Guider

Hur du löser problemet med Samsung Galaxy S6-batterilivslängd

Samsung Galaxy S6 har släppts i mars och den är utrustad med massor av avancerade funktioner som nytt Touchwiz-gränssnitt, optisk bildstabiliseringskamera på 16 MP, nytt designspråk etc. Också Quad HD-skärmen, exynos 7-okta kärnprocessor och icke -tagbart batteri på 2550 mAH har gjort det kraftfullare. Icke-flyttbart batteri är den nya introduktionen i Galaxy S-designen. Men fortfarande är batterilivslängden en vanlig fråga i alla smartphones och Galaxy S6-användare kan också möta problemet efter några månader. Så här är några tips för att lösa problemet med batterilivslängden på Samsung Galaxy S6.

Klicka här för att få reda på hur du kan åtgärda problemet med långsam laddning på Galaxy S6.

Läs också - Galaxy S6-problem och lösningar

Sätt att lösa problemet med batterilivslängden på Samsung Galaxy S6

Det är inte alltid nödvändigt att endast operativsystemet och batteriet bidrar till batteriproblemet utan det kan finnas några appar och program i telefonen som faktiskt kan orsaka problemet. Här nämns alla möjliga sätt att lösa problemet.

Hitta appar som orsakar mer batteridränering:

När du står inför Galaxy S6-batteriets livslängdsproblem skulle det första vara att ta reda på detaljerna om vilken app som tömmer mest batteri. Tredjepartsappar och lager dränerar alltid mer batteri i vilken smartphone som helst. Ibland är detta inte appen snarare buggar och problemet i appen gör att appen tappar enormt mycket batteri. Så kolla det genom att gå till inställningar och batterisektion i din Samsung Galaxy S6 och ta reda på vilken app som använder hur mycket batteri. Ta reda på den skyldige appen och installera om den. Om problemet fortfarande finns, avinstallera appen och se om det finns någon bra effekt på batteriets livslängd.

Starta enheten i säkert läge:

Att starta enheten i säkert läge är användbart för att räkna ut den skyldige appen som dränerar ovanligt batteri. Det här steget är till hjälp när du inte kan ta reda på den skyldige appen. Starta i säkert läge inaktivera alla tredjepartsappar och hjälp dig att separera appen som skapar problemet. Så här startar du i säkert läge:

> Stäng av enheten först och tryck sedan länge på strömbrytaren och volym ned-knappen tills den startar upp.

> Släpp nu strömbrytaren men inte volymknappen.

> En text i säkert läge visas sedan längst ner till vänster på skärmen.

Starta om enheten:

Att starta om telefonen kan ibland lösa problemet. Om du märker att din Samsung Galaxy S6 är överhettad är det bara att stänga av den och slå på den igen. Problemet kan lösas då.

Inaktivera oanvända tjänster:

Om någon tredjepartsapp inte orsakar Galaxy S6-batteriets livslängdsproblem och omstart inte kan lösa problemet, försök det här steget. Stäng tjänsterna som Bluetooth-anslutning, Wi-Fi-anslutning, NFC och GPS när du inte använder dem.

Kom också ihåg att när din telefon befinner sig i ett dåligt signalområde försöker det hårt att hitta signal som orsakar tillräckligt med batteridränering. Så sätt på flygplansläget i de områden som har dålig 4G- eller LTE-signal.

Slå på Galaxy S6: s programvarufunktioner:

Samsung Galaxy S6 levereras med två programfunktioner energisparläge och ultraströmsparläge. Båda kan spara batteritid när de är på. Energisparläget stänger av vibrationer, minskar skärmens ljusstyrka, begränsar pekskärmens ljus och begränsar CPU-prestandan för att spara batteri. Ultra-energisparläge är användbart när du har riktigt mindre batteri. Det ändrar temat till gråskala med begränsning av användbara applikationer. Du kan slå på dem genom att gå till inställningar, dra över systemet och sedan batteriet.

Använd svart tapet:

Svart tapet kan spara enormt batteri. Även om det inte är tillgängligt kan du ladda ner det och ställa in det som bakgrund genom att gå till inställningar> personligt> tapet> galleri.

Ändra startprogrammet:

Touwiz UI och dess launcher har förbättrats mycket i Galaxy S6 men du kan byta ut det för att se om det finns någon bra effekt av det. Nova Launcher är ett bra val i Android.

Fabriksåterställning:

Detta är det sista alternativet när ingenting fungerar. Detta steg tar bort all data från din telefon, så ta först en säkerhetskopia och utför detta steg.

Gå till inställningar> personlig> Säkerhetskopiera & återställ> Återställ fabriksdata> återställ enhet.

Om problemet med Galaxy S6-batteritiden fortfarande finns för dig måste du köpa ett batteripaket.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found