Guider

Hur du fixar Samsung Galaxy S5 pekskärm fungerar inte

Pekskärmen som inte svarar är ett mycket vanligt problem på smarta telefoner som levereras med pekskärm. Samsung Galaxy S5 t ouch screen Not Working är bland vanliga problem och de flesta ägare av den här telefonen har upplevt problemet. Här kommer jag att nämna några korrigeringar för detta problem och du kan följa dem en efter en för att lösa problemet.

För att fixa pekskärmen som inte fungerar på iPhone 6 eller för att åtgärda andra problem på Galaxy S5, se våra andra inlägg. Användare av andra smarta telefoner som Moto X, Moto G, LG G3, Galaxy S3 och andra kan också hitta massor av användbara guider. 

Samsung Galaxy S5 pekskärm fungerar inte

Se också: Så här fixar du Galaxy S5 fast på Android-logotypen

Möjliga lösningar för Samsung Galaxy S5 pekskärm fungerar inte

> Håll strömbrytaren intryckt i några sekunder tills telefonen vibrerar och stängs av. Detta enkla steg löser ofta problemet eftersom din enhet ibland behöver en uppdatering.

> Samsung Galaxy S5 är vattentålig, men skärmen på den här telefonen fungerar inte under vatten. Om skärmen är våt eller har lite fukt på den fungerar den inte ordentligt. Använd en torr trasa och rengör skärmen. 

> Om du använder ett skärmskydd eller ett fodral kan de orsaka problemet. Ta bort fodralet eller skärmskyddet.

> Ibland på grund av damm kan problemet uppstå. Så se till att det inte finns damm eller smuts på pekskärmen genom att rengöra den med en mikrofiberduk.

> Stäng av din Galaxy S5 och ta ut Sim- och minneskortet, sätt i dem igen efter några sekunder. Slå nu på din telefon och se om något ändras.

> Du kan utföra en mjuk återställning genom att ta bort batteriet i 30 sekunder. Det tar bort de tillfälliga filer som kan orsaka problemet med pekskärmen. För mjuk återställning, ta ut batteriet från telefonen och sätt tillbaka det igen efter 30 sekunder. Tryck på strömbrytaren och håll den nedtryckt för att slå på telefonen. Testa nu om problemet är löst.

> Om allt annat inte löser problemet kan du försöka göra en hård återställning. Det tar bort allt från din Galaxy S5 och återställer inställningarna till fabriksinställningarna. Här är stegen för att utföra hård återställning:

  • Tryck på knapparna Volym upp, Ström och Hem tillsammans och håll kvar tills du ser Galaxy-skärmen.
  • Lämna nu strömbrytaren men håll kvar de två andra knapparna.
  • Släpp de två knapparna när du ser Android-återställningsskärmen.
  • Använd knapparna Volym upp och Volym ned för att markera alternativen och strömbrytaren för att välja.

Om du har utfört en fabriksåterställning och problemet fortfarande uppstår även om du inte installerade någon ny app, är det ett hårdvaruproblem och du bör kontakta återförsäljaren eller din operatör.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found