Guider

Så här inaktiverar du inloggningsskärmen i Windows 10

Precis som Windows 8 och 8.1 fortsätter Windows 10 att kompromisslöst insistera på att innan varje arbetsstart måste du identifiera genom att ange ett lösenord. Om du reser mycket eller lämnar den bärbara datorn utan permanent kontroll på jobbet, är det verkligen en bra idé att se till att du använder lösenordet för att autentisera. Men om det är en stationär dator eller en bärbar dator som inte lämnar huset och den bara används av hushållets medlemmar, vill du bli av med inloggningsskärmen.

www.howtogeek.com

Det här alternativet är praktiskt om du använder en virtuell Windows-maskin som endast kan nås via den huvudsakliga fysiska datorn som innan du börjar arbeta kräver autentisering av sig själv. Om du avbryter obligatorisk inmatning av lösenord kommer du att kunna starta datorn som under “goda gamla dagar” när alla dessa faror som nu lurar vid varje steg inte fanns där. Vår rekommendation är dock att behålla lösenordet, men om du insisterar har vi lösningen. Använd det självklart på egen risk och klag inte om du har blivit överlistad av någon. Den här lilla guiden visar hur du inaktiverar inloggningsskärmen i Windows 10.

Du kan också läsa: Så här konfigurerar du Stör ej-läge i Windows 10

Så här inaktiverar du inloggningsskärmen i Windows 10

techjourney.net

Skriv Netplwiz i sökrutan längst ned till vänster på skrivbordet, precis till höger om Windows Start-ikon. Först när du skriver in hela det officiella namnet visas en ikon som du måste klicka på och fönstret Användarkonton visas. Klicka på det användarnamn du vill släppa loss vid loggning och avmarkera sedan. Starta sedan om datorn eller logga ut. I framtiden kommer Windows att ignorera och hoppa över inloggningsskärmen och låsskärmen, dvs. det loggas automatiskt in när du startar datorn eller stänger av skärmsläckaren.

Bildkälla: wccftech.com

Se även: Hur du återställer Microsoft Edge i Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found