Guider

iOS 8-problem och deras lösningar

Det har gått ganska lång tid nu att iOS 8 har lanserats och användarna klagade över några problem när de uppdaterade eller använde iOS 8. Varje ny programuppdatering har några buggar, få problem som batteriet tappas för snabbt, Wi-Fi anslutningsproblem etc. Så här är några vanliga problem med iOS 8 som användarna möter när de uppdaterar eller använder iOS 8 och sätt att lösa dem.

Läs också: Hur fixar du iOS 8.3 batterilivslängd

De vanligaste iOS 8-problemen och sätten att åtgärda dem:

Inte tillräckligt med utrymme för att uppgradera iOS 8

Detta är en mycket vanlig fråga som många användare har klagat över. Här är dock korrigeringarna för det.

Lösningar:

För att uppdatera din enhet till iOS 8 behöver du cirka 5 GB lagringsutrymme. Om du inte har det utrymme som krävs uppdateringen inte skulle gå igenom, följaktligen för att kontrollera hur mycket lagringsutrymme din enhet för närvarande har, gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering. Om du inte har uppdaterat din telefon med 7.1.2 kommer den att uppmana dig att uppdatera det först.

www.syncios.com

Om din enhet nu har 16 GB telefonlagring betyder 5 GB en betydande del av dina bilder, appar, ljud och videor. Så användare har inget annat val än att ta bort sina appar, foton, videor och musik för att skapa plats för programuppdateringen.

Ta bort data och skapa lite utrymme på din enhet:

 1. Ta bort de lagrade bilderna från telefonen - Den goda nyheten är att du inte behöver radera de söta minnena du har tagit permanent. Istället kan användare först överföra sina data till en dator och sedan radera den från sina telefoner.
 2. Radera appar och spel - För spel och appar kanske du inte vill ta bort de som innehåller din personliga information. Det är tillrådligt att överföra appar och spel till en annan enhet med hjälp av AnyTrans-appen så att du inte tappar sparade data på dina appar och spel.
 3. Ta bort skräp, loggfiler, tillfälliga filer, cache och kakor - Det finns många skräpfiler som inte krävs men som använder telefonens minne och kan inte tas bort manuellt. Du kan använda PhoneClean, ett specialiserat iOS-verktyg som kan hjälpa dig att ta bort alla skräpfiler, kakor, cache och andra oönskade filer i telefonens minne. Det kan ta tillbaka cirka 40% till 60% av utrymmet på din enhet.
 4. Ta bort iMessages och andra textmeddelanden - När du har tagit bort meddelandena och har lite lagringsutrymme, gå tillbaka till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering och klicka på uppdatering och vänta tills iOS 8 installeras.

Installera iOS 8 via iTunes på datorn:

Du kan försöka installera uppgraderingen från iTunes vilket tar mindre plats. Eftersom uppgraderingen kommer att ske på din enhet men nedladdnings- och installationsprocessen kommer att slutföras på din dator. Följ stegen nedan för att uppgradera från iTunes.

 1. Anslut din enhet till din PC eller laptop så startas iTunes automatiskt. Om inte, öppna det manuellt på din dator.
 2. Klicka på enhetsikonen från vänster sidofält och klicka sedan på fliken "Sammanfattning".
 3. Om du inte hittar något meddelande om iOS 8, klicka på "Sök efter uppdatering" och klicka sedan på "Uppdatera". När nedladdningen är klar startar enheten om och installerar det nya operativsystemet.

www.technobezz.com

Att fastna medan du laddar ner och installerar iOS 8

Ett vanligt klagomål från många grundläggande och avancerade användare är att de verkar fastna när de uppgraderar sin enhet till iOS 8. Nåväl! Det finns två sätt på vilka du kan försöka åtgärda detta fel.

Lösningar:

 • Uppgraderingen av iOS 8 tar lite tid att slutföra nedladdningen och installationen. Allt du behöver göra är att vänta tålmodigt.
 • Starta om enheten genom att hålla i viloläge / väckning och hemknappar tillsammans i några sekunder. När enheten har startat om går du till Inställningar> Allmänt> Om och kontrollerar om nedladdningsprocessen har återupptagits. Om den inte återupptar sig startar du automatiskt om uppgraderingsprocessen igen.

