Guider

Hur man löser LG V20 Bluetooth-problem

LG V20 är nästa tillägg till sin V-serie som har roat användarna med sina premiumfunktioner, iögonfallande design, stor skärm och ett avtagbart batteri. LG har behållit samma design som sin föregångare medan den har lagt till lite extra juice för att njuta av. Vissa användare klagade på LG V20 Bluetooth-problem.

Här i den här artikeln kommer vi att belysa alla möjliga korrigeringar för att bli av med LG V20 Bluetooth-anslutningsproblem. Så läs vidare för att utforska lösningarna.

Se även: Så här åtgärdar du LG V20-prestandaproblem

Potentiella korrigeringar för LG V20 Bluetooth-anslutningsproblem

Lösning 1 # Starta om

Börja med att starta om enheten. Det här kanske inte är till hjälp för dig att lösa Bluetooth-problemet men det rekommenderas ändå att utföra detta steg eftersom en enkel omstart kan åtgärda olika små fel. Så stäng av enheten, vänta några sekunder och slå på den igen. Eftersom det har ett avtagbart batteri så kan du först dra ut batteriet för att vänta några sekunder och sedan sätta i batteriet igen för att sätta på det igen. Om detta steg inte fungerar för dig, fortsätt till nästa metod.

Lösning 2 # Växla Bluetooth-anslutningen

Nästa steg att utföra är att slå av och sedan på Bluetooth-anslutningen i din LG V20-enhet. Detta är det enklaste steget som kan fungera som en charm och lösa Bluetooth-anslutningsproblemet direkt. Bluetooth-ikonen kan nås från meddelandefältet. Så dra ner skärmen och få tillgång till meddelandefältet. Leta efter Bluetooth-ikonen där. Tryck sedan på den, vänta några sekunder och sätt på den igen.

Lösning 3 # Växla flygplansläget

Om ovanstående lösningar inte kunde hjälpa dig att lösa LG V20 Bluetooth-problem, prova den här metoden. Vad du behöver göra är att gå till meddelandefältet och leta efter flygplansläget. Slå på den, vänta några sekunder och stäng av den för att se om Bluetooth i din nya enhet fungerar som tidigare. När flygplansläget slås på och av, ger det en ny start för alla anslutningar i din enhet och därmed kan Bluetooth återgå till sitt normala driftstillstånd. Men om du fortfarande står inför samma problem, prova en annan förklarad metod nedan.

Lösning 4 # Rensa Bluetooth-data

För mycket cache kan ibland skapa ett problem och du börjar möta Bluetooth-problem. Cachefiler är viktiga. De lagrar tillfälliga data och gör det enkelt att växla mellan appar. Men när cachedata är överbelastade kan det skapa vissa problem och du måste rensa data för att se till att det inte påverkar enhetens prestanda. Så när Bluetooth inte fungerar på LG V20, försök att rensa cacheminnet och data från Bluetooth för att se om det kan lösa problemet åt dig. Nedan följer stegen för det.

  • Gå till startskärmen på din enhet och tryck på appikonen
  • Gå sedan till Inställningar> Programhanteraren och svep åt vänster eller höger för att komma till fliken "Alla"
  • Den visar alla appar på din enhet. Så leta efter Bluetooth och tryck på det.
  • Tryck först på Force stop
  • Tryck sedan på Rensa cache och tryck sedan på Rensa data
  • Starta om enheten när du är klar.

Lösning 5 # Starta enheten i säkert läge

Ibland är det inget annat än en tredjepartsapp som kan vara den verkliga orsaken till problemet. Så vad du kan göra är att starta din LG V20 i säkert läge och se om Bluetooth-problemet fortfarande händer. För att starta din LG V20 i säkert läge stänger du av enheten helt och startar om den. När LG-logotypen visas på skärmen, tryck bara ner volym ned-knappen tills du kan se startskärmen. Nu går enheten in i säkert läge. Felsäkert läge skrivs till vänster på skärmen.

Om det inte finns några Bluetooth-problem i säkert läge och enheten fungerar normalt måste det vara en tredjepartsapp för att skapa problemet. Så försök att ta reda på den skyldige appen genom att avinstallera dem en efter en.

Lösning 6 # Gå igenom manualen för att återställa anslutningen

Om du särskilt står inför Bluetooth-anslutningsproblemet i din LG V20-enhet när du ansluter den till bilen, kan den här lösningen komma till din räddning.

  • Kontrollera först tillverkarens manual för din bil
  • Se till att följa alla nämnda steg ordentligt
  • Gå också mot inställningar och Bluetooth och gör några ändringar om det behövs
  • Det föreslås också att du tar bort alla tidigare parningar och ställer in dem från grunden.

Lösning 7 # Fabriksåterställning

Slutligen, om ingenting fungerar, kan du återställa fabriksdata. Fabriksåterställning tar bort allt och du måste ställa in din enhet från grunden. Säkerhetskopiera dina data innan du börjar.

För att återställa fabriken går du tillbaka till inställningar> Säkerhetskopiera & återställ> Fabriksåterställning> Återställ enhet och tryck sedan på 'radera allt' för att bekräfta processen.

Så, alla möjliga steg för att åtgärda LG V20 Bluetooth-problem listas här. Försök att följa dem en efter en och det hjälper dig att bli av med problemet med lätthet.

Se även: Hur man åtgärdar problem med LG V20 Wi-Fi

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found