte komma åt dina GPS-inställningar genom att begära din plats. Det kommer också att visa detaljer om mängden batteri som appen använder i processen. Om du märker en app som tar upp alltför mycket batteri genom platsspårningen, tryck sedan på Inställningar-menyn på Appar och markera Behörigheter för att ändra eller justera behörigheterna.

trendblog.net

Lösning 6: Energisparläge

Energisparläge har varit en livräddare för många Android-användare. Använd den när telefonens eller surfplattans batteritid behöver förlängas. När Strömsparläge är på stänger telefonen av en del av arbetet som förbrukar mycket batteri som bakgrundssynkronisering av appar, platstjänster och till och med animationer. Du kan komma åt energisparläget från telefonens meddelandeskugga. Men för att komma åt inställningarna för energisparläge måste du gå till menyn Inställningar på din telefon och sedan trycka på Ström. Här kan du välja bland många alternativ som du kanske eller inte vill ha när energisparläget är på. Detta inkluderar alternativet att dataanslutning är på eller av.

androidinformation0.blogspot.com

Lösning 7: Skärmens ljusstyrka

Skärmens ljusstyrka spelar en lika viktig roll för att tömma telefonbatteriet. Ju större skärmstorlek, desto mer batteri krävs för att hålla den upplyst. Så om du har telefonens skärmens ljusstyrka vänt upp till 100 procent, kanske du vill tänka om. Ta ner det till ett värde som håller skärmen läsbar och hjälper din telefon att spara lite batteri. Detta är ett av de enklaste sätten att spara telefonbatteriet. Telefoner med större skärmar märker en avsevärd skillnad helt enkelt genom att minska skärmens ljusstyrka.

www.cultofandroid.com

Lösning 8: Timeout för skärm

När vi pratar om telefon- eller surfplattor är en annan sak som märkbart tömmer batteriet på din telefon den tid det tar för skärmens skärm att bli mörk. Medan de flesta av oss har en verkligt låg skärmtimeout har jag märkt att vissa användare har långa skärmtidsgränser. Det betyder att telefonen förblir ljus under en längre tid innan den blir mörk. Varje gång du använder telefonen och håller den för att telefonen ska sova, förblir den vaken under den period du har valt för timeout. Om tidsgränsen är kort sparar du batteriet som används för att tända skärmen.

Vanligtvis är en period på 10 sekunder motiverad istället för att välja långa skärmtidsavbrott. Du kan göra ändringarna genom att gå till inställningsmenyn på din telefon och trycka på Display. Leta sedan efter skärmens timeout och välj en period som är bekväm för dig och passar också telefonbatteriet.

www.note2forum.com

Lösning 9: Ändra inställningarna för väderwidgeten

Vår väldigt praktiska väderwidget kan bli obehaglig för telefonens batteri om vi slutar lägga till för många städer i widgeten. Det uppdaterar vädret i realtid och ger dig information om väderförhållandena i alla städer som du har lagt till. Behöver du verkligen känna till väderförhållandena i alla städer i realtid? Om svaret är nej, ta bort städer för vilka du inte behöver uppdateringar i realtid. Du kanske har lagt till dessa städer när du reste till platsen, men nu när du är tillbaka, ta bort dem så att widgeten inte använder telefonbatteri för att försöka få uppdateringar för alla städer du har lagt till den.

droid27.blogspot.com

Lösning 10: Håll din telefon eller surfplatta OS och apparna uppdaterade

Då och då stöter vi på OS-buggar som kan orsaka batterilivslängdsproblem. Problemet kan åtgärdas med OS-uppdateringen. Uppdateringar är avsedda att introducera tweaks och fixar som förbättrar telefonens prestanda.

Så här uppdaterar du Android OS:

 • Navigera till Inställningar
 • Tryck på Om enhet eller Om telefon eller Om surfplatta
 • Tryck på Programuppdatering (eller liknande, beroende på enhet).

www.lavamobiles.com

Appar som inte är uppdaterade kan också orsaka problem med batteriets livslängd. Så se till att dina appar uppdateras eftersom uppdaterade appar har färre problem.