Dataförlust efter uppgradering till iOS 8

Användare som uppdaterade iOS 8 undersöktes, många av dem klagade över att ha förlorat sina data på enheten när de uppdaterade programvaran på grund av sådana skäl:

 • Programuppdateringen kräver 5 GB enhetsutrymme så många av användarna väljer att radera data från sin enhet som foton, låtar, videor, kontakter, meddelanden etc.
 • Om uppdateringen misslyckas eller om något problem uppstår under uppgraderingsprocessen. Resultatet kan bli förlust av data.
 • Allt du behöver göra är att byta till återställningsläge på enheten. Data på enheten raderas automatiskt och enheten går till återställningsläge.

Lösningar:

För att undvika all denna dataförlust eller återställa förlorad data kan användaren följa dessa korrigeringar:

 • Om du redan har säkerhetskopierat din enhetsdata till en annan enhet via iTunes eller ICloud kan du enkelt återställa data till din enhet efter uppgraderingen.
 • Det finns en app som heter PhoneRescue som hjälper dig att återställa viktiga förlorade iOS-data på din telefon utan iTunes- eller iCloud-säkerhetskopiering. PhoneRescue-appen återställer 24 typer av iOS-data inklusive meddelanden, foton, videor, kalender, påminnelse, antecknings kontakter etc. Så detta gör det verkligen ett mycket bättre alternativ än iCloud eller iTunes.

www.technobezz.com

Fastnat på Apple-logotypen

En av de vanligaste rapporterade problemen för användarna är att iOS 8-uppdateringen fastnar på företagets logotyp när den startas. Klagomålet är att när användarna slår på sin iPhone bara en tom skärm eller Apple-logotyp är synlig, förutom att det inte händer något.

Lösningar:

Lösningen på detta är att återställa den.

 • Stäng av enheten och anslut enheten till din dator och starta iTunes på den.
 • Klicka på sömnknappen och hemknappen samtidigt och håll den intryckt i minst 10 sekunder.
 • Släpp sömnknappen och håll kvar hemknappen om inte ett meddelande visas i iTunes.
 • Välj först din enhet och sedan under Sammanfattning kommer det att finnas ett återställningsalternativ, klicka bara på det.

iCloud kräver lagring för säkerhetskopiering

Många användare tyckte att iCloud behövde mer utrymme för säkerhetskopior efter uppgraderingen till iOS 8. Om du befinner dig i den här situationen innan du uppgraderar din iCloud-lagringsplan, försök implementera korrigeringarna nedan och kanske behöver du inte uppgradera din iCloud.

Lösningar:

 • Ta bort oönskade säkerhetskopior genom att gå till Inställningar> iCloud> Lagring och säkerhetskopiering> Hantera lagring och sedan ta bort gamla eller oönskade säkerhetskopior.
 • Stäng av dessa onödiga säkerhetskopieringsalternativ genom att gå till Inställningar> iCloud> Välj de onödiga säkerhetskopieringsalternativen och stäng av den.
 • Säkerhetskopiera ditt innehåll till din dator istället för din enhet, särskilt om du har många bilder eller videor. Apple ger dig bara 5 GB iCloud-lagring, så se till att du gör det bästa av ledigt utrymme. Du kan säkerhetskopiera dina data på andra sätt som genom att använda iTunes-biblioteket eller appen AnyTrans.

Appar kraschar eller laddas inte

Detta är en svårighet som användarna kan möta; följ bara de enkla sätten att åtgärda problemet.

Lösningar:

 • Du måste dubbelklicka på hemknappen och svepa bort apparna som kraschar eller inte öppnas och försök sedan ladda den igen.
 • Försök att starta om genom att hålla ner hemknappen och viloläge tills Apple-logotypen visas på enhetens skärm.
 • Appen bör uppdateras automatiskt om inte då under Automatiska nedladdningar kan du markera Inställning> iTunes & App Store för att aktivera uppdateringarna.

support.apple.com

 • Du kan avinstallera och installera om en app för att se om problemet är löst.
 • Prova en fabriksåterställning men innan den säkerhetskopian går alla viktiga data till Inställning> Allmänt> Återställ och välj Radera allt innehåll och inställningar

Medan alla dessa korrigeringar fungerar för de appar som finns i iOS 8 kan det finnas vissa appar som inte fungerar med iOS 8.

Det går inte att skicka och ta emot meddelanden

Med iOS 8-uppgraderingen kommer din SMS-app också att ha många nya funktioner som möjligheten att skicka foton, tilldela titlar till trådar, lägga till eller ta bort individer till en grupp etc. Om du verkar möta problem med att skicka eller ta emot meddelanden följ den här lösningen till åtgärda ditt problem.

