Guider

Hur man fixar en vattenskadad iPhone

Om du har en iPhone är den sista platsen du vill se din enhet i verkligen vatten. Oavsett om du tappade din enhet på toaletten, sjunken eller havet medan du njöt av promenaden på stranden, kommer situationen att bli lika frustrerande. En sak som du bör komma ihåg är att iPhone-vattenskador inte nödvändigtvis betyder att din enhet är oanvändbar, så du bör lämna panik på sidan och du bör agera. I den här artikeln kommer vi att dela några tips som hjälper dig att fixa vattenskadad iPhone .

Se också: 5 sätt att fixa iPhone-ljud på appar fungerar inte efter uppdatering av iOS 8.4

Så här fixar du en vattenskadad iPhone

Om din enhet kom i kontakt med vatten är det viktigaste att torka av den och låta den torka. Att använda iPhone direkt kan orsaka många andra problem. En av de vanligaste frågorna är hur man fixar iPhone-hemknappen efter vattenskador. Du kan undvika detta, och många andra problem som iPhone laddas inte efter vattenskador och skärmproblem, bara genom att låta enheten torka helt.

Det finns ett par saker du behöver göra direkt, men det finns också några saker att undvika.

Saker att göra direkt

 • Ta din enhet ur vattnet.
 • Stäng av den. Tryck och håll ned sömn / väckningsknappen och "skjut för att stänga av". Om enheten stängdes av när du släppte den i vattnet, undvik att slå på den.
 • Om några kablar var anslutna till din iPhone, t.ex. USB-kabeln eller headsetet, ska du ta bort dem.
 • Ta bort fodralet om du använder ett.
 • Om du har skärmskyddet kan du lämna det eftersom de är vattentåliga och därmed kommer skyddet att förhindra skärmskador.
 • Nästa steg är att torka enhetens yttre och inre. Du kan använda en ren trasa, en handduk, bomullst-shirt, vad du än har med dig just nu. Torka av enheten, dess skärm, sidor och baksida.
 • Glöm inte att ta bort vattnet från laddningsporten, högtalarna, mikrofonen och se till att du torkar hemknappen, ljudknappen och volymknapparna ordentligt.
 • Ta ut SIM-kortet.
 • Om du vet hur du tar ut batteriet, gör det också. Om du aldrig har gjort det tidigare, hoppa över det här steget, eftersom du kan orsaka mer skada, och det faktum att du tappade telefonen i vatten kommer inte att vara ditt enda problem.

Vad man inte ska göra

 • Använd inte din iPhone direkt
 • Om din iPhone är avstängd, försök inte slå på den.
 • Använd inte hårtork för att torka din iPhone. Det kan orsaka skador på iPhone-komponenter.
 • Försök inte ladda din enhet eller
 • Fäst inga tillbehör

Även om du bara har spillt lite vatten eller någon annan vätska på din enhet, är det här saker du ska göra och undvika. Många gånger kan hemknappen eller skärmproblemen orsakas även med några droppar vatten. Sätt på enheten igen och börja använda den när du torkar den helt.

Om din iPhone föll i vattnet, när du har gått igenom listan över saker att göra direkt, slå inte på den ännu. Vattnet kan komma in i telefonen och du behöver något som absorberar all fukt.

Vad göra här näst?

Det finns ett par alternativ, och okokt ris är en av dem. Jag slår vad om att du har hört talas om detta tidigare, och om du vill prova det här är vad du ska göra. Ta en plastförvaringspåse eller en skål, fyll den med okokt ris och lägg telefonen i den. Se till att den vattenskadade iPhone är helt täckt. Nästa sak du behöver göra är att lämna enheten i skålen eller plastpåsen i 24-48 timmar. Detta kommer att torka din enhet, men vi måste nämna några av dess brister. Detta kommer att orsaka korrosion, men det är inte den enda fallgropen. Riskornen kan komma in i hamnarna. Tänk på dessa saker.

www.gadgetreview.com

Det andra alternativet som kan hjälpa dig att åtgärda vattenskador på iPhone är kiselgelpaket men kom ihåg att du behöver tillräckligt med dem för att täcka din enhet. Återigen kan du ta en plastpåse, placera din iPhone i den tillsammans med kiselgelpaketen och lämna din enhet i påsen de närmaste 24-48 timmarna. Silikagel absorberar fukten och förhoppningsvis kommer din iPhone att fungera bra efter att du slår på den.

stylecaster.com

När din enhet äntligen är torr bör du kontrollera vattenindikatorerna som visar om din enhet är skadad eller inte. Om det finns skada blir indikatorerna röda. Om det inte finns någon skada kommer dessa indikatorer att vara silver eller vita, och vi hoppas att det är precis vad du kommer att se. Slå på enheten. Fingrarna korsade, det kommer att fungera bra.

iPhone Inget servicefel efter vattenskador

Så din telefon är torr, du kunde slå på den, men nu ser du "Ingen tjänst". Mycket ofta fortsätter en iPhone att leta efter service efter vattenskador. Vad ska man göra? Följ tipsen nedan:

 • Datum och tid - Om du kopplade bort batteriet för att torka enheten kan du märka att datum och tid är fel. När du har ställt in rätt datum och tid ska inget servicefel försvinna.
 • Om du sätter in SIM-kortet igen, se till att du har placerat det ordentligt.
 • Växla mobildata, Wi-Fi och flygplansläge.

Kontakta Apple eller besök någon av deras butiker

Om din iPhone sätter i vattnet för länge är chansen att riset eller kiselgelen inte kommer att kunna absorbera all fukt. Vattnet kan skada komponenterna inuti telefonen. I så fall kontakta Apple för att fixa hårdvaran eller byta ut komponenterna.

När det gäller vattenskadad iPhone är det säkert den bästa möjliga idén att få professionell hjälp och även om du spenderar lite pengar kommer experter att lösa problemet. Så om du inte vill experimentera med okokt ris eller kiseldioxidpaket, ta din enhet till Apple Store eller ett av servicecenterna.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus och iPhone SE

Tipsen vi delade med dig kan hjälpa dig att fixa en vattenskadad iPhone , men du måste ha tålamod och vänta i ungefär två dagar. Det andra alternativet är att få professionell hjälp. För att undvika denna typ av problem i framtiden kan du överväga att få ett vattentätt fodral till din enhet.

Du kan också läsa:

Hur får jag Microsoft Office för iPad och iPhone

Så här ändrar du iPhone-låsskärmen

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found