Guider

Sony Xperia Z1 - Vanliga problem och deras korrigeringar

När Sony lanserade sin flaggskeppsmodell - Xperia Z1, kunde mobiltelefonen få omedelbar uppmärksamhet från alla typer av användare. Det fanns de som gillade dess kraftfulla specifikationer och de som älskar att ta bilder. Det är en bra telefon med några fantastiska funktioner som konkurrerade med många andra telefoner i samma intervall. Den vattentäta och dammtäta telefonen kan ta mycket slitage utan att ge bort för lätt. Medan vi gillade telefonen kan vi knappast beskriva den som felfri. Det fanns problem med det precis som alla andra telefoner oavsett hur fantastiska och mäktiga de är. Låt oss titta på problemen och sätten på vilka de kan åtgärdas.

Läs också - Galaxy S6 Edge vanliga problem och lösningar

Lista över problem och deras korrigeringar

Batteriet tappar snabbt

Xperia Z1 hade utmärkt batteriprestanda fram till den senaste KitKat-uppdateringen som förstörde telefonens batteri helt. Telefonen började bete sig konstigt när det kom till batteriets prestanda och att använda appar som krävde data blev en olägenhet på telefonen. Många Z1-användare försökte klara sig utan mycket datatjänster som platstjänster och stänga av automatisk synkronisering för de flesta av deras appar men det var inte lika användbart.

Fixera:

Det har noterats att en enkel återställning av enheten kan hjälpa till att lösa problemet. Du är inte ensam när det gäller detta problem. Säkerhetskopiera alla dina data på telefonen och utför en fabriksåterställning genom att hitta den röda återställningsknappen som finns i SD-kortplatsen på din telefon.

Ta bort locket på SD-kortet och leta reda på den röda återställningsknappen. Du måste trycka på den här knappen i 3 till 5 sekunder för att du ska kunna återställa telefonen.

Källa - www.ifixit.com

Svarar inte pekskärm

Många användare är oroliga över att deras Xperia Z1s pekskärm inte är lyhörd. Problemet är att telefonen slumpmässigt inte registrerar en touch. Problemet kan uppstå när pekskärmen används mycket. Så om du använder ett Swype-tangentbord eller om du spelar ett spel är det möjligt att vissa beröringar kanske inte registreras. Ett sätt att ta reda på om telefonens pekskärm fungerar korrekt eller inte är att gå till Inställningar och sedan öppna Om telefonen. Leta efter diagnostik och tryck på den, välj nu Testenhet och tryck på pekskärmen. Försök att rita en linje med pekskärmen och gör det kontinuerligt i 10 sekunder för att kontrollera om det fungerar ordentligt eller inte.

Fixera:

Du kommer att märka att problemet är löst automatiskt om du inte rör vid skärmen på några sekunder. Men om det här är appspecifikt kan du försöka gå till startskärmen och komma tillbaka till appskärmen och ditt problem bör åtgärdas.

Om du startar om telefonen bör du också lösa problemet tillfälligt. Om problemet kvarstår kan du behöva ta din telefon till en Sony Store eller din operatör.

Överhettning

Till en viss grad är det nästan omöjligt att lösa problemet med överhettning i smartphones. Med massiva batterier och stora skärmar packade i smala former är mobiltelefoner mer mottagliga för överhettning än tidigare. Z1 slutar ofta visa fel när telefonen är överhettad. Långa perioder med kameranvändning kan orsaka sådana fel.

Fixera:

Även om det rekommenderas att du måste vila telefonen mellan långa perioder av användning, om du använder ett fodral är det bäst att ta av det för att undvika överhettning på grund av fodralet. Några andra punkter att komma ihåg är:

  • Ett av programmen som är installerade i telefonen kan orsaka överhettning. Ett enkelt sätt att räkna ut detta är genom att starta din telefon i felsäkert läge. För att göra det stänger du av din Xperia Z1 och håller sedan ned strömbrytaren tills du känner att din telefon vibrerar. När du ser Xperia-logotypen måste du hålla ned volym ned-knappen och telefonen startar i felsäkert läge. Om problemet är borta i det här läget kan du behöva kontrollera dina appar för problemet. Du kan börja avinstallera möjliga appar som kan orsaka problemet tills du upptäcker att din telefon slutar överhettas. Detta kommer att berätta vilken app som skapade problemet.
  • Överhettning kan också orsakas om du kör en gammal programvara, kolla efter uppdateringar för att se till att du kör den senaste programvaran för din enhet. För att göra det, gå till Inställningar> Om telefonen> Programuppdateringar> Systemuppdateringar och kontrollera om du har den senaste programvaran installerad på din enhet.

    Källa - www.spark.co.nz

  • Om inget annat fungerar, prova en fabriksåterställning efter att du har säkerhetskopierat dina data och installera sedan om apparna en efter en för att säkerställa att problemet inte kommer tillbaka.

Vattenskada

För en telefon som är vattentät, hoppades jag att jag kanske inte behöver lägga till detta i listan över problem, men det händer att många har klagat på vattenskador i Z1.

Fixera:

Telefonen är utformad för att hantera vatten till ett djup av 1,5 meter och endast i 30 minuter. Och för alla nyfikna själar är detta bara färskvatten. Om du gick ner i telefonen i havsvatten kanske du inte kan använda den längre. Se också till att alla flikar är förseglade innan du bestämmer dig för att ta ett dopp i vattnet med din Xperia Z1.

