Guider

Så här fixar du Galaxy S6 som inte är registrerad i nätverket

Samsung Galaxy S6 är en fantastisk telefon med avancerade hårdvaruspecifikationer och fantastiskt utseende. Alla bra saker har fördelar och nackdelar och det gör den här enheten också. Telefonen är inte felfri och ett av problemen som användarna rapporterade är 'Inte registrerat i nätverket'. Vi kommer att dela en guide om hur du fixar Galaxy S6 Ej registrerad på n etwork.

Det värsta med problemet är att det inte låter dig ringa eller ta emot samtal eller textmeddelanden. Låt oss se vad som kan vara orsaken till att orsaka detta problem och hur du kan bli av med det. 

Se även: Hur man använder profildelningsfunktion på din Galaxy S6

Orsaker till problemet "Inte registrerat i nätverket"

Den främsta anledningen till 'Inte registrerad i nätverket' är att telefonen inte känner igen SIM-kortet. Och om telefonen inte kan känna igen SIM-kortet kan tjänsteleverantören inte ansluta till IMEI och därmed inte ansluta till telefonen. Låt oss se hur vi fixar Galaxy S6 som inte är registrerad på nätverket.

Steg för att åtgärda problemet "Inte registrerat i nätverket":

Inaktivera all trådlös anslutning

Först och främst måste du stänga av alla trådlösa anslutningar som din enhet har. För att göra detta, sätt din Samsung G alaxy S6 i flygplansläge. Vände i några minuter. och stäng sedan av flygplansläget. Du kan göra detta genom att dra ner "snabbvalsrutan" och sedan trycka på flygläget.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Om detta inte fungerar stänger du av din Galaxy S6. Ta ut SIM-kortet från kortplatsen. Vänta en minut och sätt tillbaka den.

Återställ telefonuppringaren

En annan metod som kan fungera är att återställa uppringningsappen. Du kan göra detta genom att gå till Inställningar> Programhanteraren> Alla appar. Efter att ha gått till 'Alla appar' bläddrar du ner för att nå telefonappen. Tryck på den och välj att radera cache.

Simkort

Det kan också vara en möjlighet att SIM-kortet inte är korrekt placerat. Telefonen kräver ett Nano-SIM-kort, och det kan vara möjligt att ditt SIM-kort inte har klippts ordentligt. Kontrollera det och se till att ditt SIM-kort är korrekt placerat.

Programuppdatering

Det finns uppdateringar i rätt tid för din Samsung Galaxy S6. Se till att din enhet har den senaste programvaran. Om inte, uppdatera det. För att göra det, följ stegen nedan:

  • Se till att du är ansluten till det trådlösa nätverket eftersom filstorleken kan vara riktigt stor. Och se också till att enheten är laddad.
  • Gå till Inställningar och välj programuppdatering genom att bläddra ner till botten av listan. Vänta nu på att enheten laddar ner uppdateringen och installerar den. När du är klar kommer enheten att startas om och din telefon kommer att ha den senaste programvaran.

Skadad IMEI- och EFS-mapp

Om inget av det nu fungerar kan det finnas en möjlighet att enhetens IMEI- och / eller EFS-mapp har skadats.

Gå till Inställningar och sedan Om telefon. Här kan du kontrollera Baseband- och IMEI-versionen. Om du ser "Okänd" här har ditt IMEI skadats. I så fall måste du säkerhetskopiera och återställa EFS och IMEI. 

Så här återställer du EFS och IMEI på din Galaxy S6.

  • Ladda först ned en app som heter 'EFS Pro'. Men innan det, se till att din telefon är rotad annars fungerar det här verktyget inte.
  • Ladda sedan ner Microsoft.NET Framework 4.0 på din dator för att få EFS Pro-appen att fungera på din dator. När du har laddat ner packar du upp filen och installerar den.
  • Anslut enheten med datorn med en USB-kabel. Kör EFS Pro och följ instruktionerna på skärmen för att säkerhetskopiera och återställa EFS-mappen.

Mobila nätverk

Gå till Inställningar> Trådlöst och nätverk> Mobila nätverk

När du är i mobilnät trycker du på hemknappen i 2 sekunder och sedan trycker du på startknappen medan du trycker på hemknappen i 15 sekunder.

Enhetens skärm blinkar några gånger. Och efter några sekunder startar enheten om. Efter detta måste problemet lösas.

Se för mer hjälp  

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found