Guider

Så här fixar du överhettningsproblem på Samsung Galaxy S7

Överhettning är ett vanligt problem med många nya telefoner. När du försöker använda en telefon under långa perioder tenderar den att tömma mycket batteri och brukar ta en avgift på telefonens CPU eller GPU. Detta överhettar telefonen och gör det svårt att använda den. Samsung har försökt lösa problemet med överhettning i Galaxy S7 till viss del genom att använda ett vätskekylsystem. Detta gör att telefonen kan användas under en längre tid utan att värma för mycket. Om du tycker att din telefon värms upp för mycket kan det vara ett problem med programvaran eller vätskekylsystemet. Låt oss titta på de olika sätten på vilka detta problem kan lösas.

Se även: Så här fixar du Touchwiz Lag på Samsung Galaxy s7

Sätt att åtgärda överhettningsproblem i Galaxy S7

Lösning 1: Använd inte telefonen när den laddas

Är du så beroende av din telefon att det är svårt att sluta använda den även när den laddas? Detta kan vara en av anledningarna till att din telefon kan bli överhettad. Försök att undvika att använda din telefon medan den laddas så att din telefon kan ladda snabbt och den inte blir överhettad under processen.

bestvphones.blogspot.com

Lösning 2: Ta bort locket / fodralet

Om du är van vid att använda din Galaxy S7 med ett fodral eller ett fodral, försök använda det utan fodralet. Kontrollera om problemet kvarstår. Om telefonen inte överhettas längre vet du att fallet var problemet.

Lösning 3: Växla snabb kabelladdning

Du kommer att hitta snabb kabelladdning genom att gå till inställningsmenyn på din telefon och sedan leta efter batteri. Tryck på den och den ska vara under batteriinställningarna. Leta efter snabb kabelladdning och stäng av den. Vänta i fem sekunder och slå på den. Om du använder snabb trådlös laddning växlar du också den.

Lösning 4: Mjuk Återställ din Samsung Galaxy S7

En mjuk återställning påverkar inte data på din telefon, men det ger din telefon chansen att stänga alla program som körs i bakgrunden och också att frigöra minne. Genom att göra detta fungerar din telefon mycket mjukare och problemet med överhettning bör åtgärdas. Kontrollera om din telefon fungerar normalt nu.

Lösning 5: Optimera batteriinställningarna

Det finns en möjlighet att en viss app är en anledning till problemet med överhettning. Du kan optimera dina batteriinställningar så att appar inte tömmer telefonens batteri. Detta kan göras genom att gå till inställningsmenyn på din Galaxy S7 och sedan trycka på Batteri. Klicka nu på Batterianvändning och tryck sedan på Mer. Hitta Optimera batterianvändningen och tryck på den. Du får listan över appar på din telefon. Klicka på Alla appar och se till att den är påslagen för alla appar på din telefon. Detta kommer att se till att dina appar inte använder mycket batteri. Eftersom snabbt batteriuttag är en av de främsta orsakerna till uppvärmning kommer du att kunna lösa problemet med det.

www.tech-recipes.com

Lösning 6: Programuppdatering

När uppdaterade du telefonens programvara senast? Finns det en möjlighet att du missade en programuppdatering? När du undviker en uppdatering missar din telefon de potentiella korrigeringarna för många fel och problem. Problem med programvaran åtgärdas med hjälp av uppdateringar. Sök efter senaste uppdateringar genom att gå till inställningsmenyn på din telefon och sedan trycka på Programuppdatering. Klicka på Sök efter uppdateringar och om en uppdatering är tillgänglig, tryck sedan på Uppdatera nu för att uppdatera telefonens programvara.

Om du inte är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk får du ett meddelande om detta, du kan välja att gå vidare med nedladdningen utan Wi-Fi, och detta kommer att använda telefonens datapaket. Se också till att din telefon har minst 50 procent batteri. Om så inte är fallet uppdaterar du telefonen medan den laddas.

Lösning 7: Kontrollera appar från tredje part

Om en tredjepartsapp orsakar problemet måste du överväga att uppdatera appen eller avinstallera den. Om du vill ta reda på om en tredjepartsapp orsakar problemet eller inte, kolla sedan genom att starta om telefonen i felsäkert läge. För att göra det, håll ned strömknappen på telefonen och tryck sedan på och håll ned strömavbrytarknappen tills den tid du ser alternativet Starta om till felsäkert läge. Tryck på den och starta sedan om din telefon. När omstarten är klar, kontrollera om din telefon fungerar korrekt. Om du inte hittar några problem när du använder telefonen i felsäkert läge kan en tredjepartsapp orsaka överhettningsproblemet. Du kan antingen avinstallera varje app en i taget för att ta reda på vilken som orsakade problemet, eller så kan du fabriksåterställa din telefon som rensar hela data från din telefon inklusive de appar du har installerat.Det kommer att föra din telefon till sitt första skede när du tog den ur lådan.

www.youtube.com

Om du överväger att fabriksåterställa din telefon, se till att du säkerhetskopierar alla viktiga data från din telefon, annars förlorar du allt det. När data har säkerhetskopierats följer du dessa steg för att återställa din telefon:

  • Gå till inställningsmenyn på din telefon
  • Tryck på Personligt och leta efter säkerhetskopiering och återställning
  • Leta efter fabriksdataåterställning i menyn Säkerhetskopiering och återställning
  • Tryck på Återställ enhet
  • Ange lösenordet eller PIN-koden för din enhet och tryck på Ta bort alla

Det rensar all din data och din telefon återställs till fabriksinställningarna. Försök använda telefonen för att kontrollera om problemet är löst. Om din telefon fungerar utan problem, återställ sedan data på telefonen och du kan använda den som vanligt.

Om detta inte fungerar, kontakta butiken där du har köpt enheten eller kontakta din operatör. Om din telefon är under garanti finns det en möjlighet att den kommer att ersättas med en ny.

Du kan också läsa: Så här fixar du problem med Galaxy S7-appar som fryser och kraschar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found