Om du lämnade flikarna öppna och vatten har läckt in i telefonen, försök inte slå på telefonen omedelbart. Använd istället en handduk för att torka den helt och dra upp klaffarna och låt den torka. Det sägs att en skål okokt ris är till hjälp för att absorbera fukten från telefonen. Lämna den i 24 timmar innan du slår på den. Om problemet inte har lösts, ta det till en tekniker som kan hjälpa dig med detta.

Gul nyans

Xperia Z1 använder den triluminösa displaymotorn som kan orsaka en grönaktig eller gulaktig nyans. Du kommer att märka att den vita och grå bakgrunden har en gul nyans på din telefon.

Fixera:

Kontrollera i Inställningar> Display> Vitbalans om telefonens vitbalans är 100 eller inte, om inte, växla sedan B till 100. Detta hjälper till att öka de vita så att de ser vitare ut. Om detta inte löser problemet kan du behöva ta din telefon till Sonys reparationscenter där de kanske kan hjälpa dig att lösa problemet eller tillhandahålla en ersättare.

Källa - www.gizmobolt.com

Kameran slutar fungera

Detta problem är nära kopplat till den överhettningsfråga som Z1-användare står inför. Det har emellertid märkts att många hade använt kameran bara ett par minuter innan de ser meddelandet ”Kameran är tillfälligt otillgänglig på grund av hög temperatur”.

Fixera:

I de flesta fall har detta problem lösts genom att uppdatera programvaran till den senaste, men om du fortfarande står inför samma problem är ett besök i Sony reparatör det näst bästa.

Fotograferingslägen förhindrades

Förutom att din kamera slutar plötsligt är ett annat problem som har märkts i Z1 att vissa fotograferingslägen inte fungerar lika bra. Fotograferingslägena Superior Auto och Timeshift Burst är de vanligaste lägena som står inför ett problem. Du kommer att märka ett sådant meddelande: ”Tyvärr har Timeshift Burst stoppat”. Sedan en andra avisering direkt efter den här som säger att kameran måste svalna.

Fixera:

Även om det finns en möjlighet att tung användning kan orsaka problem som dessa, kan du behöva svalna det om du har använt det under en lång tid. Men om problemet uppstår på bara några minuters användning, kontrollera om telefonens programvara är uppdaterad. Om inte, uppdatera det. För de som har den senaste programvaran, försök återställa telefonen efter att du har säkerhetskopierat dina data. Om det fortfarande slutar med dessa fel, ta sedan din telefon till ett reparationscenter där en professionell kan gräva djupare in i problemet.

Skärmen förblir på

Det här problemet uppstår vanligtvis när användare avmarkerar det optimerade bakgrundsbelysningsalternativet i Display-inställningar. De märker att telefonskärmen fortsätter att lysa kontinuerligt.

Fixera:

Gå till Inställningar> Visa och kontrollera det optimerade bakgrundsbelysningsalternativet. Om problemet kvarstår återställ telefonen efter att du har säkerhetskopierat all data.

Fryst eller svarar inte

Många Z1-användare får en frusen skärm eller en telefon som slutar svara.

Fixera:

För att lösa detta problem måste du stänga apparna med hjälp av menyknappen och sedan tvinga telefonen att stängas av genom att hålla ned strömbrytaren. Om inget fungerar, säkerhetskopiera dina data och återställ telefonen.

Flimrande skärm

Vissa Z1-användare märkte en flimrande skärm som är ett hårdvaruproblem och inte är programvarurelaterat. Om detta är resultatet av att du tappar telefonen kan det kosta dig att byta ut skärmen.

Fixera:

En defekt maskinvara bör rapporteras omedelbart till Sony reparatör så att din telefon kan bytas ut.

Wi-Fi-problem

Det faktum att ett stort antal av oss litar på Wi-Fi för våra databehov gör det till en av de viktigaste aspekterna av telefonen. Det betyder att om vår telefons Wi-Fi slutar fungera, finns det mycket små chanser att vi kommer att njuta av att använda den. Många användare har klagat på Wi-Fi-problem relaterade till Z1. Den tappar antingen mycket ofta eller så ansluter den inte alls.

Fixera:

Har du liknande problem med andra enheter också? Om så är fallet måste du felsöka din router. Routrar har också ett begränsat räckvidd, och även om de är tänkta att fungera ordentligt i hela huset kan du märka en försämring av signalen. Medan många associerar problemet med telefonen har det visat sig att det vanligtvis finns i routern. Men om du har svårt att ansluta till offentliga hotspots som McDonald's eller Starbucks så ligger problemet i telefonen. För att åtgärda detta, försök med en fabriksåterställning efter säkerhetskopiering av dina data för att kontrollera om du stöter på samma problem. Om problemet kvarstår måste du ta det till en Sony Store där en professionell kan kontrollera problemet.

Bildkälla - allgsmtips.com

För att utföra fabriksåterställningen måste du öppna SD-kortskyddet på Z1 och trycka på den lilla röda knappen i 3 till 5 sekunder så återställs telefonen. Kom ihåg att säkerhetskopiera all din data innan du utför en återställning.

Du kan också läsa vanliga problem med Galaxy S5 och deras korrigeringar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found