Guider

Så här fixar du Android-enheter som visar olästa SMS-meddelanden

Hur ofta har du kollat ​​din enhet för att upptäcka att det finns ett meddelande som väntar på att läsas och när du går in i inkorgen ser du att du redan har läst alla meddelanden? Blir du trött på dessa falska meddelanden? Det kan göra det svårt att räkna ut när ett verkligt meddelande kommer igenom eftersom du kanske tror att det bara är din enhet som inte fungerar bra. Även om dessa falska meddelanden inte skapar ett stort problem för användarna, kan de ibland vara irriterande att se att din telefon visar så många olästa meddelanden när du vet att du har läst var och en av dem.

Se även: Så här fixar du appar som fryser och kraschar på Android

Android-enhet som visar olästa SMS-meddelanden

Många användare undrar hur man kan bli av med dessa falska meddelanden. Olästa meddelanden. En hel del Android-ägare har samma typ av problem men med vissa variationer. Låt oss se vad du ska göra om din Android-enhet visar olästa SMS-meddelanden.

forums.androidcentral.com

Tyvärr verkar den här typen av fel vara envis, och de flesta av våra läsare har funnit att den vanliga telefonens omstart inte löser problemet. Så om du har ett meddelande som visar att du har ett oläst meddelande trots att du har läst alla meddelanden, prova lösningarna nedan.

Steg för att åtgärda Android-enhet som visar olästa SMS-meddelanden

Lösning 1: Rensa data för Badge Provider (endast Samsung-enheter)

Märkesleverantören är en systemapp som dikterar hur meddelandemeddelanden visas på enhetens skärm. Om din enhet av någon anledning visar fel antal olästa meddelanden, kan Badge Provider vara den skyldige. För att lösa problemet måste du ta bort datafilerna och starta om enheten. Du kommer inte att förlora några viktiga data genom att radera datafilerna för Badge Provider. Appen finns bara i Samsung-enheter, så om du använder en annan enhet måste du prova de andra lösningarna som nämns nedan.

 • Gå till menyn Inställningar på din enhet
 • Tryck på Application Manager
 • Svep skärmen åt vänster för att visa fliken Alla
 • Bläddra ner för att hitta Badge-leverantören
 • Tryck på knappen Rensa data
 • Välj OK

forums.androidcentral.com

Starta om enheten och kontrollera om de falska aviseringarna har försvunnit. Om ditt problem är löst var datafilerna från Badge Provider den skyldige. Ett fel kan ha orsakat det felaktigt.

Lösning 2: Rensa RAM

Ett enkelt sätt att lösa problemet är att rensa enhetens RAM. Det enda problemet med att göra detta är att läsarna upptäckte att problemet uppstod efter en viss tidsperiod. Detta är en snabb men tillfällig lösning på detta problem.

Du måste öppna Task Manager-appen. Om du använder Samsung kan du komma åt den genom att länge trycka på hemknappen. Klicka sedan på ikonen Aktivitetshanteraren.

Tryck nu på RAM och tryck sedan på Rensa minne för att lösa problemet.

spanningall.blogspot.com

Lösning 3: Rensa cache och datafiler för meddelanden

Genom att rensa cacheminnet och datafilerna raderar du eventuella fel eller problem som kan ha skadat dessa filer. För det mesta uppstår fel på din enhet på grund av skadade filer.

 • Från inställningsmenyn trycker du på Application Manager
 • Svep nu åt vänster för att nå fliken "Alla"
 • Leta efter meddelanden eller meddelanden i det här avsnittet och tryck på det
 • Tryck på Force Stop på nästa skärm
 • Tryck nu på Rensa cache för att radera cachefilerna
 • Klicka sedan på Rensa data
 • Du hittar ett varningsmeddelande. Tryck på OK och rensa data

Att rensa data raderar inte några av dina meddelanden, så oroa dig inte för det. Starta om enheten och kontrollera om problemet har lösts.

Lösning 4: Ändra utvecklaralternativ

En av lösningarna som har fungerat för vissa läsare är att rensa aktiviteterna från utvecklaralternativ på din enhet.

 • Gå in i inställningsmenyn på din enhet
 • Tryck på utvecklaralternativ
 • Leta nu efter Håll inte aktiviteter

Avmarkera det här alternativet och starta om enheten. Det borde lösa ditt problem.

support.sketchbook.com

Du kan också läsa: Hur man fixar Android laddar inte ner appar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found