Lösningar:

 • Öppna Inställningar, välj Meddelanden och klicka på skjutreglaget för att vrida, skicka som SMS, iMessage av.
 • Gå till inställningsmenyn till Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar, skicka textmeddelanden igen.
 • Gå tillbaka till Inställningar> Meddelanden och aktivera Skicka som SMS och klicka på iMessage igen.

iPhone slås inte på efter iOS 8-uppdatering

Detta är ett vanligt problem för många användare och med de två nedanstående korrigeringarna bör din enhet vara igång.

Lösningar:

 • Tryck på sömn- och hemknapparna tillsammans i några sekunder tills Apple-logotypen visas.
 • Prova en fabriksåterställning på din iPhone, se till att säkerhetskopiera all din data.

Ett fel uppstod vid nedladdning av iOS 8

Du kan få ett felmeddelande om "ett fel inträffade".

Lösningar:

 • Pop-up-felet borde inte vara ett stort problem. Det finns många andra användare än du som försöker uppgradera sina telefoner till iOS 8. Du kan bara starta om nedladdningsprocessen igen.

Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningsproblem

Användare har rapporterat problem med Wi-Fi- och Bluetooth-anslutning efter uppgraderingen till iOS 8. Apple-diskussionsforum verkar vara översvämmade med denna fråga.

Lösningar:

 • Ditt Wi-Fi-problem kan lösas genom att gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar. Ditt system kommer att be om att lösenordet ska starta om din enhet. Se till att du kommer ihåg dina WI-FI-lösenord eftersom de raderas under denna process.

letsunlockiphone.services

 • Bluetooth-problem kan åtgärdas genom att gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar. Alla dina sparade inställningar återställs och du måste aktivera dem igen, men din Bluetooth kommer att börja fungera igen.

"Anslut till iTunes" -logotypen är fast

Om din iTunes-logotyp sitter fast på enhetens skärm följer du lösningen nedan för att rätta till den.

Lösningar:

 • En hård återställning kan hjälpa dig att åtgärda felet. Du måste hålla ihop sömn- och hemknapparna i några sekunder, släpp så snart du ser att din skärm har blivit svart. Om du ser en Apple-logotyp innan du släppte knapparna måste du upprepa processen igen.

iOS 8 tar lång tid att uppgradera

Många användare har upptäckt att uppgraderingen tar för lång tid. Om du tycker att samma sak händer med din enhet kan du följa nedanstående lösningar.

Lösningar:

> Försök att ansluta till ett snabbare Wi-Fi-nätverk.

> Använd iTunes för att installera och använda iOS 8 direktnedladdningslänkar från Apple.

 1. Ladda bara ned den officiella iOS 8-versionen .ipsw.
 2. Anslut enheten till en dator och öppna iTunes.
 3. Säkerhetskopiera dina data för att vara säkra.
 4. I iTunes trycker du på iPhone-alternativet uppe till höger. Om du ser alternativet Återställ och uppgradera är du på höger skärm.
 5. Special Klicka på Sök efter uppdatering. Ett speciellt klick håller en tangent medan du vänsterklickar.
 6. Håll alt / option på Mac när du trycker på Sök efter uppdatering.
 7. I Windows håller du ned Skift-knappen när du klickar på Sök efter uppdatering.
 8. Hitta iOS 8-nedladdningen och klicka på .ipsw-filen.
 9. Låt nu iOS 8-uppdateringen hända. Det kan ta 15 minuter eller längre beroende på hur lång tid det tar att verifiera uppdateringen med Apples servrar.

Dålig batteritid efter iOS 8-uppgraderingen

Liksom andra som har klagat på att batteriet tappar snabbt kan du också möta detta problem. Du kan använda nedanstående korrigeringar för att lösa problemet.

Lösningar:

 • Leta reda på energidrivna appar genom att gå till Inställningar> Användning> Batterianvändning, du hittar en lista över appar som förbrukar batteri på dina enheter under de senaste 24 timmarna och de senaste 7 dagarna.
 • Internet är viktigt på din telefon, men det tappar också mycket batteri. Speciellt om du använder 3G- och 4G-datatjänster tar telefonen mycket batteritid. Så om du inte använder din mobildata är det bäst att stänga av den genom att gå till Inställningar> Mobil och trycka på mobildataknappen.

