Guider

Google Earth vs Google Earth Pro: Vilken version är bättre?

Google är inte bara en känd sökmotor och kanske den mest populära. Det har också andra produkter och tjänster som gör våra liv bekvämare och mer spännande. Bland dess välkända och mest praktiska produkter är Google Earth, en geobrowser som handlar om utforskning. Det låter dig resa till alla destinationer på jorden, praktiskt taget.

Det här kanske inte är nytt för de flesta som har tillgång till internet eftersom detta gratis navigeringsverktyg lanserades för 16 år sedan. Men med de pågående uppdateringarna som släppts av Google och de många funktionerna att njuta av kommer du att sakna mycket om du fortfarande inte har provat det alls. Men innan du laddar ner det här fantastiska applikationsprogrammet kanske du vill veta mer om de två tillgängliga versionerna: Google Earth och Google Earth Pro.

Medan den senare brukade vara en betald version, bestämde Google sig för att erbjuda den gratis precis som grundläggande Google Earth. Även om Earth Pro har mer avancerade funktioner betyder det inte att det inte är nödvändigt att välja Google Earth. Det är bäst att få en uppfattning om likheterna och skillnaderna i båda versionerna för att avgöra vilken som passar dina behov.

Google Earth

Om du tänker praktiskt taget utforska världen räcker de grundläggande funktionerna i Google Earth. Förutom att kunna se 3D-bilder från yttre rymden och zooma in för att få detaljerade bilder kommer den uppdaterade versionen nu med Voyager-verktyget som låter användare titta på direktsändningar från regioner för att bevittna olika arter i sina egna livsmiljöer, ostörda. Med det här verktyget kan du se platser bredvid videoklipp och ta en guidad tur på en viss plats.

Med den nydesignade Google Earth har andra funktioner också lagts till, såsom kunskapskort. Det här är popup-fönster bredvid en plats du tittar på där information om platsen visas. Dessutom har Google också meddelat att användare inom en snar framtid också kan dela sina foton, offentligt eller privat, som kommer att spåras av appen och vara en del av kartorna.

Naturligtvis finns det också de grundläggande funktionerna i denna version som inkluderar tillgång till bilder från tidigare utforskningar till rymden, NASA-satellitbilder och 3D-bilder av havsbotten, inklusive skeppsvrak.

Google Earth Pro

Google Earth Pro erbjuder de grundläggande funktionerna i Google Earth och mer. Detta beror på att den här versionen var utformad för affärsapplikationer. Som sagt, det erbjuder bättre funktioner som företag och organisationer kan använda för bland annat forskning och presentationer. Användare kan skapa olika typer av media med hjälp av Movie Maker. De kan också skriva ut skärmdumpar och bilder av platser i högupplöst samt kartlägga GIS-information för att möjliggöra import av vektorbildfiler. Earth Pro kan också ge mer information, såsom trafikräkning och de bästa vägarna att ta.

Medan Google Earth har avståndsmätverktyg har Google Earth Pro mer. Det kan mäta inte bara raka linjer utan också områden, en funktion som är avgörande för att få geografisk data.

Google Earth och Google Earth Pro har likheter och skillnader, där den senare är mer avancerad. Men båda kan avnjutas gratis. Om du är intresserad av en nedladdning från Google Earth kan du göra det från din mobila enhet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found