Guider

Vanliga problem med Micromax Canvas och deras lösningar

Micromax har gjort rubriker sedan de lanserade den första handenheten i sin signatur Canvas-serie. Sedan dess har den indiska multinationella marknaden lanserat ett antal smarta telefoner i sin canvas-serie och har gjort sig ett solid namn på marknaden med kvalitetserbjudanden till riktigt överkomliga priser. Micromax har verkligen förändrat den indiska smarttelefonmarknaden och har gjort den fri från klämmorna från endast internationella smarttelefonproducenter som brukade diktera processen för sina erbjudna enheter. Nu även om företaget är mycket noga med att erbjuda sina kunder produkter av högsta kvalitet, men fortfarande finns det några mindre buggar och problem som gör kunden irriterad ibland. Det finns några vanliga problem på Micromax Canvas som många användare står inför.Om du också står inför samma problem med din Micromax Canvas, oroa dig inte eftersom följande guide är här för att fixa alla dessa.

Om du stöter på problem med andra telefoner som Xiaomi Redmi Note batteriladdningsproblem, Xiaomi Mi4-signalproblem eller andra, besök Technobezz.

Se också- Hur man fixar nedladdningsproblem för Micromax Canvas play store

Vanliga problem på Micromax Canvas och deras korrigeringar

Frekvent omstart

Ett av de vanligaste problemen på Micromax Canvas är frekvent och slumpmässig omstart. Detta problem är också ganska irriterande eftersom telefonen börjar ha slumpmässiga omstart. Problemet är tänkt att orsakas av bytet av mobilnät från GPRS till HSPA. En annan anledning kan vara batteriproblemet. Så kontrollera om batteriet är OK på din Micromax Canvas. Om det är svullet så får du bara byta ut det och ditt problem skulle lösas. Om inte kan nätverksförändringen vara orsaken till ditt Micromax Canvas-problem. Så följ följande steg för att lösa problemet.

 • Gå till Inställningar och sedan Dual SIM-inställningar på din telefon.
 • Välj här SIM 1 och gå sedan till inställningarna för mobilnätverk.
 • Efter detta klickar du bara på nätverksläget och väljer endast GSM. Standardinställningarna måste vara på GSM / WCDMA-alternativet och du måste ändra det till GSM-läge.
 • Efter att ha gjort ovanstående skulle ditt problem lösas och du skulle inte möta problemet igen. Om du fortfarande står inför problemet och då måste du ta din telefon till närmaste Micromax-servicecenter.

Bildkälla - unleashthephones.com

Nätverksfall

Det kan finnas situationer när din Micromax Canvas möter problemet. Det kan möta problemet på slumpmässiga samtalslösningar och även så nätverk närvarande. Det här problemet är också vanligt för många av de andra Android-telefonerna från andra ledande varumärken i världen. Även om det är ett av de vanligaste problemen på Micromax Canvas men det är inte begränsat till bara Micromax. Detta problem kan orsakas av flera anledningar. Låt oss se hur detta irriterande problem kan åtgärdas och stegen du behöver följa.

 • Först och främst är det bara att stänga av telefonen och sedan ta ut och sätta in SIM-kortet ordentligt så att det inte orsakas av felaktig placering av SIM-kortet.
 • Försök använda samma SIM-kort i någon annan telefon för att se om problemet är telefon eller SIM-kort. Om SIM-kortet inte fungerar också på en annan telefon, byt ut det.
 • Gå bara till mobilnät och försök sedan välja nätverket manuellt. Detta hjälper dig att återansluta till nätverket.
 • Du kan också försöka växla flygläget till och från för att återansluta till nätverket. När du stänger av flygplansläget ansluter telefonen automatiskt till nätverket igen.

Problem med batteridränering

Ett annat mycket irriterande problem på Micromax Canvas är det snabba batteriets urladdning. Många användare har rapporterat att deras telefonbatteri har uppfört sig konstigt och de har sett en mycket hög batteridränering som har orsakat att batteriet dör för tidigt. Så om du också står inför den här frågan föreslår vi några sätt som kan hjälpa dig att öka batteriets livslängd.

