Guider

Hur man löser Android som inte tar emot grupptexter från iPhone Problem

Android och iPhone har båda fångat marknaden för mobilvärlden med sina attraktiva funktioner. Men många användare har klagat över att Android inte tar emot grupptexter från iPhone. Användare som nyligen bytte till Android från iPhone står inför detta problem. Vi kommer att dela flera lösningar som kan hjälpa dig att sätta igång saker igen, så förhoppningsvis kommer gruppmeddelanden att fungera bra.

Se även: Så här hittar du IMEI-numret på Android och iPhone

Varför tar inte Android emot grupptexter från iPhone?

När det gäller iPhone-meddelanden fungerar iMessage genom att dirigera iPhone till iPhone-meddelanden via Apples servrar snarare än att skicka dem som faktiska textmeddelanden. Så även om du har lämnat iPhone och bytt till Android fortsätter iMessage att göra detta tills du inaktiverar den. Och det blir frustrerande för de användare som nyligen bytte till Android från iPhone. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att inaktivera detta för att lösa problemet. Låt oss se lösningarna utan vidare.

Steg för att fixa Android som inte tar emot grupptexter från iPhone

Tech Radar Indien

Lösning nr 1:

Du måste stänga av iMessage för ditt nummer för att lösa problemet. Om du fortfarande har den gamla iPhone följer du stegen nedan:

 • Ta ut SIM-kortet från Android-enheten och sätt in det i iPhone
 • Gå sedan till Inställningar på iPhone
 • Bläddra ner och tryck på Meddelanden
 • Du får se iMessage högst upp, stäng av det här alternativet
 • Ta ut SIM-kortet och sätt i det i Android-enheten
 • Gå nu till meddelandes ikon på din nya Android-telefon och skicka meddelanden till några av dina vänner som använder iPhone och se om allt fungerar bra.

Lösning nr 2:

Denna metod är till hjälp för dem som redan har sålt ut den gamla iPhone. Du kan fortfarande inaktivera iMessage genom att gå till den här länken. Följ stegen för detta:

 • Gå till länken ovan
 • Ange ditt telefonnummer i det tillgängliga formuläret
 • Klicka på Skicka kod
 • Du kommer att få en bekräftelsekod på telefonen
 • Ange den på önskad plats i formuläret igen och klicka sedan på Skicka
 • Det är allt, iMessage kommer att inaktiveras inom 24 timmar.

Ytterligare lösningar:

Om du har inaktiverat iMessage men fortfarande har problem, fortsätt läsa. Några av våra läsare delade några lösningar som gjorde tricket för dem.

Om du precis bytte från iPhone till Android måste alla dina kontakter som använder en iPhone ändra ditt telefonnummer. När någon anger en kontakt till iPhone läggs numret till som iPhone som standard. Vad de behöver göra är att ändra ditt nummer från iPhone till mobil.

Ett annat knep som fungerade för många är ganska enkelt. När gruppmeddelanden inte fungerar av någon anledning är det bara att ta bort tråden. Det bör börja fungera igen.

Diskussion om Android får inte grupptexter från iPhone-problem

LMT

Jag har en Android-telefon och nyligen (under den senaste veckan) vägrar min telefon att få gruppmeddelanden från iPhone-användare. Jag har aldrig haft en iPhone, men jag gick till apple-webbplatsen för att avregistrera mitt nummer. Apple sa att mitt nummer inte är registrerat på bild, vilket är vettigt.

Jag känner att detta hände för ett tag sedan när iPhone-användare döpte grupptexten. Vi löste det genom att upphäva namnet på gruppen. Detta är ett dumt problem. Finns det en smart lösning för framtida namngivna gruppmeddelanden?

Några andra idéer om hur jag kan lösa detta problem?

Tack!

Ren

Jag har en Galaxy s6-kant och har samma problem, men bara med några vänner / gruppchattar, medan andra fungerar bra. Det är väldigt konstigt. Hur som helst, för att lösa det här problemet överväger jag på allvar att gå till iPhone nästa gång jag ber om en telefon. Det är verkligen frustrerande att skicka gruppmeddelanden via Facebook eller på olika sätt om grupptexter inte fungerar. Det orsakade faktiskt en ganska stor kamp inom familjen med några av svärföräldrarna. Jag vet att det är Apples fel, men ibland om du inte kan slå dem, gå med dem. Synd, eftersom IMO Android är bättre än iPhone. Synd att det inte finns någon enkel lösning för gruppchattar.

Lösningen kräver lite benarbete. Be alla dina kontakter att gå I till din kontaktinformation och ändra ditt telefonnummer från iPhone till mobil. IPhone-enheterna är som standard iPhone när de går in i kontakter initialt. Det här är användbart om du aldrig har varit på iPhone.

Mikrofon

Efter att jag avregistrerat mitt iPhone-nummer och stängt av iMessage på en iPhone ser jag fortfarande problemet ibland. Det verkar bara hända med personer som hade skickat textmeddelanden till mig via iMessage när jag hade en iPhone och de har fortfarande en. Detta visas huvudsakligen i grupptext där jag kan se alla som inte tidigare hade skickat textmeddelanden till mig i iMessage eller personer som vi har gjort följande steg för att lösa problemet.

Jag har upptäckt att det tar två steg för att lösa problemet för mig. Detta måste göras för varje person som ingick i en grupptext när du hade iMessage.

1) Låt personen ändra din telefonnummer från iPhone till Mobile i sina kontakter.

2) Låt personen radera hela grupptexttråden.

Jag tror att med en befintlig grupptext fortsätter iPhone att använda iMessage om det är vad den använde tidigare utan att kontrollera om ditt nummer är inställt på Mobile eller om ditt nummer är giltigt i iMessage.

Lycka till!

Samma problem med min sons Galaxy s7 Edge. Han har aldrig haft en iPhone och kan inte ta emot några gruppmeddelanden när de genereras av iPhone-användare. Vi kommer att försöka fixa mobila kontra iPhone kontakter, men det här är verkligen absurt. En av anledningarna till att jag kämpar för att någonsin flytta tillbaka till Apple-produkter.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found