Guider

Batteriet laddas inte på MacBook Pro - Så här fixar du det

Batteriet laddas inte på MacBook Pro kan vara ganska frustrerande. Du får MagSafe att ladda din MacBook, men det fungerar inte. Ljusindikatorn ska ha orange färg, men om den är grön eller helt släckt betyder det att den inte laddas. Eller, ljusindikatorn är orange, men batteriikonen på din MacBook visar att den inte laddas. Hur åtgärdar du dessa problem?

Se även: Så här fixar du Mac kommer inte att ansluta till WiFi

Batteriet laddas inte på MacBook Pro - Så här fixar du det

Kontrollera eluttaget

Innan vi går till felsökningsstegen, försök ladda din Mac med olika eluttag eller försök använda samma uttag för att ladda en annan enhet. Om elen i ditt ställe hade tagits bort under laddningen, försök koppla bort MagSafe från uttaget, vänta i 30 sekunder till 1 minut och anslut den igen.

Kontrollera MagSafe

Kontrollera din MagSafe, både adaptern och kabeln. Se till att det inte finns några skador på adaptern eller kabeln. Försök använda en annan MagSafe för att ladda din MacBook Pro. Om det fungerar bra vet du svaret. Det betyder att du måste byta ut MagSafe till den nya.

Rengör MagSafe-porten på MacBook

Ibland kommer orsaken till att batteriet inte laddas på MacBook Pro från en enkel sak. En av de vanligaste är att något fastnar i MagSafe-porten, som ett litet föremål eller skräp. Kontrollera och ta bort föremålen från porten med en tandpetare. När du är klar gör du samma sak mot MagSafe-adaptern. Gör det försiktigt och försiktigt.

Kontrollera batteriets hälsa

Varje batteri har sitt antal cykler. Om din MacBook har nått sitt maximala antal cykler måste du ersätta den med den nya. MacBook Pro 2009 till 2018-modeller har maximalt cykelantal upp till 1000 gånger. Du kan kontrollera denna information genom att öppna Apple () -menyn och välja Systeminformation. I den här rutan kan du se det aktuella cykelantalet och batteriets skick. Du kan se något av dessa fyra batteriladdningar: Normal, Byt ut snart, Byt ut nu eller Servicebatteri.

Återställ SMC

Hur fixar jag batteriet som inte laddas på MacBook Pro om du har verifierat att MagSafe och batteriet är under normala förhållanden? Du kan försöka återställa SMC (System Management Controller). Stäng först av din MacBook. Anslut MagSafe till en strömkälla. Tryck nu på Shift (vänster sida) + Control + Option och strömbrytaren helt och hållet i cirka 4 sekunder och släpp sedan dem. Slå på din MacBook genom att trycka på strömbrytaren.

Återställ batteriet

Om din MacBook Pro har ett löstagbart batteri kan du återställa det genom att ta bort batteriet. När du har tagit ut batteriet, tryck på strömbrytaren i 5 sekunder och sätt tillbaka batteriet på plats. Sist, slå på din bärbara dator genom att trycka på strömbrytaren. Innan du utför den här metoden måste du först stänga av datorn. Om du aldrig har öppnat din MacBook tidigare rekommenderas att du tar din MacBook till Apple Authorized Service för att hjälpa dig att återställa batteriet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found