Guider

Hur man uppdaterar Android Smartphone eller surfplatta

Varje Android-ägare vill få bästa möjliga upplevelse när man använder en smartphone eller surfplatta. Vi vill ha de senaste funktionerna som alla pratar om, och vi säger verkligen inte nej till förbättringar av säkerhet och prestanda. Hur får man det att hända? Svaret är mycket enkelt - genom att uppdatera programvaran. Det är viktigt att påpeka att du kan uppdatera din telefon eller surfplatta till den senaste Android-versionen som är tillgänglig för din enhet. Det betyder att du kanske inte kan installera Android Lollipop, Marshmallow eller Nougat om din enhet inte stöds.

Här kommer vi att prata om fördelarna med programuppdateringar och vi kommer att dela en steg-för-steg-guide för att visa dig hur du ser vilken Android-version du kör och hur du uppdaterar din Android-enhet.

Se även: Så här utför du en fabriksåterställning på Android 

Varför ska du uppdatera Android-smarttelefon eller surfplatta

En programuppdatering kommer att medföra förbättringar av din enhets säkerhet och dess prestanda. Dessa är dock inte de enda fördelarna du kan lita på. Om du har några problem på din Android-enhet kan Android-uppdateringen hjälpa dig att bli av med dem eftersom en ny programversion ger felkorrigeringar. Om en viss version av Android har några buggar, kommer en ny att ta itu med dem och det kommer att ge korrigeringarna. Till exempel - du har märkt att din enhet är lite trög nyligen. Efter nedladdning och installation av programuppdateringen försvinner slumpmässiga fördröjningsproblem. Dessutom kommer hanteringen av resurserna att bli effektivare och batteriets prestanda ökar också. Du kommer att få några nya och coola funktioner och naturligtvis bättre användarupplevelse totalt sett.

Så här uppdaterar du Android (Samsung, LG, HTC, Huawei, Nexus, etc.)

Vi har listat fördelarna med programuppdateringar, och nu kan vi gå till guiden och visa dig hur du uppdaterar Android. Innan du går till alternativet som låter dig se om uppdateringen är tillgänglig kan du först gå och titta på vilken version av Android du har.

  • Navigera till Inställningar
  • Rulla ner och knacka på Om telefon (Om surfplatta, Om enhet osv.)

  • Du kommer att se ett brett utbud av information om din enhet, inklusive Android-version.

Om du äger en äldre smartphone-modell kanske du redan har den senaste Android-versionen tillgänglig för den. Å andra sidan kan ägare av nyare smartphones och telefoner som ingår i avancerad kategori förvänta sig den senaste versionen med förstklassiga funktioner som kommer deras väg. Nexus-enheter får Android-uppdateringen först.

Innan du uppdaterar Android

Det finns ett par saker att göra innan du uppdaterar Android. Här är de:

  • Ladda din Android-smartphone eller surfplatta.
  • Glöm inte att säkerhetskopiera dina data. Android-uppdateringen tar inte bort dina filer, men om uppdateringen går söderut vill du säkerhetskopiera dina data.
  • Anslut till ett Wi-Fi-nätverk. Undvik att ladda ner den senaste Android-versionen med din mobildata.

Android-uppdatering

Du är nu redo att uppdatera Android. Följ stegen nedan:

  • Navigera till Inställningar
  • Rulla ned och knacka på Om telefonen (Om surfplattan, Om enheten etc.)
  • Du kommer att se Programuppdatering eller Systemuppdatering högst upp. Tryck på den. Enheten börjar söka efter uppdateringen (på vissa Android-telefoner och surfplattor kan det finnas ytterligare steg och du kan behöva trycka på Sök efter uppdatering eller Online-uppdatering).

Om Android-uppdatering är tillgänglig kommer du att bli tillfrågad om du vill ladda ner och installera den. Välj Ja. Enheten laddar ned och installerar den senaste Android-programuppdateringen och den startas om.

Packa upp den

Som du kanske ser är det enkelt att installera den senaste Android-versionen. Det kräver inte för mycket tid, teknisk kunskap eller ansträngning. Se bara till att du inte hoppar över stegen "före uppdatering" eftersom du inte vill förlora dina filer eller få en telefonräkning som är för hög eftersom du laddade ner uppdateringen med mobildata.

Vi har diskuterat varför du ska uppdatera Android och vi har listat de största fördelarna med det. Du får njuta av bättre prestanda, nya funktioner och många andra coola saker, som gör det hela superspännande och roligt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found