Guider

Så här fixar du problem med Samsung Galaxy S7 MicroSD-kort

Samsung har tagit tillbaka möjligheten för utbyggbar lagring med sin Galaxy S7-enhet och detta är en av anledningarna till varför många benägna att ha denna uppsättning. Men redan började vissa användare rapportera att de står inför problem med microSD-kortet i sin Galaxy S7-enhet. Samsung S7 SD-kortproblem som att inte kunna flytta appar till SD-kort, ofta dyker upp aviseringar, inte kan ta bort något från SD är vanliga. Detta är dock inte en mycket allvarlig fråga och kan enkelt åtgärdas. De potentiella korrigeringarna för det listas här.

Se även: Anledningar till att uppgradera din enhet till Android Nougat 7.0

Lösningar för problem med Samsung Galaxy S7 SD-kort

Metod 1: Starta om enheten

Starta först om enheten eftersom den på ett magiskt sätt kan lösa alla typer av problem i telefonen. För att starta om enheten, tryck ner volym ned och strömbrytaren tillsammans i 7-10 sekunder så stängs telefonen av, vibrerar och startar om. När omstarten är klar, kontrollera om microSD-kortet fungerar nu.

Metod 2: Kontrollera om SD-kortet är korrekt monterat

Nästa sak är att kontrollera om SD-kortet är korrekt monterat. För att kontrollera det:

  • Tryck på appikonen från enhetens startskärm
  • Sök efter "Mina filer" och tryck på den för att öppna den
  • Leta efter alternativet enhetslagring under lokal lagring som är internminnet och SD-kortet
  • Klicka på SD-kort och om du kan se det är SD-kortet monterat korrekt. Men om du inte kan se SD-kortet, dra sedan ut det och sätt in det igen ordentligt.

Metod 3: Formatera SD-kortet

Samsung S7 SD-kortproblem kan också lösas enkelt genom att bara gå igenom en enkel omformatering av Micro SD-kortet. Men formatering raderar alla filer och data från kortet, så det är bättre om du har en säkerhetskopia av grejerna. För att formatera SD-kort:

  • Tryck på appikonen från enhetens startskärm
  • Tryck sedan på alternativet Inställningar
  • Bläddra nu ner för att få 'Lagring' och tryck sedan på SD-kort
  • Här presenteras två alternativ, Avmontera och Format. Välj alternativet Format.
  • Det tar lite tid att slutföra formateringsprocessen och kontrollera sedan igen om problemen med microSD-kortet löses i din Galaxy S7-enhet.

Metod 4: Kontrollera SD-kortet i en annan enhet

Problemen med SD-kort i Galaxy S7 kan vara ett firmwareproblem, annars kan det bero på något problem på SD-kortet. För att säkerställa vad det är, kontrollera SD-kortet i en annan enhet för att se om det fungerar som det ska. Så stäng av enheten först och ta bort SD-kortet. Sätt i den i din bärbara dator eller dator och se om den fungerar där. Om ja, säkerhetskopiera all data och formatera den för att kontrollera igen i Samsung Galaxy S7-enheten. Men om SD-kortet beter sig på samma sätt även i andra enheter, är det det defekta SD-kortet och du måste byta ut det.

Metod 5: Uppdatera enheten

Om du har provat alla möjliga lösningar men samma problem fortfarande kvarstår, uppdatera sedan enheten med den senaste tillgängliga firmware. Vissa SD-kort ger mer problem jämfört med andra och det inkluderar också Samsung-kort. Så företaget har beslutat att ta med en programuppdatering för att lösa problemet.

Så, alla möjliga lösningar för micro SD-kort som inte fungerar nämns här. Prova dem en efter en och om du har samma situation fram till dess, ta den till en teknisk person för reparation eller få den ersatt.

Se även: Samsung Galaxy S7-skärmen slås inte på - Hur fixar du det

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found