Se till att alla appar är uppdaterade. Här är vad du ska göra:

 • Öppna appen Google Play
 • Tryck på tre horisontella linjer för att öppna menyn
 • Tryck på Mina appar och spel
 • Tryck på Uppdatera alla.

www.askdavetaylor.com

Lösning 11: Starta om enheten

Om du tycker att batteriet på din Android-enhet fungerar plötsligt kan det hjälpa dig att starta om din telefon eller surfplatta. Kontrollera om omstarten av enheten kunde lösa problemet. Om batterinivån inte är ett vanligt problem för dig, bör en omstart då och då kunna hjälpa dig. Men om omstarten inte hjälper går du vidare till nästa lösning.

www.inlovewithandroid.com

Lösning 12: Allt om Wakelocks

Om du navigerar till telefonens eller surfplattans inställningar och trycker på batteriet kan du kontrollera detaljer relaterade till telefonens batterianvändning. Om du klickar på diagrammet som visar användningen får du mer information om skärmens Vakna och skärm i tid. Om du tycker att din telefons vakna tid är mycket mer än skärmen i tid finns det något som inte låter din telefon sova när skärmen blir mörk. Detta är känt som en Wakelock som hindrar din telefon från att sova även när skärmen tar slut. Det kan vara ett stort problem för telefonens batteri om en app eller en tjänst håller telefonen vaken under långa perioder.

Vad wake lock gör är att det håller CPU: n på din telefon vaken så att en app eller en tjänst kan utföra sin uppgift. Detta är normalt för alla enheter. Problemet uppstår när ett fel i en app eller tjänst håller telefonen vaken även efter att uppgiften har slutförts. Om din telefon blir varm i viloläge kan din telefon ha stannat i wakelock för länge.

Ett av de bästa sätten att ta reda på om wake lock är ett problem är med en app som System Monitor. Appen visar procentandelen arbete som gjorts av CPU: n. Du bör lägga märke till att den högsta procentsatsen tilldelas 'Deep Sleep' såvida du inte använde din telefon hela tiden och aldrig gav den någon vila alls.

Om appen inte visar 'Deep Sleep' som den största delen av diagrammet kan det finnas en systemprocess eller en app som kan orsaka problemet och tömma batteriet. För att lösa detta kan du behöva kontrollera appernas beteende. Om problemet började efter installationen av en viss app, avinstallera den appen.

Om du fortsätter att möta problemet kan du försöka använda telefonen i felsäkert läge. I felsäkert läge är alla appar från tredje part inaktiverade. Om din enhet fungerar bra i felsäkert läge kan du ha problem med någon av apparna du installerade. Men om problemet kvarstår i felsäkert läge ligger problemet i en systemprocess. Även om tangentkombinationerna kan skilja sig något beroende på telefonens märke och modell är det här stegen för de flesta telefoner

 • Stäng av enheten.
 • Håll ned volym ned-knappen och strömbrytaren.
 • När du väl har sett Android-ikonen kan du släppa strömbrytaren men du måste fortsätta hålla ned volym ned-knappen.
 • Din telefon slås snart på och på startskärmen längst ner på skärmen kommer du att märka orden "Säkert läge".

www.androidcentral.com

Om en tredjepartsapp är en skyldig kan du avinstallera apparna en efter en. Det andra alternativet är att återställa enheten till fabriksinställningarna. Om du väljer fabriksåterställning, säkerhetskopiera all din data. Återställning av fabriksdata raderar allt på din enhet.

Följ dessa steg för att återställa telefonen till fabriksinställningar:

 • Gå till inställningsmenyn på din telefon.
 • Tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 • Markera alternativet Säkerhetskopiera data så att dina data säkerhetskopieras.
 • Mot botten av skärmen kommer du att märka alternativet Fabriksåterställning. Tryck på den.
 • När återställningen är klar startar din telefon automatiskt om.

www.makeuseof.com

När telefonen har startats om, försök använda den och kontrollera om problemet med batteriets tömning kvarstår. Om det är fixat kan du återställa data och använda din telefon. Men om problemet kvarstår kan du överväga att ta telefonen till en verkstad. Om din telefon är i garanti är chansen att du kanske kan få en ersättare.

