Guider

Hur man zipar och packar upp filer i Windows 7,8 och 10

Vi har alla massor av filer på våra datorer, och ett av de enklaste sätten att spara diskutrymme är att komprimera filerna. Komprimering är till nytta när vi vill skicka några filer via e-post, överföra filerna till en annan dator snabbare eller när vi vill säkerhetskopiera våra data. Vi kommer att visa dig hur du zipar och packar upp filer i Windows 7, 8 och 10 med Windows inbyggda program, och vi kommer att nämna några av de bästa apparna du kan använda för att komprimera de filer du vill ha.

Se även: Så här tar du bort filer säkert från din hårddisk eller SSD i Windows

www.downloadzen.com

Hur man zipar och packar upp filer i Windows med Windows-inbyggda program

Så här zipar du filer:

  • Hitta först en fil eller mapp som du vill zipa
  • Högerklicka på filen eller mappen och välj Skicka till och klicka sedan på Komprimera (zippad) mapp.
  • När filen eller mappen är komprimerad visas en ny .zip-mapp med samma namn.
  • Om du vill byta namn på .zip-mappen, högerklicka på den, välj Byt namn och skriv sedan det namn du vill ha.

people.cs.pitt.edu

Så här packar du upp filer:

  • Hitta den mapp du vill packa upp.
  • Högerklicka på den mappen och välj sedan Extrahera allt.
  • Följ de givna instruktionerna
  • När mappen är okomprimerad visas en ny fil med samma namn.

Bästa filarkivverktygen

Det enklaste sättet att zipa och packa upp filer i Windows är att använda metoden vi delade ovan, men det finns några bra ersättare med ytterligare alternativ som du kan ladda ner och prova.

7-blixtlås

commons.wikimedia.org

En av de mest populära filarkiverna är 7-zip, och det är gratis. Denna arkiverare är ganska kraftfull och den fungerar i Windows XP, Vista, 7, 8 och Windows 10. Några av dess huvudfunktioner är högt kompressionsförhållande, kraftfull filhanterare och kraftfull kommandoradsversion, plugin för FAR-hanterare, den stöder olika format, lokaliseringar för 87 språk och så vidare. Om du inte vill använda det inbyggda programmet för att zip och packa upp filer i Windows, skaffa den här.

ALZip

www.download-software-freeware.com

Detta är arkivverktyget är så enkelt och lätt att använda, och samma som 7-zip, det är gratis. När du besöker deras officiella webbplats och väljer att ladda ner ALZip får du ett gratis serienummer. Det här filkomprimeringsprogrammet har ett brett utbud av fantastiska funktioner: packa upp 40 olika format, zip-filer i åtta olika format, kontrollera om det finns fel i komprimerade filer, återställa skadade filer, sökverktyg, kolla filer i arkivet, kommandoraden och så vidare .

WinRAR

www.neowin.net

Till skillnad från 7-zip och ALZip är WinRAR inte gratis, men det är verkligen ett av de bästa filarkivverktygen. För att använda denna arkiverare på en dator kostar licensen dig $ 29. WinRAR stöder olika komprimeringsformat, det är perfekt för multimediafiler och det är snabbt. Om du vill prova det kan du göra det med den kostnadsfria testversionen. Detta är ett utmärkt alternativ, för om du gillar alla dess funktioner och alternativ kan du få din licens och använda den för att zip och packa upp filer.

Du kan också läsa: Så här skyddar du din integritet online

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found