Guider

Så här fixar du Android / Galaxy "otillräcklig lagring tillgänglig"

Vi vet alla att mängden lagringsutrymme aldrig är så hög som det ser ut och det är här problemet börjar. Till exempel kommer en enhet med 32 GB lagringsutrymme aldrig att ha så mycket utrymme kvar för dig att ladda ner nödvändiga appar och programvara. Anledningen är att en stor del av lagringen förblir upptagen av operativsystemet, förinstallerade appar medan lite utrymme också slösas bort baserat på hur operativsystemet formaterar lagringsmedium.

Detta känns av många och det irriterar dem helt enkelt när de går igenom en installationsprocess för en mycket viktig app men får slutligen felmeddelandet "Otillräcklig lagring tillgänglig". Vad som faktiskt händer här är, även om det finns tillräckligt med lagringsutrymme tillgängligt för att uppdatera eller installera appen men det saknar utrymme för att köra det och det är därför appinstallationen eller uppsteget misslyckades trots att det tar mycket mindre utrymme än vad som är faktiskt tillgänglig på din enhet.

Se även: Hur man flyttar appar till MicroSD på Samsung Galaxy

Vad betyder otillräcklig lagring?

När du ser detta fel på din Android-enhet betyder det att din enhet inte har tillräckligt med lagringsutrymme för att installera och köra appen. Ett fel som detta uppmanar dig vanligtvis att avinstallera andra appar för att frigöra utrymme eller ta bort data från din enhet så att mer utrymme kan skapas för appen du installerar. Låt oss ta reda på orsaken till detta fel och hur vi kan åtgärda det.

jbnote.com

Vad som orsakar otillräckligt tillgängligt lagringsfel på Android

Utrymme-fel inträffar normalt när du överför en stor app, video eller bild från telefonens interna minne till extern lagring. Detta gör att cacheminnet skadas. Därför orsakar cache att mättas . Gamla och onödiga cachedata lagras på din telefon i papperskorgen. Ofta rensar dessa cachefiler sig själva, men när stora mediefiler överförs kan det på något sätt logga cachedata.

En annan anledning är bristen på fungerande lagring som huvudsakligen ger upphov till detta problem med "Otillräcklig lagring tillgänglig". Varje Android-app använder tre lagringsuppsättningar, en uppsättning för själva appen, den andra uppsättningen för appens datafiler och slutligen den tredje uppsättningen för appens cache. Nu när denna cache blir stor, upptar den en stor del av utrymmet trots att det rapporteras att utrymmet i cachen är ledigt utrymme på Android. Så att rensa denna cache är ett mycket användbart steg som kan följas för att åtgärda detta otillräckliga lagringsproblem på din Android-enhet.

Så här fixar du "otillräcklig lagring tillgänglig"

Lösning 1: Torka cachefilerna

Att rensa cacheminnet är det första steget i att lösa problemet med otillräcklig lagringsutrymme. Följ stegen nedan för att utföra det framgångsrikt.

 • Öppna appen Inställningar först från startskärmen och navigera till alternativet Programhanterare.
 • Bläddra i sidled till det nedladdade avsnittet som visar alla nedladdade appar och utrymme upptaget av dem.
 • Klicka sedan på menyn eller fler knappar för att välja "sortera efter storlek" för att ordna apparna i den ordningen.
 • Tryck nu på en specifik app som visar lagringsutrymmet, dess data och cache.
 • Tryck på den rensa cachen för att tömma cachen.
 • Upprepa samma process för varje app.

Å andra sidan kan du också ta bort cachefilerna för alla appar tillsammans genom att följa dessa steg:

 • Gå till inställningsmenyn på din enhet
 • Tryck på Lagring
 • Leta efter cachad data och tryck på den

Du får en popup som ber dig att bekräfta att du vill ta bort all cachedata. Tryck på OK och all information raderas.

www.androidpit.com

Lösning 2: Använd en tredjepartsapp

För att åtgärda felet "otillräcklig lagringsutrymme tillgängligt" är en annan sak du behöver göra att ladda ner en 2 MB-app från Google Play Store. Om du inte har något tillgängligt utrymme för denna 2 MB-applikation, fördela sedan utrymme för den genom att ta bort en oanvänd app eller mediefil. Ta bort en fil från din interna lagring, inte ditt Micro SD-kort. Om det inte finns några sådana appar som ska raderas avinstallerar du Google Play-uppdateringar och har 2 MB ledigt i ditt interna minne för att försöka med den här metoden. Följ nu stegen nedan.

 • Navigera till Google play
 • Ladda ner App Cache Cleaner
 • Installera det och det visar enskilda appar som har stora cachedata lagrade. Du kan radera dessa cachade data manuellt genom att klicka på ikonen Papperskorg bredvid den eller annars rensa allt-knappen längst ner så raderas cachen för alla appar. När detta är gjort ser du inte längre problemet "Utrymme" eller "otillräckligt lagringsutrymme tillgängligt" på din Android-enhet.

www.ubergizmo.com

Lösning 3: Gör ett tillstånd för dumpningstillstånd

Om du har tagit bort några appar och rensat cacheminnet men fortfarande får det här felet måste du göra en dumpningstillstånd. Nedan följer stegen för att göra det.

 • Ange din uppringare
 • Slå * # 9900 #
 • Detta kommer till SysDump-menyn
 • Tryck nu på Delete Dumpstate / logcat-knappen och bekräfta genom att trycka på OK
 • Klicka på Avsluta som finns längst ner i menyn

www.theandroidportal.com

När det här steget är klart kommer du att märka att det har frigjorts märkbart utrymme på din enhet.

Lösning 4: Flytta appar till ditt SD-kort

Android uppmuntrar utvecklare att göra appar över 10 MB i storlek för att kunna flyttas till SD-kortet. Även om detta är ett val kvar för utvecklarna, kan du ha vissa appar i din lista över appar som kan flyttas till SD-kortet. Detta lägger till utrymme i telefonens interna minne där en app vanligtvis installeras.

 • Gå till menyn Inställningar på din enhet
 • Tryck på Appar
 • Sortera nu apparna efter storlek som ger de största apparna på toppen. Leta nu efter alternativet "Flytta till SD-kort" bredvid appen. Om appen tillåter det kommer du att se den här knappen markerad och för appar som inte tillåter flyttningen blir knappen gråtonad.

Du har möjlighet att flytta de du kan så att lite utrymme frigörs i telefonens interna lagring.

Om din telefon inte stöder SD-kort kommer du inte att kunna göra detta.

www.pinoytechnoguide.com

Lösning 5: Använd molnlagring

Om du är en ivrig användare av din smartphone och slutar ladda ner för många saker och installera för många appar, måste du överväga att använda molnlagring. Det hjälper dig att lagra alla dina mediefiler säkert i molnet och du kommer att ha mer utrymme tillgängligt för de appar du vill använda. Det finns många val för molnlagring och jag överlåter det till dig att välja det du är mest bekväm med.

www.communicationnb.ca

Din Android-enhet kommer att kunna frigöra mycket utrymme genom att följa dessa steg. Det hjälper dig att lösa det otillräckliga utrymmet på enhetsproblemet så att du kan fortsätta att njuta av din Android och alla appar som du vill använda på den.

Se även: Topp 3 bästa sparaappar Android-Fixa långsam laddning

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found