Guider

Hur fixar jag Galaxy S6-pekskärmen fungerar inte?

Samsung Galaxy S6, en av de tunnaste telefonerna på marknaden, har många imponerande funktioner. 16 MP-kamera, optisk bildstabilisering, Exynos 7 Octa-core-processor och det avancerade TouchWiz-användargränssnittet - listan över Smartphone-funktionerna är oändlig. Drivs av Android 5.0 Lollipop, Samsung Galaxy S6 är favoriten för många Smartphone-älskare över hela världen. Men som alla telefoner kommer det också åtföljs av några mindre problem angående batteri och pekskärm. Även om överhettning och långsamma prestandaproblem rapporteras är det vanligaste problemet Galaxy S6-pekskärmen fungerar inte.

Telefonens pekskärm svarar ganska mot slutet. Kunderna tvingas flytta apparna och kontrollerna från den andra änden av telefonen till mitten av telefonen för att fortsätta använda den utan avbrott. Det finns olika orsaker till detta.

Se även: Så här fixar du Galaxy S6-problemet med överhettning

Anledningar till att Galaxy S6-pekskärmen inte fungerar

 • Samsung tillverkar inte en felaktig produkt. Men telefonen skickas från långa avstånd över hela världen. Detta kan ha påverkat pekskärmens prestanda på grund av överdriven stötar och kraschar vid lastning och lossning av lasten.
 • Samsung-telefoner är ganska smala. Pekskärmskontrollerna de använder är krympt för att fixa telefonens storlek. Detta kan påverka deras prestanda i slutet. Samsung har släppt flera programkorrigeringar för detta problem. Se till att få de senaste telefonuppdateringarna och Android Lollipop-uppdateringarna för att lösa problemet.

Sätt att fixa Galaxy S6-pekskärmen fungerar inte

Starta om telefonen

Bildkälla - youtube.com

Problem med Samsung Galaxy S6-pekskärm eller frysning kan lösas genom att stänga av telefonen och slå på den igen. Håll ned strömbrytaren och volym ned-knappen tillsammans i 7 sekunder. Telefonen stängs av. Problemet kommer troligen att lösas när det startas upp igen.

Ta bort simkortet

Stäng av din Galaxy S6 och ta ut SIM-kortet. Sätt nu in simmen igen efter några sekunder, sätt på telefonen och se om något ändras.

Starta telefonen i säkert läge

Det här är ett nytt användbart steg för att bli av med problemet som inte svarar på pekskärmen om det är någon tredjepartsapp som skapar problemet. Säkert läge tillfälligt inaktiverar alla tredjepartsapplikationer och om du inte möter problemet under detta läge måste det vara någon app som orsakar problemet.

Följ stegen här för att starta din telefon i säkert läge:

 • Stäng av enheten helt
 • Tryck nu på strömbrytaren i några sekunder tills Samsung Galaxy S5-logotypen visas.
 • Släpp strömbrytaren och tryck sedan på Volym ned-knappen. Telefonen startas om.
 • Fortsätt hålla den knappen tills telefonen startas om.
 • Det visar säkert läge i telefonens vänstra nedre hörn.

www.androidcentral.com

När du är säker på att detta bara är tredjepartsapparna som skapar problemet, avinstallerar du dem genom att gå till inställningar> Program> applikationshanterare> svep till nedladdade alternativ> välj önskad app> Avinstallera och slutligen tryck på OK. Om du har massor av appar kan det ta tid att ta bort dem en efter en, så att du kan återställa fabriksdata (förklaras nedan).

Rensa telefonens cache

En annan lösning på problemet är att ta bort cachen. Så här utför du det.

 • Stäng av din smartphone helt
 • Håll hemknappen och volym ned-knappen nedtryckta och tryck sedan på strömbrytaren
 • Håll kvar knapparna och när Samsung-logotypen visas, släpp strömbrytaren men håll hemknappen och volym ned-knappen
 • När du ser Android-logotypen, släpp de två andra knapparna
 • Du kommer att se ett meddelande "Installera systemuppdatering" och återställningsskärmen visas
 • För att markera "Torka cachepartition" använd volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den
 • När detta är gjort, använd igen volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och välj det med strömbrytaren.

www.talkandroid.com

Låt telefonen vila

Samsung Galaxy S6 pekskärm fungerar inte problemet kan stoppas genom att förhindra överbelastning. Telefonen har en tendens att frysa om den är överansträngd, till skillnad från andra telefoner som snabbt värms upp eller tömmer batteriet. Det fryser bara. De flesta användare misstänker att det är ett problem med pekskärmen medan i själva verket de flesta av de inre delarna av telefonen har stannat. Detta kan inträffa när du spelar spel eller spelar in videor under mycket lång tid. Låt telefonen vila en stund innan du använder den igen.

Utför en hård återställning

Om du upptäcker att alla ovanstående steg inte löser problemet, försök sedan utföra en hård återställning. Det tar bort allt från din Galaxy S6 och återställer telefonen till fabriksinställningarna. Här är stegen för att utföra hård återställning:

 • Tryck på knapparna Volym upp, Ström och Hem tillsammans och håll kvar tills du ser Galaxy-skärmen.
 • Lämna nu strömbrytaren men håll kvar de två andra knapparna.
 • Släpp de två knapparna när du ser Android-återställningsskärmen.
 • Använd knapparna Volym upp och Volym ned för att markera alternativen och strömbrytaren för att välja.
 • Välj återställning av fabriksdata som raderar allt från enheten och startar om systemet nu.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found