Guider

Möjliga korrigeringar för PS4-kontroller laddas inte

PS4 är en av de bästa konsolerna eftersom den erbjuder en fantastisk spelupplevelse. Men om något inte fungerar, kommer hela upplevelsen att förstöras på några sekunder. Ett av problemen som våra läsare klagade på är relaterat till styrenheten som inte laddar. Innan du springer till butiken där du köpte konsolen finns det flera enkla saker du kan prova. Fortsätt läsa eftersom vi kommer att dela några möjliga korrigeringar för PS4-kontroller som inte laddar problemet.

Se även: Vanliga PS4-problem och deras korrigeringar

Korrigeringar för PS4-kontrollen laddas inte

Vi kommer att lista några saker du kan prova som hjälpte många av våra läsare. Om ingenting fungerar och din enhet fortfarande omfattas av garantin, se till att gå till butiken där du köpte den och be om att byta ut den felaktiga styrenheten.

Lösning nr 1:

Om du har använt styrenheten under en längre tid kan du överväga att byta ut batterierna eftersom laddningsbara batterier tappar laddningen med tiden och dör. Detta påverkar inte garantin, så testa gärna.

Lösning nr 2:

Försök att återställa PS4-styrenheten. På baksidan av styrenheten finns en liten indrag bredvid höger skruv. Ta en tandpetare och tryck ner den indragningen i några sekunder. Anslut sedan laddaren och se om det hjälper.

Lösning nr 3:

Det finns en chans att laddningsporten är felaktig om den inte laddas när den är ansluten till spelsystemet. Ibland skadas laddningsporten på grund av att den ständigt ansluts till laddaren på grund av påfrestningar.

Lösning nr 4:

För att säkerställa att laddningskabeln inte går sönder, anslut kabeln till en annan styrenhet och se om den laddas eller inte. Om några av dina vänner äger samma typ av laddkabel, låna den för att se om den fungerar.

Lösning nr 5:

Se till att din PS4-kontroller inte sitter på någon het yta eftersom det kan vara orsaken till problemet med att inte laddas. Sensorn är den separata komponenten som är ansluten av ledningen, kallad Bluetooth-mottagare, direkt under locket. Så se till att din kontroller placeras på en yta som inte är varm när du laddar den.

Lösning nr 6:

En av våra läsare sa att sätta styrenheten i frysen i en halvtimme kan lösa problemet. Detta lurade var till hjälp eftersom styrenheten började ladda normalt efter detta. Det kan bero på den felaktiga temp-sensorn. Gör detta på egen risk.

Lösning nr 7:

En annan läsare rapporterade att styrenheten började ladda normalt när den placerades upp och ner. Tänkt från personlig erfarenhet, oavsett hur konstig lösningen låter, prova den eftersom den kan vara den som kommer att fungera för dig. Anslut din PS4-fjärrkontroll, vänd den upp och ner och låt den bara sitta. Några andra läsare sa att det här tricket hjälpte dem också, och när de väl placerade styrenheten på det här sättet började den ladda. Dessutom var det för många det enda sättet de kunde ladda det på.

Du kan också läsa: Hur fixar du PS4 Safe Mode Loop

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found