Lösning 13: Gröna

För det mesta är batteridräneringsproblem relaterade till en app som du kanske har installerat. Det bästa sättet att hantera det är att avinstallera appen, men det finns vissa användare som vill fortsätta använda appar som dessa. Så om du vill fortsätta använda en app som tappar batteriet måste du överväga att installera Greenify. Appen är tillgänglig på Google Play. Det sätter vilseledande appar i viloläge när du inte använder dem. Användare som inte gillar att stänga av GPS eller Wi-Fi skulle tycka att Greenify är en bra lösning för Android-batterinivån.

www.androidpit.com

Lösning 14: Behöver du verkligen Haptics?

Om din telefon kommer att ringa, behöver du verkligen att den vibrerar också? Varje gång telefonen vibrerar använder den mycket batteri så att din telefon kan skaka. Du kan spara telefonbatteriet genom att stänga av vibrationen. Du kan byta vibration genom att:

 • Gå in i inställningsmenyn på din telefon.
 • Knacka på alternativet Ljud och aviseringar.
 • Avmarkerar alternativet som säger vibrera när du ringer.

www.pcworld.com

Vad ska jag göra när Google Play Services tömmer batteriet?

Google Play-tjänster hjälper ett antal appar att fungera som förväntat. Det ser till att din Gmail levereras till e-postapparna, och att dina platsinställningar görs tillgängliga för kartapplikationerna och att apparna med annonskanaler kan få annonserna igenom den. Om Google Play Services slutar använda mer batteri än skärmen eller själva systemet är det ett problem.

Gå in i telefonens inställningsmeny och tryck på batteriet. Se till att du inte har för många Google-konton på samma telefon. Detta kommer att få Google Play-tjänster att arbeta hårdare för att leverera information relaterad till alla dessa konton till de olika apparna.

En annan anledning till att Google Play Services kan arbeta hårt är den bakgrundssynkronisering som krävs. Om din telefon har ett anslutningsproblem kan synkroniseringen misslyckas och startas om flera gånger vilket oundvikligen leder till högre batteriladdning.

Vad ska jag göra när jag är på väg och batteriet inte räcker?

Android Marshmallow introducerade många batterisparande funktioner inklusive ultra-energisparläge. Den är utformad speciellt för tider som dessa när du bara behöver begränsa telefonens funktioner så att du kan lägga lite tid på batteriets livslängd. Ultra-energisparläget kan begränsa din telefon mycket, men svåra situationer kräver allvarliga åtgärder.

Alternativt kan en energibank eller ett reservbatteri vara en livräddare för dem som inte har alternativet för ultrabesparing för sin telefon. Utöver detta, begränsa din telefonanvändning genom att minska skärmens ljusstyrka till en lägsta tid, växla vibrationer för din telefon och använd endast GPS när det behövs.

Vad ska jag göra när batteriet i min telefon börjar ta slut snabbt efter en Android-uppdatering?

Det bästa sättet att lösa ett problem med batteriladdning efter en OS-uppdatering är att se till att apparna också uppdateras så att de är kompatibla med det senaste operativsystemet. När du väl har uppdaterat apparna är det bäst att ta bort gamla cachade data så att apparna kan skapa nya som löser eventuella problem som kan orsakas av skadad cachedata.

Så här tar du bort all appcache på din telefon eller surfplatta:

 • Gå till Inställningar.
 • Tryck på Lagring och USB.
 • Tryck på cachad data.
 • Du får en varning för att bekräfta om du vill rensa cachade data eller inte.
 • Tryck på Ok för att bekräfta och cachedata för alla appar kommer att raderas.

www.androidpit.com

Detta kommer att hjälpa din telefon eftersom den kommer att bygga nya cachedata och alla korrupta data som kan orsaka batteriladdning tas bort. Förutom att ta bort cachedata för alla appar, är det också tillrådligt att torka cachepartitionen på telefonen efter en uppdatering om du märker att batteriet började tappa efter uppdateringen.

Android-system batteriladdning / Android OS batteriladdning

Du kan torka cachepartitionen genom att följa dessa steg:

 • Stäng av telefonen.
 • Håll nu ned strömbrytaren och volym ned-knappen tills din telefon visar Fastboot-menyn.
 • Använd volymknappen för att markera Recovery och använd Power-knappen för att välja den.
 • Om du ser Android-ikonen trycker du på strömbrytaren och volym upp-tangenten en gång så ska du kunna komma till återställningsmenyn.
 • Med hjälp av Volym ned-tangenten markerar du Torka cachepartition och använd strömknappen för att välja den.

www.youtube.com

Systemet börjar rensa cachepartitionen. Starta om telefonen när processen är klar.

