Guider

Så här flyttar du appar till Micro SD-kortet på Galaxy S8

De senaste smarttelefonmodellerna, Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8 Plus, har dubbelt minne än tidigare Samsung-enheter. Dessa mobila enheter erbjuder så mycket som 64 GB inbyggt minne till sina användare. Med ett så stort minnesutrymme kan du praktiskt taget lagra massor av appar och mediefiler med mycket lätthet. Men även efter en otrolig minnestillgänglighet vill vissa användare spara så mycket inbyggt utrymme som möjligt på sina Samsung Galaxy S8- och S8 Plus-enheter. De vill flytta de tunga apparna och spelen till det externa microSD-kortet på sin telefon.

Om du nyligen har köpt en Samsung Galaxy S8 eller S8 Plus-smartphone för dig själv, vill du utnyttja den stora tillgängligheten till sin maximala potential. Du kan göra det genom att frigöra så mycket utrymme på smarttelefonen som möjligt för att lagra en mängd appar och spel tillsammans med flera mediefiler. Om du vill flytta appar till SD-kort i Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus kan du gå igenom följande serie steg.

Se även: Så här ändrar du navigeringsknappens ordning i Galaxy S8

Steg för att följa för att flytta appar till SD-kortet på Galaxy S8

Steg 1 : Öppna Inställningar på din Samsung Galaxy S8 Smartphone.

Steg 2 : Bläddra ner till Inställningar och öppna Apps-ikonen.

Steg 3 : Bläddra ner till den specifika appen som du vill överföra till SD-kortet på din telefon och välj den.

Steg 4 : Nu ska du trycka på alternativet Lagring i den specifika appen.

Steg 5 : När du har tryckt på "Lagring" måste du hitta alternativet "Lagring används". Detta skulle göra dig medveten om mängden telefonlagring eller minne som den specifika appen använder. Om du tycker att det är stort kan du flytta detsamma till SD-kortet på din telefon.

Steg 6 : Under ikonen "Lagring används" måste du trycka på alternativet "Ändra". Du måste notera att flera appar inte stöder flyttning till SD-kortet. Om det inte finns något ändringsalternativ som motsvarar en viss app kan du inte flytta det till SD-kortet.

Steg 7 : Klicka på alternativknappen bredvid SD-kortalternativet.

Steg 8 : När du når nästa skärm kan du trycka på alternativet Flytta och vänta sedan på att processen att flytta apparna är klar. Om du vill flytta appen tillbaka till det interna lagringsutrymmet ska du helt enkelt gå igenom samma serie steg igen. Du måste välja "interna" alternativ i inställningarna.

Som det noteras ovan skulle du stöta på flera appar som inte är tillgängliga för att flyttas till det externa SD-kortet. Den här funktionen finns i smartphones av god anledning. Flera appar är medvetna om att de inte skulle kunna behålla sin höga prestanda om de skulle finnas på SD-kortet. Å andra sidan kan de också behöva speciellt tillstånd som endast kan tillåtas när de finns i det interna inbyggda lagringsutrymmet på telefonen.

Om du inte kan flytta appar till SD-kort i Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus, kan du försöka flytta andra funktioner som mediefiler eller spel till det externa lagringsutrymmet för att frigöra smarttelefonens interna lagring.

Se även: Hur man snabbt startar kameran i Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found