Guider

Vanliga Samsung Galaxy Note 8-problem och deras korrigeringar

En massiv skärm, utmärkt prestanda, en berikad S Pen och mycket mer - Note 8 är en av de bästa smartphones som Samsung någonsin har släppt. Funktionerna som telefonen har pansar med inklusive kameran är de senaste inom sina områden. Även om Not 8 inte drabbas av sin föregångare Note 7 och det verkligen är ett bra flaggskepp, finns det några mindre problem som användarna står inför. Dessa problem är dock fixbara och kan hanteras av användaren. Här är en lista över vanliga problem med Galaxy Note 8 och deras korrigeringar.

Se även: Hur man påskyndar Galaxy Note 8

 De vanligaste problemen med Galaxy Note 8 och deras korrigeringar

Problem 1: Bluetooth-problem

De vanliga klagomålen som användare har gjort när det gäller Bluetooth-problem misslyckas med att ansluta, regelbunden frånkoppling och enheter som inte känns igen av telefonen. Här är några enkla lösningar på Galaxy Note 8 Bluetooth-problem.

Lösningar

 • Den enklaste lösningen att försöka är att koppla bort Bluetooth, vänta i 10 sekunder och anslut igen.
 • Som en andra lösning kan du rensa Bluetooth-cachen. Gå till Inställningar> Programhanteraren> Svep åt höger för att visa alla flikar> Leta efter Bluetooth-app> Peka på och välj Tvinga stopp> Rensa cache> Rensa data> Tryck på OK> Avsluta och starta om enheten.
 • Du kan försöka koppla bort dina Bluetooth-enheter från din Not 8 och sedan upprätta en anslutning från början. Försök nu och se om det fungerar för dig.

Not 8 är en ny telefon och Samsung kommer snart att komma med uppdateringar och lösa dessa problem genom dem.

Problem 2: Galaxy Note 8 laddas inte

Här är några snabbkorrigeringar om du har laddningsproblem:

Lösningar

 • Löst anslutna kablar orsakar problem och telefonen laddas inte. Kontrollera dina kablar och se om det finns lösa anslutningar och dra åt dem. Bucklor eller trasiga ackord i kablarna är också en orsak till att telefoner inte laddas.
 • Du bör också kontrollera om det finns skräp och smuts som hamnar i slutet av hamnen. Detta kan också orsaka elektriska faror förutom att bara störa strömförsörjningen på telefonen.
 • Kontrollera om laddaren är bra genom att använda en annan enhet för att ladda på samma laddare.
 • Om du använder en trådlös laddare för Not 8 bör du försöka ta bort fodralet på din enhet om du använder det. Inte alla fall är avsedda för laddning med locket.
 • Tredjepartsappar orsakar vanligtvis problem inklusive laddningsproblem om de är felaktiga. Du kan försöka ladda i felsäkert läge för att kontrollera om problemet beror på en app från tredje part. När en telefon är i felsäkert läge är alla appar från tredje part inaktiverade. Försök nu ladda din telefon. Om din not 8 laddas i felsäkert läge finns det en problematisk app från tredje part.

 • Om du inte vet vilken app som kan orsaka problemet och inte vill avinstallera dem en i taget, kan du helt enkelt återställa din anteckning 8. En fabriksåterställning återställer enheten till sina ursprungliga inställningar. Du måste ta en säkerhetskopia eftersom alla dina personuppgifter inklusive musik, videor, kontakter, appar etc. raderas.

Så här utför du en hård återställning för att adressera Samsung Note 8 laddas inte:

 • Stäng av din not 8
 • Håll ned Volym upp-knappen och Bixby-knappen och håll nu strömknappen också.
 • Släpp alla knappar när Android-logotypen visas på skärmen. På skärmen står 'Installing System Update'. Det tar ungefär en minut innan återställningsmenyn visas.
 • Navigera genom menyn med Volym ned-tangenten och markera Rensa data eller annars fabriksåterställning och använd strömbrytaren för att välja den.
 • Använd volymknappen en gång till och markera Ja och sedan på strömbrytaren för att välja den.
 • När processerna är färdiga använder du strömbrytaren och väljer Starta om systemet nu.
 • Enheten startas om och alla appar från tredje part raderas. Nu kan du ladda din telefon. Håll koll på apparna och telefonens beteende när du laddar ner appar igen.

Problem 3: Skärmproblem i Galaxy Note 8

Det finns två problem som användare klagar över. Det första skärmproblemet med Samsung Note 8 är dess upplösning. 2960 x 1440 Quad HD-upplösningen är det som får den att se fantastisk ut. Men när du får ut det ur lådan har Samsung ställt in det på en upplösning på 1080 pixlar vilket är ganska bra för batteriets livslängd. Detta kan naturligtvis ändras tillbaka och du kan njuta av en högre upplösning på din Note 8.