Tömmer Bluetooth batteriet?

Ja, som rapporterat

Ibland kanske telefonproblem inte är relaterade till programvaran. Istället. det kan orsakas av ett problem i ledningarna eller hårdvaran. Det finns också en möjlighet att batteriet i din telefon har drabbats mycket och att det har skadats.

Om så är fallet kan du behöva byta ut batteriet. Se till att du byter ut batteriet mot ett äkta för att säkerställa att telefonens prestanda inte försämras.

Om din telefon är under garanti kan du också få en ersättare. Kontakta butiken eller din operatör.

Du kan också läsa - Så här ändrar du språket på Android

Läs mer - Android Wi-Fi-korrigeringar 

Ytterligare information - (föregående version)

Android OS kommer med några mindre problem som kan orsaka långsam laddning och batteridränering på de flesta Android-enheter. Vårt test avslöjar att du kan få en batteritid på 50% under en dag efter en medium till låg användning av telefonen. Detta inkluderar streaming av videor och surfing på internet.

Se även: Så här fixar du Samsung Galaxy laddar inte - grått batteri

Orsaken till Samsung Galaxy / Android Problem med långsam laddning av batteridränering

Medan Android Marshmallow levereras med ett smidigt och enkelt användargränssnitt för navigering.

Det verkade dock finnas ett fel i uppdateringen, särskilt på Galaxy s7. De flesta klagade på att när de uppdaterar sin S4, uppstår problemen, till exempel Android Marshmallow Wi-Fi-batteri tappar

 Navigera till :

Inställningar> Plats> Läge> Batterisparande .

Enkel tydlig cachedata 

 • Gå till startskärmen och tryck lätt på Appar
 • Tryck sedan på Inställningar
 • Tryck på Program
 • Tryck på Application Manager
 • Svep sedan till fliken Alla
 • Du kommer att se listan över appar du har på din telefon
 • Hitta appen som inte fungerar bra (fryser, kraschar etc.)
 • Tryck på appen
 • Tryck på Force close
 • Tryck sedan på Lagring
 • Tryck nu på Rensa cache
 • Starta appen

Android-batterimonitor

Ladda ner och installera CPU-tuner 

CPU-tuner är min favoritapp för Android-energiförbrukning. Det ger mig full åtkomst och modifieringar till min CPU. Så snart jag installerade den här appen var mina problem med långsam laddning och batteriladdning borta .

Det primära målet med denna app är att spara så mycket batterilivslängd som möjligt. Det kan också användas för att överklocka eller underklocka din CPU. Underklockning ger dig längre batteritid och begränsar din Samsung Galaxy från att tappa snabbt men begränsar prestandan. 

www.ubiquitense.com

Ladda ner och installera Greenify

Greenify fungerar bäst med SetCPU. Greenify sätter dina appar i viloläge när de inte används och detta hindrar dem från att släpa efter din enhet och tömma batteriet. 

Ladda ner och installera Battery Booster Lite 

Battery Booster är en populär batterisparande app (Kräver inte rot), den ger dig full kontroll och inställning av ditt batteri, den berättar vad som dränerar ditt batteri och hur du fixar det. Detta är den mest exakta och interaktiva designen Battery Saving-appen.

forum.miui.co.in

Vi har hittat dessa lösningar för Android-batteridrift för att fungera på nästan alla Android-telefoner inklusive, LG G3, LG G4, HTC One, HTC One M7, HTC One M8, HTC One M9, Samsung Galaxy S3 / s2, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, S6 Edge och den senaste Samsung Galaxy S7 och S7 Edge. Du kan prova dessa lösningar om du äger en av Nexus-enheterna, till exempel Nexus 5, Nexus 6 och Nexus 7. De är också effektiva för enheter från Samsung Galaxy Note Series, inklusive Samsung Galaxy Note 4 och Samsung Galaxy Note 5. Du kommer att hitta dessa lösningar användbara och enkla att följa. Vårt mål är att hjälpa dig att få din telefon att fungera utan att behöva ta den till en professionell. Om du fortfarande inte kan åtgärda batteriets urladdningsproblem på din telefon kan du överväga att ta telefonen till en verkstad.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found