Skärmens ljusstyrka - Det mesta av batteriet i din telefon förbrukas av skärmen. Så om du håller ljusstyrkan hög är det uppenbart att batteriet skulle förbrukas mer. Ett bra sätt är att hålla batteriets ljusstyrka på en nivå som bara är bekväm för ögonen att se och inte är för ljus.

Tydligt RAM-Det är också en av de andra saker som äter mycket batteri är bakgrundsapparna som fortsätter att köras på din mobiltelefon. Varje gång du inte stänger en app fortsätter den att köra i bakgrunden och fortsätter att äta upp batteriet på din enhet. Så det bästa sättet skulle vara att fortsätta att rensa upp RAM ofta eftersom detta stänger alla appar som körs i bakgrunden.

Oönskad service - Om du har GPS, WiFi och Bluetooth på hela tiden även när du inte behöver dem, kommer batterilivslängden på din telefon säkert att ta slut mycket snart. Detta beror på att dessa tjänster tar upp mycket batteri för en körning och att hålla dem på utan behov gör att batteriet definitivt förbrukar i onödan. Så håll dem borta när du inte gör dessa tjänster.

Det finns en god möjlighet att ovanstående metoder skulle kunna lösa batteriproblemet, men om det fortfarande inte gör det kan du göra en fabriksåterställning av din telefon. Metoden för detta ges i slutändan.

Bildkälla - www.snbforums.com

Problem med överhettning

Ett annat av de mycket irriterande problemen i Micromax Canvas har varit överhettningen av telefonen. Eftersom telefonen använder en riktigt kraftfull processor så ska den ta upp mycket batteri och därmed också generera mycket värme. Det här är normalt för en telefon att värmas upp efter en tid av användning. Men om du ser uppvärmningen av telefonen strax efter 5-10 minuters användning är det något du bör vara orolig för.

I många av fallen skulle bara en enkel omstart av enheten lösa problemet. Så försök det och se om omstart av enheten har kunnat åtgärda överhettningsproblemet eller inte.

Om inte så finns det en god möjlighet att överhettningen orsakas av någon tredjepartsapplikation. Så om problemet har uppstått efter installationen av en ny app vet du att problemet här ligger. Avinstallera bara den applikationen och kontrollera sedan om problemet fortfarande kvarstår. Om det gör det kan det vara en bra idé att ge telefonen en fabriksåterställning. Så gör och kontrollera om det löser problemet.

Laddningsproblem

Ett annat riktigt irriterande problem på Micromax Canvas är när telefonen inte laddas även när laddaren är inkopplad. Följ nu följande steg för att åtgärda problemet.

 • Ta bort telefonens batteri och sätt tillbaka det igen.
 • Anslut nu kabeln från laddaren till telefonen.
 • Efter detta trycker du bara på strömbrytaren i minst 8-10 sekunder så ser du en batteriikon. Du ser inte att den laddas utan bara en batteriikon på skärmen.
 • Men efter att ha sett detta behöver du inte släppa strömbrytaren. Håll den intryckt i minst 3-4 minuter. Batteriikonen blinkar på skärmen och startskärmen kommer upp.
 • När du ser startskärmen genom den här metoden är ditt problem löst och du kommer att kunna ladda din Canvas normalt igen.

Det här var de 5 vanligaste problemen på Micromax Canvas och vi har försökt tillhandahålla några lösningar för dessa. Om problemen är lösta, fortsätt njuta av din Micromax Canvas och om ovanstående lösningar inte kunde lösa dina problem kan det vara något mer allvarligt som inte bara kan lösas med dessa mindre korrigeringar och du måste ta din Micromax duk till närmaste Micromax Canvas servicecenter för att få den reparerad eller ersatt.