Lösningar

 • Gå till Inställningar> Skärm> Skärmupplösning, det finns tre alternativ att du får HD + 1480 × 720, FHD + 2220 × 1080 eller WQHD 2960 × 1440. För den högsta upplösningen, välj den sista och tryck lätt på Apply.

Det andra skärmproblemet från Samsung Note 8 som användarna talar om handlar om en rosa röd nyans som kan ses på skärmen. Detta beror på färgkalibreringen. Du kan ändra skärmläget för att se om du är bekväm i andra lägen. Så här ändrar du skärmläget:

 • Gå till Inställningar> Display> Skärmläge, det finns fyra alternativ du kan välja mellan - Adaptiv display, AMOLED-foto, AMOLED-film och Basic. Utöver detta har du möjlighet att använda färgbalansskalan för att justera skärmens färger, ton och vitbalans efter vad som passar dig bäst. Det finns den avancerade knappen för mer kontroll över varje färg på RGB-spektrumet som du kan justera efter dina behov.

Problem 4: Problem med Samsung Galaxy Note 8 flimrande skärm

Eftersom det har rapporterats om detta problem, låt oss titta på vad som kan vara lösningen om du har problem med Samsung Galaxy Note 8-flimrande skärm.

Lösningar

 • Starta om din Galaxy Note 8 i felsäkert läge för att veta om det finns en felaktig app som orsakar detta problem.
 • Torka cachepartitionen på din enhet för att se om problemet har lösts.
 • En fabriksåterställning är ett sista alternativ för dig att lösa detta problem.

Problem 5: Samsung Note 8 Batterifrågor

Not 8 kan vara en enorm telefon med hög upplösning men Samsung har också lagt till ett kraftfullt 3300 mAh batteri för att stödja din telefons funktioner. Du har också snabbladdningsfunktionen för snabb energipåfyllning. Din telefon ska enkelt ta hela nio timmar eller lite mer medan du surfar, tittar på videor, smsar eller ringer om den är helt laddad. Det finns vissa användare som har klagat på att batteriet har tappats snabbt i sina Note 8-enheter. Om du också verkar behöva möta detta problem är här några enkla lösningar för Samsung Note 8-batteriproblem.

Lösningar

 • Tredjepartsappar kan vara verkliga syndare för att orsaka problem för din smartphone. Du bör kontrollera batteribrukningsdiagrammet för att se om en av apparna orsakar batteriets urladdning på din telefon.
 • Gå till Inställningar> Enhetsunderhåll> Batteri> Batterianvändningskontroll för diagrammet och se om det finns en app som förbrukar energi på ett extraordinärt sätt. Uppdatera eller avinstallera den appen.
 • Always-On-skärmen har viss effekt på batteriet, så du bör stänga av det. Gå till Inställningar> Skärm> rulla ner och inaktivera sedan skärmen Alltid på.
 • Ett annat sätt att spara en viss mängd batteri är genom att ställa in skärmens ljusstyrka och vilotid. Funktionen för automatisk ljusstyrka kanske inte alltid fungerar, så det är bäst att du använder den manuellt för att stänga av eller höja den enligt din omgivning. Gå till Inställningar> Display> Ljusstyrka och sänk ljusstyrka.
 • Samsung erbjuder en Timeout för skärm. Du bör välja alternativet 30 sekunder.
 • De flesta av oss brukar använda ungefär 12-15 appar i vår dagliga rutin men vi har mycket mer installerat. De är oanvända men det du inte vet är att dessa appar kan påverka batteriets livslängd. Avinstallera de du inte använder och du kommer att se en enorm förbättring av batteriets livslängd samt prestanda för din Not 8.
 • Uppdaterade appar är bra för din enhet men automatisk uppdatering kan vara ett problem. Gå till Play Store> Inställningar> Uppdatera appar automatiskt> Välj Uppdatera inte appar automatiskt. Du måste också gå till Galaxy Apps> Meny> Inställningar> Uppdatera appar automatiskt> Stäng av. Kom ihåg att aktivera aviseringarna i båda fallen för uppdateringar så att ditt system kan påminna dig om att det finns ett meddelande som väntar så att du kan uppdatera appen när du vill.

Problem 6: Samsung Galaxy Note 8 slås inte på

Det har rapporterats om not 8 som inte slås på. Här är vad du kan göra.

Lösningar

 • Det kan förmodligen vara ett urladdat batteriproblem. Anslut enheten till laddaren och vänta i 5 minuter innan du försöker slå på den.
 • En systemkrasch kan vara orsaken till detta problem. Du kan prova en kraftåterstart med laddaren inkopplad. Håll volym ned och strömknapparna tillsammans i cirka 5 till 7 sekunder. Din telefon startar, men om den inte gör det behöver du starta i felsäkert läge för att söka efter felaktiga appar. Avinstallera dem sedan en i taget.
 • En slutlig lösning är en fabriksåterställning.

Se även: Så här anpassar du Galaxy Note 8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found