Guider

Så här fixar du problem med Moto G4-batterilivslängd

Moto G4 är en fantastisk enhet från Motorola som har vunnit många användares hjärtan med sina fantastiska specifikationer, funktioner och kraftfulla prestanda. Enheten är mycket prisvärd jämfört med liknande enheter. Även om den här enheten har många kvaliteter, kommer den med några buggar, samma som alla andra smartphones där ute. Moto G4-batteriets livslängd är en av sådana problem som vissa användare står inför. Detta är förmodligen ett av de vanligaste problemen i smartphone-världen. Låt oss se hur du kan fixa det.

Se även: Hur man tar en skärmdump på Motorola Droid Maxx

Innan du hoppar in i korrigeringarna för problemet, här är några grundläggande lösningar som alla bör följa för din smartphones välbefinnande.

  • Regelbunden paus behövs för att låta telefonen svalna, så starta om den var 4-5: e dag.
  • Använd inte telefonen när den laddas.
  • Använd också den vanliga laddaren istället för att använda turboladdaren.
  • Håll enheten borta från het miljö.

Potentiella korrigeringar för Moto G4-batteriets avloppsproblem:

Minska ljusstyrkan

Om funktionen för automatisk ljusstyrka är aktiverad i din Moto G4-enhet är detta en stark anledning att tömma för mycket batteri, vilket kan leda till att Moto G4-batteriets livslängd uppstår. Gå till Inställningar, stäng av funktionen för automatisk ljusstyrka och ställ in den till en lägre nivå som utan tvekan kommer att ha god inverkan på batteriets livslängd.

Stäng av platstjänsterna

Håller du alltid platstjänstfunktionen i din Moto G4? Då kommer det att äta en hel del batteri eftersom den här tjänsten använder sig av mobilnätverk, GPS och Wi-Fi för att ge dig rätt plats som ibland verkligen behövs. Så även om det kan vara lite svårt att stänga av platstjänsten helt, är det bästa rådet att aktivera energisparläget och inbyggd GPS-enhet som förlänger batteriets livslängd och hjälper dig med platsinformation i behov.

Stäng bakgrundsapparna

För många appar som körs i bakgrunden är en annan anledning till att Moto G4-batteriet tappar snabbt. Det finns några appar som bara börjar köras så snart enheten slås på. Så kontrollera vilka onödiga appar som körs i bakgrunden, stäng dem och även de oanvända apparna är bättre att ta bort från handenheten.

Starta om enheten i säkert läge

Även om det kan finnas flera andra orsaker till Moto G4-batteriets livslängdsproblem, kan även rouge-appen vara orsaken till detta problem. Så starta om telefonen i säkert läge och se om problemet med att batteriet tappar snabbt är löst nu. Om ja, är inget annat än någon tredje parts app den verkliga skyldige som är att ta reda på och avinstallera från din Motorola-telefon.

För att starta enheten i felsäkert läge, tryck ner strömbrytaren och stäng sedan av alternativet i några sekunder. Det visar att du startar om telefonalternativet; tryck på ok och enheten startas om. Därefter visas säkert läge på skärmen.

Uppdatera telefonen

En programuppdatering hjälper telefonen att fungera smidigt vilket automatiskt minskar belastningen på enhetens batteri och därmed löser många problem som dålig batterilivslängd, överhettning osv.

Dessa är de viktigaste korrigeringarna för batteriets livslängdsproblem i Moto G4. Om du följer alla steg tydligt kommer det definitivt att förlänga batteriets livslängd på din smartphone.

Se även: Topp 10-funktioner i Moto Turbo

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found