Guider

Så här fixar du omstartsproblemet på Sony Xperia Z

Sony Xperia Z, som är utrustad med ljus, stor skärm och fylld med många attraktiva funktioner, är vatten- och dammbeständig. Telefonens design är också perfekt; den tunna och smala designen gör det enkelt och bekvämt att hålla. Sammantaget gör 1,5 GHz fyrkärnig processor, 1080-skärm och vattentät funktion denna smarta telefon bra.

Men tyvärr upplever vissa människor  omstartsproblemet på sin Sony Xperia Z. Många användare har klagat på problemet på forumet. Enligt dem fortsätter deras telefon att starta om utan någon specifik anledning.

Om du har köpt Sony Xperia Z, är det bättre att känna till lösningen på omstartproblemet på Sony Xperia Z så att du enkelt kan lösa det om problemet uppstår på din smartphone. Några av de potentiella lösningarna på detta slumpmässiga omstartproblem förklaras nedan.

Se även: Vanliga problem med Sony Xperia Z och deras lösningar

Potentiella lösningar för att starta om problemet på Sony Xperia Z

www.sonymobile.com

Metod 1:

Tryck på strömbrytaren och volym upp-knappen och håll ned dem i minst 10 sekunder. Släpp knapparna när telefonen vibrerar tre gånger och se om problemet är löst.

Metod 2:

Du kan försöka lösa omstartsproblemet på Sony Xperia Z genom att reparera din telefon med Sonys programvara. Men först måste du ladda ner PC Companion-programvara för det, som finns tillgängligt på Sonys webbplats. Ladda ner det på din dator och gå sedan till Support Zone> Start> Phone Software Update> Start. Om du redan har den senaste versionen på din telefon, välj Reparera telefon och följ sedan instruktionerna.

xperiaminicyanogen.wordpress.com

 Metod 3:

  • Stäng av din telefon
  • Få som ett köpcentrum papper
  • Precis tums pappersstycket mellan batteriet och telefonens kil
  • Låt batteriet sitta helt tätt i uttaget.

Om problemet uppstod på grund av felaktig placering av batteriet kan den här metoden lösa det.

 Metod 4:

Ibland inträffar detta problem om ditt at atrium är skadat, så kontrollera om stiften är ordnade. Om du tycker att stiften inte är ordnade på rätt sätt, försök sedan med följande:

  • Skaffa en bit aluminiumfolie
  • Placera aluminiumfolien mellan stiftet och batteriets kontakter för att se om problemet är löst.

www.ifixit.com

Metod 5:

Du kan också försöka installera en anpassad ROM efter att du har rotat enheten för att se om detta problem är löst, eftersom skadad lagerprogramvara ibland kan vara orsaken till det här problemet som startar om Xperia Z mycket ofta.

Metod 6:

Om du står inför det här problemet efter att du har installerat någon app från tredje part på din enhet kan det vara det som är orsaken till detta omstartsproblem. För att kontrollera detta måste du starta din enhet i säkert läge, vilket görs genom att följa nedanstående procedur.

  • Rör först och håll ned strömbrytaren.
  • Välj sedan avstängningsalternativet och fortsätt hålla det.
  • Säkert läge kommer att uppmanas på skärmen. Tryck på OK och enheten startas om i säkert läge.

Kontrollera nu om samma problem finns eller inte. Om telefonen fungerar normalt utan problem, orsakar en av apparna problemet. Så nästa sak du behöver göra är att avinstallera appar från tredje part tills problemet är löst. Du kan börja med de nyligen installerade apparna. Så här avinstallerar du appar:

Gå mot Inställningar> App> Svep till nedladdad skärm> välj appen> Avinstallera> OK och det är det.

Relaterat - Hur fixar jag Wifi-tappningsproblem på Sony Xperia Z  

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found