support.apple.com

 • Nu när du bara har iOS 8 på din telefon finns det chanser att din batteritid blir dålig. Att bara starta om det kan hjälpa till att reda ut en hel del problem med programvaran på en iPhone, men det kan också hjälpa till att lösa några problem med batterilivslängden. För en mjuk återställning kan du trycka på strömbrytaren och hemknappen tills iPhone stängs av.
 • Om du vill stoppa uppdateringen av bakgrundsapp helt sparar den mycket batteritid, gå till Inställningar> Allmänt> Uppdatera bakgrundsapp och slå av den. Du kan också hantera varje enskild apps inställningar.
 • Skärmen använder mycket batteri på vilken smart telefon som helst. Ju ljusare skärmen desto mer kraft använder den. Inaktivera den automatiska ljusstyrkan och manuellt kontrollera den enligt dina krav.
 • Kontrollera att autolåset är inställt på en minut genom att gå till Inställningar> Allmänt> Autolås så att skärmen stängs av automatiskt efter en minut om den inte används.
 • Om du inte använder Bluetooth för musik eller delar något innehåll med andra Apple-användare stänger du av det.

Hur man lägger till tangentbord från tredje part efter iOS 8-uppgradering

En av de viktigaste funktionerna som har inkluderats i iOS 8 är ett tangentbord från tredje part. Du måste gå till Inställningar> Allmänt> Tangentbord> Tangentbord och sedan välja 'Lägg till nytt tangentbord. Du kan växla mellan tangentbord genom att trycka på globikonen på varje tangentbord.

Kan inte få hands-off arbete eller kontinuitetssamtal till jobbet

Båda dessa funktioner kommer med iOS 8-uppgraderingen. Se till att du har uppgraderat din Mac till den senaste Yosemite eftersom Continuity-funktionen endast är kompatibel med Yosemite och de gamla operativsystemen som Mountain Lion eller Maverick.

Om din iOS 8 inte verkar ha dessa funktioner, följ nedanstående lösning för att aktivera dem.

Lösningar:

 • Gå till Inställningar på din iPhone eller iPad som kör iOS 8.
 • Klicka på Allmänt
 • Klicka på Handoff & Föreslagna appar
 • Stäng av alternativet Handoff och sedan On

www.iphonelife.com

 • Klicka på Allmänt överst för att gå tillbaka till föregående meny
 • Klicka på Inställningar överst för att gå tillbaka till föregående meny
 • Klicka på Facetime
 • Stäng av iPhone-mobilsamtal och sätt på det igen
 • Starta om enheten
 • Ringa ett testsamtal för att kontrollera om problemet är löst.

Ljud fungerar inte efter uppgraderingen

Användare av iPad verkar klaga på att enhetens ljud inte fungerade efter iOS 8-uppgraderingen. Här är korrigeringarna för det.

Lösningar:

 • Håll Sleep / Wake och Home-knapparna i några sekunder eller tills du ser Apple-logotypen och enheten startar om.
 • Se till att Mute inte är markerat, annars stänger av det genom att gå till Inställningar> Allmänt och markera Använd sidokontakt. Du kan också kontrollera genom att svepa uppåt och kontrollera ikonen till höger i Kontrollcenter.

Kan inte ringa efter iOS-uppgradering

Användare med gamla enheter som iPhone 4S och iPhone 5 rapporterade att de inte kunde ringa efter att de hade uppgraderat sin enhet med iOS 8, men de kunde ta emot samtal. Några av korrigeringarna för detta fel nämns nedan.

Lösningar:

 • Dubbelklicka på hemknappen och stäng alla bakgrundsappar.
 • Försök hålla ner Sleep / Wake och Home-knappen tills din iPhone startar om och du ser Apple-logotypen.
 • Se till att flygplansläget är inaktiverat och kontrollera om du försöker ringa till ett blockerat nummer genom att gå till Inställningar> Telefon> Blockerad.

www.imore.com

 • Stäng av enheten, ta bort SIM-kortet och sätt tillbaka det igen.
 • Återställ dina nätverksinställningar genom att gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 • Ring din operatör för att se till att det inte finns några problem med ditt område eller serviceavtal.
 • Om inget fungerar går du bättre till Apple Store och kontaktar en specialist.

Mobildataproblem på iOS 8

Att ha problem med din mobildata kan vara ett stort problem. Smartphones och internet fungerar hand i hand. Kolla in lösningarna för detta problem.

Lösningar:

 • En enkel omstart kan lösa problemet med din enhet.
 • Slå på och av din mobildata
 • Byt till flygplansläge, vänta i minst 30 sekunder och stäng av det.

Ovanstående lösningar är bara möjliga lösningar på vanliga problem som du kan stöta på, om inget fungerar, se till att besöka en Apple-butik och få professionell hjälp.

Du kan också läsa: 5 sätt att fixa Ingen tjänst på iPhone6 ​​efter 8.4-uppdateringar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found