Guider

Hur man tar en skärmdump på Android

Android-smartphones och surfplattor har ett brett utbud av intressanta och användbara funktioner. Om du vill fånga något som för närvarande finns på din skärm kan du göra det med lätthet bara genom att ta en skärmdump. Om du inte vet hur du gör det, oroa dig inte eftersom vi ska visa dig. Här är en kort guide om hur du tar en skärmdump på Android-enheter, inklusive Samsung Galaxy-serien, Huawei-telefoner, Google Pixel och alla andra Android-modeller där ute.

Du kan också läsa: Så här inaktiverar du automatiska appuppdateringar på Android-enheter

Så här tar du en skärmdump på Samsung Galaxy S, Galaxy Note, LG G, Moto X, Nexus och andra Android-enheter

Du kan ta en skärmdump bara genom att trycka på en kombination av tangenter. Oavsett vilken Android-smartphone eller surfplatta du äger är kombinationen densamma: strömbrytaren och volym ned-knappen.

Gör följande för att ta en skärmdump på din Android-enhet:

  • Se till att vad du än vill ta för närvarande visas på skärmen (vi bestämde oss för att ta en skärmdump av Technobezz hemsida)
  • Håll ned strömbrytaren och volym ned-knappen samtidigt

  • Du kommer att se en animering på skärmen, vilket innebär att skärmdumpen har tagits

Nu, när skärmdumpen är tagen, sveper du ner från skärmen för att öppna aviseringslådan och öppna skärmdumpen.

Du kan enkelt redigera den och dela den med dina vänner. Du behöver inte öppna skärmdumpen på det sättet - du kan öppna Galleri-applikationen på din enhet, klicka på "Skärmbilder" så hittar du skärmdumpen där.

Detta är den grundläggande metoden eftersom alternativet att ta skärmdumpar är en del av operativsystemet.

Eftersom tekniken ständigt går framåt bevittnar vi många intressanta innovationer. Tillverkare kommer med bra idéer så att vi kan slutföra de uppgifter vi vill ha på olika sätt, alla ganska enkla.

Låt oss ta Huawei som ett exempel. Företaget introducerade en ”Smart skärmdump” med P8 för några år tillbaka. Du måste aktivera det här alternativet först. För att göra det, navigera till Inställningar> Smart hjälp> Rörelsekontroll och slå på "Smart skärmdump". När du gör detta kan du ta en skärmdump på ett roligt och enkelt sätt - bara slå på skärmen två gånger med din knog.

LG G5 kom först med en app som heter Capture +. Det är enkelt och lätt att använda. Se till att skärmen du vill ta är klar. Dra sedan ner aviseringslådan och öppna Capture + genom att trycka på den. Du kan rita eller skriva på skärmdumpen om du vill - alla nödvändiga verktyg finns där. Gjort? Klicka på kryssrutan längst upp till vänster på skärmen. Din skärmdump sparas!

Vi delade den grundläggande metoden du kan använda för att ta en skärmdump på Android tillsammans med nya tillgängliga på specifika modeller. Du kan fånga vad du vill, från roliga Facebook-statuser till en ny hög poäng du får i spelet du spelar. Som du kan se är det en enkel sak att göra!

Du kan också läsa: Så här stänger du av uppdateringar om appuppdateringar på Android

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found