Guider

Hur man stoppar popup-annonser på en dator

Varje person har sin egen favoritwebbläsare. För vissa är det Firefox eller Chrome, för andra är det Opera eller Internet explorer, eller kanske du gillar Microsoft Edge som kom med Windows 10. Men vi kan alla komma överens om en sak - popup-fönster är irriterande. När du ser en pop-up eller två då och då kommer du inte att uppmärksamma det, men om heta erbjudanden, rabatter, specialerbjudanden och alla typer av annonser är bestående kommer du inte att kunna ignorera det. Vi vet hur frustrerande detta kan vara, och det är därför vi kommer att visa dig hur du stoppar popup-annonser på en dator.

Se även: Topp bästa tillbehör för bärbara datorer

www.phpbb.com

Hur man stoppar popup-annonser på en dator

För det mesta visas popup-fönstren på din skärm när du surfar på nätet, men i vissa fall kan ett av de installerade programmen installera ett annat program (adware) som skapar popup-fönster. Här kommer vi att prata om flera saker: hur man stoppar popup-annonser i Mozilla, Chrome, Internet Explorer och Microsoft Edge, adware-program, skadlig programvara och virus.

Så här stoppar du popup-annonser i Windows 7, 8 och 10 när du surfar på webben

Varje webbläsare har en inbyggd popup-funktion som förhindrar att popup-fönster visas på din skärm. Du måste se till att popup-blockering är aktiverat.

Om du använder Firefox, här är hur du stoppar popup-annonser i Mozilla :

 • Öppna Firefox-menyn genom att klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet
 • Välj Alternativ och klicka på Innehåll
 • Se till att rutan bredvid alternativet Blockera popup-fönster är markerad. Om du vill kan du lägga till undantag.

Följ dessa steg om du använder Chrome:

 • Klicka på de tre raderna i det övre högra hörnet
 • Välj Inställningar
 • Välj sedan Visa avancerade inställningar> Sekretess
 • Klicka på Innehållsinställningar, rulla ner till popup-fönster och se till att rutan bredvid alternativet "Tillåt inte att någon webbplats visar popup-fönster" är markerad.

Om du använder Internet Explorer:

 • Klicka på verktygsknappen> Internetalternativ> Sekretess
 • Se till att alternativet under popup-blockeraren "Aktivera popup-blockerare" är aktiverat
 • Klicka på Ok.

Du kan ställa in blockeringsnivån. Gå till Inställningar> Inställningar för popup-blockerare> Blockeringsnivå och välj "Hög: Blockera alla popup-fönster".

Om du använder Microsoft Edge:

 • Klicka på tre punkter i det övre högra hörnet
 • Välj Inställningar
 • Rulla ner och under Avancerade inställningar och klicka på “Visa avancerade inställningar”
 • Blockera popup-omkopplaren ska vara inställd på På.

Så här stoppar du popup-annonser på en dator: Avinstallera adware-program

Ibland kan ett program som du installerade på din dator installera det andra programmet som kan skapa popup-fönster. Program som skapar popup-annonser kallas adware-program. Frågan är hur stoppar du popup-annonser i denna situation? Du måste avinstallera adware-programmet. Gå till Kontrollpanelen och klicka på Avinstallera ett program under Program. När listan med program visas på skärmen klickar du på Installerad på så att du kan se alla program som nyligen installerats. Om du ser något program för första gången och om du inte kommer ihåg att du faktiskt installerade det är det adware-programmet. Klicka på den och välj Avinstallera alternativ. Följ några enkla steg och popup-fönstren försvinner tillsammans med programmet.

trojan-killer.com

Hur stoppar jag popup-annonser på en dator: skadlig programvara eller virus?

Om du blockerade popup-annonser i webbläsaren och om du avinstallerade adware-program, men popup-annonser finns kvar, kan det vara ett skadligt program eller ett virus. Se alltid till att ditt antivirusprogram är uppdaterat och skanna din dator. Du kan använda Malwarebytes och AdwCleaner för att bli av med skadliga filer, spionprogram och adware.

För inte så länge sedan upplevde jag ett problem med viruset "Annonser med namn". När jag startar webbläsaren (jag använder Firefox just nu) fanns popup-annonser runt, inklusive alla typer av specialerbjudanden och irriterande heta erbjudanden. Det här var inte situationen där du ser popup-annonser här och där, lita på mig. Jag kunde inte surfa på webben normalt, inte ens för att kontrollera e-post eftersom pop-ups var överallt.

Även om båda, Malwarebytes och AdwCleaner är fantastiska, tog de inte bort annonser med namn. Jag tog bort Firefox och installerade det igen, men jag blev inte av med popup-fönstren. Jag försökte flera lösningar jag hittade på YouTube, många av dem fungerade inte. Jag hittade äntligen den som fungerade för mig, så jag kommer att dela den med dig här. På senare tid har många upplevt problemet med de irriterande Annonserna vid namn, så den här handledningen kan vara till nytta. Det är ganska enkelt. Du måste ladda ner och installera Revo-avinstallationsprogrammet och följ sedan bara stegen i handledningen. Det är en steg-för-steg-guide om hur du stoppar popup-annonser på en dator som orsakas av annonser efter namn.

Om du har Windows 10, oroa dig inte, jag har framgångsrikt installerat Revo på Windows 10, och det fungerade.

Jag hoppas att du har all viktig information om hur du stoppar popup-annonser på en dator. Även om allt detta kan verka som mycket arbete är det faktiskt inte. Viktigast av allt kommer du att blockera popup-fönster!

Du kan också läsa: Topp bästa PC-spel för 2015

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found