Obs! Håll bara din telefon uppdaterad hela tiden med den senaste tillgängliga programvaran. Detta beror på att många gånger företaget själv lanserar några korrigeringar för vanliga problem med sina uppdateringar. Så att hålla telefonen uppdaterad kommer att se till att du inte missar några av de buggfixar som lanseras av företaget.

Bakpanelen lockar fingeravtryck och fläckar

De som använder en Micromax Canvas Knight kommer troligen att möta denna fråga som uppstår främst på grund av designrelaterad fråga. Den här handenheten har fått en ny design som är en kombination av iPhone och Sony Xperia, men ändå stannade vissa brister tillbaka där enhetens bakpanel lockar en enorm mängd smuts och fingeravtryck. Det här problemet beror främst på den mattade ytan som är mycket mer annorlunda än glasdisplayen som är mycket blankare. Här är den möjliga lösningen.

Det bästa sättet att lösa problemet är att skaffa ett telefonskydd eller ett mattat skal för baksidan av din Micromax Canvas Knight. Om du är mycket orolig för den nyligen ägda telefonen, skulle ett vändskydd vara bäst eftersom det kan skydda handenheten från alla typer av skador som tapp, smuts etc. Flipskydd finns i läder och plast, så du kan gå för den som krävs av dig.

App kraschar

Vissa användare har klagat över att appar kraschar mycket ofta när de använder en app. Till exempel har vissa spel fastnat eller stoppas plötsligt från att fungera medan andra appar släpar och visar för långsam prestanda.

Detta beror på den mycket avancerade True Octa-Core SoC där de flesta Android-appar fortfarande inte är optimerade för denna processor. Den tidigare utvecklaren har utformat apparna med tanke på de dubbla kärnorna Socs medan nu de flesta av de senaste smartphones som kommer till marknaden är utrustade med antingen Quad-core eller Octa core-processorer. Och det här är problemet med den här Micromax canvas-handenheten. Så det här problemet är helt normalt och du måste vänta tills Micromax kommer ut med sin senaste uppdatering för firmware. Fortsätt också uppdatera apparna regelbundet så snart någon uppdatering släpps i appbutiken.

Bloatware

Liksom alla andra handenheter har Micromax Canvas Knight också ett anpassat användargränssnitt och det innehåller flera program för uppblåst programvara som faktiskt inte är användbara men som upptar stort utrymme i enheterna. Så, om du vill bli av med den oanvända och onödiga bloatware, läs nedan lösningen för det.

CyanogenMod är den anpassade ROM som kan hjälpa dig i en sådan situation. Installera bara anpassad ROM och få tillgång till alla de senaste funktionerna i Android. Du kan avinstallera appen som inte krävs av dig, du kan också välja uppsättningens övergripande gränssnitt och mer. Men de som inte gillar denna CyanogenMod kan också leta efter Nova Launcher för att njuta av samma funktioner.

Men kom ihåg att ha en säkerhetskopia av enheten i förväg för säkerhets skull. En annan bästa del av att använda CyanogenMod är att det inte kräver att du rotar din enhet.

Detta kommer att fungera bra för dig, men om du inte är nöjd, kom alltid tillbaka till standardinställningarna genom att utföra en fabriksåterställning.

Fabriksåterställningsmetod

Förutom de ovan nämnda lösningarna kan du försöka göra en fabriksåterställning av din telefon eftersom den fungerar för de flesta mindre problem. Detta tar din telefon till det läge när du först köpte och skulle ta bort all data från telefonen. Så se till att du skapar en säkerhetskopia av dina viktiga filer. Efter en säkerhetskopiering, följ bara följande process för att göra en fabriksåterställning.

 • Stäng av telefonen
 • För nu telefonen till återställningsläge genom att trycka på Volym upp, Volym ned och strömbrytare samtidigt.
 • Gå nu till alternativet Fabriksåterställning och bekräfta sedan valet när du blir ombedd.
 • Efter detta är det bara att starta om telefonen så kommer din telefon att komma i tillstånd när du först köpte den.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found